tisdag 26 februari 2019

Vårmode för målare


Efter att det f.d. duvslaget blivit tömt och städat började jag måla tak och väggar. Jag hann bara med att göra det en gång, innan det kom annat emellan. Nu har det blivit dags för en fortsättning. Färghinkar, tråg och penslar bars ut och ställdes på plats. Det rör sig om två rum; ett större och ett lite mindre med en liten hall emellan. Jag ser redan framför mig hur praktiskt det kommer att bli när alla trädgårdsredskap, bildäck och sommarmöbler kommer på plats. Garaget, där trädgårdsgrejerna förvaras nu, kommer att kännas ödsligt, men Göran har andra planer för det.

I söndags var det väldigt fint väder här hos oss och orken var på topp. Det gäller att smida medan järnet är varmt. Jag bytte om till arbetskläder, eller kanske snarare skyddskläder. Först drog jag på mig ett par orange jogging. Det är nästan samma färg som vägarbetare har, för att vi bilister ska upptäcka dem och inte meja ner dem. Här är den orange färgen mer till för att varna andra personer att inte komma för nära så att de blir nerstänkta med färg. Jag målar väldigt yvigt. Eftersom det var söndag tyckte jag att jag skulle festa till det lite och plockade fram en T-shirt med strassmönster runt halsringningen. Utanpå den bar jag en av Görans gamla skjortor. Som pricken över i:et hade jag stora skyddsglasögon, så jag skulle slippa putsa bort färgfläckar på glasögonen. Egentligen borde jag haft en hatt eller en mössa också för efter avslutat jobb liknade jag en motsatsdalmatiner. De är svartprickiga, men jag var vitprickig. Som tur är har jag redan beställt en tid hos frissan för klippning och färgning. Hon hittar säkert en snygg färg som kan täcka mitt prickiga hår.

18 kommentarer:

 1. Det vill minsann till att hitta rätt dress när man är i målartagen. Jag tycker att det är ren pest att måla och tycker alltid att det blir kladdigt och fult, så jag undviker det, men visst har även jag fuskat i målaryrket.
  Hoppas att det inte dröjer alltför länge innan du får gå till frissan!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker om att måla även om jag inte är så skicklig på det. Jag har tid hos frissan redan i morgon och jag ser verkligen fram emot det.

   Radera
 2. Ha ha det låter som när jag målar brukar ha färg överallt både på mig själv och på kläderna vilket min sambo tycker är mycket roligt :-) Lycka till med målandet det blir säkert fint.. kram Nicki

  SvaraRadera
 3. Du är precis som jag när jag målar Jag har nästan mer färg på mig själv än på det jag ska måla.
  Svar..Riktiga sanna vänner är guld värda!
  Ha en bra dag!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man skulle nästan kunna agera som pensel själv.

   Radera
 4. Visst skriver du bra så jag ser det framför mig, men ändå. Jag ville allt ha ett foto av dig före och efter start.
  Kram Bosse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha! Det räcker att du plockar fram ett helt vitt papper och tittar på.

   Radera
 5. Vilket praktiskt och bra förråd duvslaget kommer att bli när det är klart. Jag kan tänka mig hur du såg ut och det baserar jag på egen erfarenhet ;-)

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så härligt och höra att det inte bara är jag som målar på ett annorlunda sätt.

   Radera
 6. Så bra att få till rejäla förråd av det som förut var duvornas hem. Jag kan se dig framför mig efter din beskrivning ... härligt Gunnel!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror det nya förrådet kommer att bli helt perfekt.

   Radera
 7. Du inspirerar! T.om jag skulle gärna bli vitprickig om jag hade ett f.d. duvslag att inreda. Allt låter så härligt och snudd på flärdfullt. ;) Ha det fint!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag längtar efter att få börja plocka in alla trädgårdsredskapen där, så jag har lite översyn. Men först måste Göran fixa till hänganordningar på väggen när jag målat klart.

   Radera
 8. Målande beskrivning om hur du såg ut, men jag saknade bildbevis. Jag tror nämligen att du var en skön uppenbarelse att skåda.
  Spännande att se då projektet är klart. Ett helt nytt utrymme att använda, förstår att det känns härligt.
  Ha det bra och kram till dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vågade inte ta ut kameran där p.g.a. nerprickningsrisk, men jag lovar att visa upp det färdiga resultatet på nya förrådet.

   Radera
 9. Vi har också haft underbart väder. Snön som kom i torsdags har nästan smält unten.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är vårlikt hos mig nu, men nästa vecka skulle det nog bli lite svalare igen.

   Radera