torsdag 14 februari 2019

VINnande motionstips
Att motionera är bara nyttigt, men man behöver inte en massa redskap för att göra det. Titta efter vad du har hemma i köket.....ett vinglas, en flaska vin och en korkskruv duger bra.


Börja träningen med att stå upp med armarna hängande längs sidorna. Lyft dem försiktigt över huvudet samtidigt som du vrider dig runt. När vinflaskan är uppkorkad kan du börja.


Ställ vinglaset till höger om dig på golvet. Lyft flaskan med vänster hand och böj armen över huvudet och försök att hälla i glaset. När du lyckats med det böjer du dig ner och lyfter upp glaset. Drick ur och sätt ner det till vänster om dig. Gör nu om samma sak med höger arm.


 Nästa övning ska göras sittande. Placera vinglaset framför fötterna.  Nu gäller det att böja sig fram för att kunna fylla i glaset utan att böja på knäna. Det är lite besvärligt men det är bara till att tänja tills man klarar av det.


Skulle det mot förmodan finnas något kvar i flaskan efter övningarna passar det utmärkt att bjuda in en väninna på ett glas.

14 kommentarer:

 1. Haha ... underbara övningar! Ger automatiskt en övning till - att hämta skurhinken och gå ner på knä och torka upp det man skvimpade ut ... :)
  Önskar dig en fin dag!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Ja, men efter någon tids övning är man nog så säker på handen att det inte ska behövas......eller det kanske blir värre?

   Radera
 2. Fantastiska bra övningar!
  Svar...Stämmer inte på mig heller!
  Ha en bra alla♥s dag!
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Haha, vilken perfekt övning :D
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra att kunna förena nytta med nöje.

   Radera
 4. Tack för väldigt trevliga övningar. Så fort jag får hem en flaska ska jag testa dem.
  Ha en fin kerlaiksdag!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 5. Du är då bara för roligt. Sådana övningar kanske till och med jag skulle klara av, kanske måste testa. Men, tror nog inte att det finns något kvar i flaskan efter mitt träningspass.
  Tack för ett gott skratt.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror också man spiller en hel del innan man blir van.

   Radera
 6. Ha ha :D Det var ett motionsprogram helt i min smak! Husse tränar faktiskt sin skadade arm med hjälp av en vinflaska. Fast det är vatten i den och övningarna något annorlunda.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Där ser man. Vinflaskor blir kanske den nya sortens hantlar.

   Radera
 7. Hahaha, synd att vi inte bort närmare varanadra, för då hade vi kunnat träna ihop! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det hade varit kul med en träningskompis

   Radera