tisdag 12 februari 2019

Mina nya shoppingskor


Jag åkte iväg för att handla ganska tidigt en morgon. En del mataffärer öppnar extremt tidigt. Jag tänkte att de flesta är nog som jag och gillar att ligga länge på morgonen, och då är det ingen trängsel inne i affären. Det såg väldigt lovande ut när jag kom fram till parkeringen....nästan inga bilar alls.

Väl inne i affären var det väldigt enkelt att ta sig fram. Men trots det lyckas jag alltid stöta på fartdårar varje gång som bara kör på med sin kundvagn utan att se sig för. Gör de likadant när de kör bil, kan man undra? Här lever hälarna farligt. Många människor har inte ens vett att säga förlåt när de kolliderar. Det gör klart inte mindre ont för det, men ilskan lägger sig kanske en aning snabbare.

Både hos min tandläkare och vårdcentral finns det "överdragsskor" i blå plast som man kan ta utanpå sina egna skor när det är fult väder. Det borde finnas nåt liknade i matbutikerna. De blå plasttossorna är ju till för att skydda golvet, men i matbutikerna behövs det skor för att skydda kunderna. Jag tror att det får bli något motsatt det som fotbollsspelare använder. De har benskydd för att skydda smalbenet och skor med dubbar. Som kund behövs det inga dubbar under skon....de gör bättre nytta baktill på hälen. Sen fodras det även ett slags omvända benskydd. De här placeras baktill över vaden och gärna med dubbar på dem också. Dessutom skulle de här dubbarna vara strömförande så när kundvagnen stöter emot dem får fartdåren en stöt. Hämnden är ljuv.

16 kommentarer:

 1. Intressant fenomen! En del far verkligen fram som blådårar medan vissa andra har en förmåga att blockera gångarna. Båda delarna kan reta mig när jag är på det humöret ;-) Därför är det befriande att handla tidig onsdagseftermiddag!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vill ha handlingen avklarad så snabbt som möjligt.

   Radera
 2. Jag tror mer på de strömförande ,då hade de hållit avståndet..
  Svar...Vi kvinnor kan det mesta :-)
  Ha en bra dag!
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Jag har en känsla av att det går lite lugnare till här. Det som retar mig mest är när de tar hela familjen med sig. Mamma handlar, pappa står med kundvagnen som en rundningsfyr mitt i gångarna och barnen yr omkring och gapar och skriker.....
  Ha en fin dag!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det fenomenet har jag inte träffat på så ofta här.

   Radera
 4. Fiffig idé, kanske något att ta efter om det skulle behövas någon gång.
  Vi handlar tidiga mornar och då brukar det sällan vara köer, men, man vet aldrig.
  Snygg sko, med det lilla extra.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag avskyr när jag måste trängas med en massa andra människor i butiken.

   Radera
 5. Wow, gillar den vassa skobilden! ;) Hihi, motsatsen till killarnas "myggjagare" från förr. Dina eminenta uppfinningar kan döpas till fot-/benräddare. Och om du dessutom namnger dem på "nysvenska" är succén given: footsavers och legdefenders. :D Miljonerna kommer att snabbt rulla in.
  Kram från norr!

  SvaraRadera
 6. Detta fenomen har jag inte råkat ut för. Däremot det som Ingrid beskriver med hela familjen. Jodå. De tar stor plats, det gapas och skriks i högan sky. Men jag går omvägar och stänger av hörapparaten ;)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Smart att själv kunna bestämma vad man vill lyssna på.

   Radera
 7. Efter åtta på kvällen är det också ganska lugnt i affärerna. Då brukar jag smyga mig ut! Ibland skulle jag vilja gå mitt i lunchrusningen, betala med bara småpengar och vara irriterande förvirrad! He,he!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kunde klart varit kul och känna hur det var "på andra sidan", men det vete fåglarna om jag haft tålamod till det.

   Radera
 8. Hahaha... du är för rolig du!//Kram

  SvaraRadera