onsdag 4 september 2019

En kärvänlig sländaJag har tre små keramikfigurer placerade på fönsterbrädan framför diskbänken. Det är tre små flickor i blå klänningar och alla tre har en eller flera blommor. En av dem har en hel hatt fylld med blommor. Häromdagen när jag gick ut i köket hörde jag ett konstigt prasslande. Jag började titta runt på golvet för min första tanke var givetvis att det var en mus eller nåt annat farligt. Det syntes ingenting men det prasslade fortfarande. När jag tittade upp emot taket fick jag se vad det var.....en slända. Eftersom köksfönstret ständigt är öppet nu när det är så varmt så hade den förirrat sig in. Den ville kanske ha lite svalka, fast det var fel ställe att flyga in då. Vi har lika varmt inne som ute.


Jag hämtade en flugsmällare och försökte skrämma iväg den mot fönstret så den skulle hitta ut igen, men det var den inte intresserad av. Den hade fått syn på flickorna i fönstret. Det var speciellt en som den föll för; nämligen den som hade en hel hatt full med blommor. Sländan satte sig först avvaktande en bit ifrån.


Men flickan verkade ofarlig så den närmade sig sakta.När den kommit riktigt nära började den klappa flickan på kinden. Det såg så rart ut. 


Flickan log med hela ansiktet. 

Jag ville ändå att sländan skulle ge sig av, så jag började vifta igen och då gav den upp och flög ut. 

22 kommentarer:

 1. Sländan blev nog förälskad i flickan.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Så fint fotograferat. Bra att du var där just då och kunde föreviga den magiska stunden, till oss. Det ser verkligen gulligt ut.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ibland är man på rätt plats vid rätt tidpunkt.

   Radera
 3. Vilken härlig bild på flickan och sländan! Det ser verkligen ut som om de gillar varandra. Skönt att du fick ut den till slut.

  Kram

  SvaraRadera
 4. Så roligt att du lyckades ta bild på flickan och sländan :) De såg verkligen ut att gilla varandra!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Vilken vacker slända! Jag hade en som flög fram och tillbaka som en lite helikopter häromdagen och trodde att den skulle landa någonstans, men icke. Du fick ju fantastiskt fina bilder på den.
  Ha en skön onsdag!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 6. Underbart! Så härliga bilder det blev på sländan och din söta flicka!
  Kram

  SvaraRadera
 7. Vilken fin liten upplevelse och vad roligt att du lyckades att fånga det hela på bild, Jag upplevde nyligen en liknande händelse med en liten gräshoppa �� ett roligt minne som jag ska blogga om snart, ha en fin dag kram Nicki

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gräshoppor har jag sällan sett på nära håll.

   Radera
 8. Så fint du har fångat den här söta historien. En söt liten sannsaga. Sländor kan säkert också vara nyfikna och flickan ser ju bedårande ut. Underbart!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade tur att sländan hittade flickan så jag fick lite bilder.

   Radera
 9. Läste just om en gigantisk vårtbitare som landat i Bibbis (blandning) persienn, och hennes vilda framfart med diskborste och handduk. Din slända tog det lite lugnt och tyckes till och med blir lite kär där i blomsterflickan. Så fina bilder. <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det lät våldsamt. Här var det lugnt och stilla.

   Radera