måndag 16 september 2019

En ny kvinnaI förra veckan var jag hos en för mig ny frissa. Det är alltid lite nervöst för man vet inte om det är en frisör som lyssnar på ens önskemål eller en som bara gör efter sitt eget huvud. Jag har tyvärr råkat ut för det någon gång. Tack och lov var detta en mycket skicklig frisör. Vi diskuterade först hur jag ville att det skulle se ut och sen hade hon en del förslag och ändringar, som jag faktiskt tyckte var jättebra. Hon började med att färga håret. När det nu går mot höst vill jag ha lite mörkare färg. Mitt hår var så solblekt och torrt. Jag gillar inte att ha något på huvudet varken vinter eller sommar, så då får jag stå ut med att håret tar stryk.

Hon blandade ihop en varm, brun färg och lät en del solblekta slingor vara kvar så det blev lite liv i det hela. Efter det klippte hon mig. Mitt hår var så långt att jag nästan kunde få ihop till en knut i nacken. Allt det åkte av nu och jag har en mycket lättskött frisyr. Jag gillar när jag inte behöver stå och föna och kamma för länge. Helst ska jag bara behöva rista på huvudet och "lockarna" ska falla på plats av sig själv.

När jag nu ser mänsklig ut är det läge att åka och köpa skor. Jag upptäckte att det börjar gå hål i sulan på mina älsklingsskor. Skor är verkligen inte lätt att hitta......alltså sådana som sitter skönt på foten, är snygga och har ett hyfsat pris. Det är inte lika roligt att åka och handla skor idag som när Rasmus var liten. Han hade alltid så bra idéer när man skulle prova skorna. Han tyckte jag skulle ställa mig på tå först och sen ta lite sicksack steg och snurra runt. När det var avklarat var det till att gå sakta i butiken och så småningom öka takten för att till sist springa en runda. Det sista vågade jag mig aldrig på. Då hade nog personalen låst in sig och ringt efter hjälp.


26 kommentarer:

 1. Så bra att du hittat en bra frisörska ... och att du blev nöjd! Det skulle ha varit roligt att vara med i skobutikerna när du och Rasmus var i farten :) Hittade du några som var både snygga och sköna - och till bra pris?
  Ha en bra start på veckan!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Än har jag inte hittat några skor som jag gillar, så det får bli fler besök och tester.

   Radera
 2. Bra att du blev nöjd, och häftigt att frissan sparade några ljusa slingor. Det låter jättefint.
  Hittade du några passande skor? Jag har alltid problem med att hitta skor som jag kan gå med, utan att fötterna somnar. Har kommit fram till att Reiker och Ecco passar bäst.
  Håll i hatten, för fy vad det blåser.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blåser rejält här med, så idag får jag blåsa iväg till ännu en skobutik.

   Radera
 3. Det betyder mycket att vara nöjd med sin frissa. Mycket hänger på håret för att man ska må bra. Grattis till att du drog en vinstlott vad gäller frisören! Man vet ju aldrig.
  Oj, så gärna jag hade varit med när du och Rasmus var ute på skoprovning och uppköp. Precis så där ska man förstås göra, haha. Tänk inom dig att du har Rasmus med dig, gör allt han tyckte då så blir det nog att stå på tå ;). Lycka till med skoköpet. Det är sällan det fungerar genast, det är också precis lika viktigt som håret.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag får väl leta upp en undanskymd vrå i butiken där jag kan utföra testerna.

   Radera
 4. Synd att du inte lydde Rasmus och sprang en runda. ;)
  Otroligt viktigt att vara nöjd med en frisör. Då lär du återvända dit nästa gång. Jag saknade dock en viktig sak. Ett foto på slutresultatet. :)
  Under vår kvällspromenad igår skulle jag behövt en mössa. Eller så hade den blåst av.
  Måndagskram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ville inte riskera att springa omkull någon. Min kamera var urladdad så tyvärr blev det ingen bild.

   Radera
 5. Vad kul att du hittat en bra frissa! Kanske inte så dumt att byta ibland och få lite nya input.
  Skor, ja ett kapitel för sig.Mycket viktigare idag än när jag var ung/yngre. Då passade allt på foten.
  Lycka till! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag köpte också mycket skor när jag var yngre för då var mina fötter väldigt anpassningsbara.

   Radera
 6. Så härligt att du blev nöjd. Jag kom en gång till en frisör som inte lyssnade och det var i samband med äldsta frökens bröllop. Rena katastrofen och just den dagen...
  Hoppas du hittar ett par bra och bekväma skor.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. En frisör som lyssnar och även har egna bra idéer är värt mycket.

   Radera
 7. Jag förväntade mig en bild av dig med den nya frisyren. Kommer sedan kanske?
  Det är svårt detta med en ny frisör och även ny frisyr. Nästan som med glasögon, fast dom ska sitta på längre. Vilket fall som helst så tror jag att du blev jättefin i ny frisyr och ny färg.
  Skor, ojoj, det är ett mycket svårt uppdrag att hitta. Jag måste också köpa nya nu till hösten, de gamla är trasiga. Gruvar mig. Måste kanske bli denna vecka.
  Lycka till med skoköpet.
  Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag längtar inte direkt efter att åka ut och köpa skor. Gillar inte att prova det ena paret efter det andra utan att bli nöjd.

   Radera
 8. Jag trodde att det skulle bli en bild av dig med ny frissa!
  Skönt att vi är många med dåligt minne ,så att man inte behöver känna sig ensam :-)
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, den där bilden av mig har blåst bort. Idag får man hålla i hatten.

   Radera
 9. Grattis till ny, lyssnande och bra frissa! Håll inte bara hårt i hatten utan även i frissan! ;) --- Rasmus = en talangfull skoprovningskoreograf.
  Här var det knappt 2 plusgrader i natt! Burr! Nu är det ca 10 men strålande sol. (Igår ösregnade det. Och blåste. Hela dagen!)
  Må väl!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blåser som attan här med och är runt 13 grader. Det är stor förändring på kort tid. Lite svårt att hänga med i svängarna.

   Radera
 10. Grattis till den nya fina frisyren. Du verkar vara nöjd med den.
  Visst är det svårt att hitta skor. Jag hoppas hitta något trivsamt och snyggt när jag kommer till Sicilien.
  Ha en skön måndagskväll!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det är inte lika roligt att köpa höst och vinterskor, för de är ofta lite klumpigare.

   Radera
 11. Haha, ungar har sina idéer! Skor är besvärligt att köpa tycker även jag. Svårt att finna sådana som sitter bra, inte skaver, inte klämmer... och dessutom ska mina specialgjorda inlägg få plats :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har också inlägg som måste få plats i skon.

   Radera
 12. Skönt när håret är fixat!
  Jag älskar ju skor, men får alltid skoskav så det är ett elände att hitta några som verkligen sitter skönt. Flip flop passar mina fötter bäst, så jag är glad att jag kan gå i dem långa perioder här nere!
  Kram och lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sommarskor är idealet, men tyvärr är det inte läge att använde dem längre nu. Idag har vi bara 10 grader och det blåser väldigt.

   Radera
 13. Jag vågar inte byta frisyr! Pagen har hängt med i flera decennier. Med ungefär samma färg på slingorna Skor .det är svårt. Köper helst nya i samma modell som utslitna favoritsidor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag älskar att byta frisyr och färg. Det har jag hållit på med sen tonåren. Skor köper jag gärna i samma modell. Huvudsaken är att de känns sköna.

   Radera