torsdag 7 februari 2019

Treveckorsmånaden


Även om februari är en vintermånad tycker jag den är helt acceptabel. Först och främst är den kort...bara 28 dagar. Jag räknar den egentligen som ännu kortare.....bara 3 veckor. I februari är det nämligen sportlov och även om det är snart 9 år sedan som jag blev pensionär så delar jag fortfarande in året i terminer med lov däremellan. För mig är det väldigt viktigt med sportlov även om jag inte är den sportiga typen. Några veckor senare är det dags för påsklov. Sen har vi Kristi himmelsfärdsdag, första maj och nationaldagen innan sommarlovet äntligen är här. Höstterminen är en lite tyngre tid, för då är det bara novemberlovet man har att se fram emot innan jullovet. Givetvis är det inplanerat en del studiedagar också och de vill jag inte missa.

Sedan jag slutade jobba har jag fått gå efter Rasmus schema. Som tur är har han efter sommaren 3 år kvar på gymnasiet, men sen vete fåglarna hur jag ska dela in året. Jag kan klart gå in på kommunens hemsida och ladda ner alla lovdagar och studiedagar från nätet. Det känns på nåt sätt enklare när jag kan göra på det här viset, för det har jag varit van vid så länge.


Februari är mysig av andra orsaker också. Bägge mina flickbarnbarn har födelsedag i denna månaden med bara en veckas mellanrum. Det finns en till månad som är lika mysig, nämligen september. Då fyller mina båda pojkbarnbarn år med 10 dagars mellanrum. Tyvärr är det aldrig något lov inplanerat i september. Det borde det vara.

18 kommentarer:

 1. Det är viktigt med alla loven, klart att du inte får missa något.
  Själv så har jag tagit semester idag och i morgon, Stefan åkte på skidsemester med jobbet nu på morgonen. Haha... man måste hitta lite humor. Det är inte alls kul att vara sjukpensionär, hade hellre varit frisk och kunna jobbat, men nu är det som det är. Därför tycker jag att det är viktigt med helger, semester och kompledighet.hihi
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker också att ledighet är mycket viktigt. Vi har vissa rutiner vi håller oss till, för att det känns bra, men när det är helger eller lov så blir det lite annorlunda. Då känns allt lite roligare.

   Radera
 2. Att leva efter almanackan blir extra tydligt när man är i skolans värld och jag gillar det. När sportlovet har varit så väntar mars runt hörnet och därefter rullar det på. Ett födelsedagslov i september skulle kanske kunna passa ;-)

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tycker jag absolut vi ska införa.

   Radera
 3. Du måste skriva till rätt myndigheter och se till att det blir ett lov även i september.
  Jag fnissar och jag nämnt det för dig förr. Jag är EXAKT likadan och det har aldrig blivit några luckor i tänkandet med tanke på S arbeten. Tacka vet jag vårterminer. Men detta är första gången som S har sportlov vecka 9.
  Ofattbart att Rasmus blivit så stor/gammal. Vart tar tiden vägen?
  Kram SkolBosse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska fundera ut en skrivelse och ha så många argument med så de bara måste införa ett septemberlov. Jag begriper inte heller vart alla dessa år tagit vägen. Nu är han lång så jag nästan får nackspärr när jag står och pratar med honom.

   Radera
 4. Förstår det känns tryggt att fortsätta "jobba" enligt almanackan ;)
  För min del är det viktigt att lyfta helgerna. Visserligen skrev jag "vardag varje dag" som rubrik idag, men jag menade vardagarna.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. För mig funkar "skoltiden" perfekt. Det är skönt att skilja på vardag och helg. Dagarna får inte gå in i varandra som en salig röra.

   Radera
 5. Sen Max gick ut skolan är jag dålig på att hålla koll på loven....men jag märker det tydligt på priset när det är dags att boka flygbiljetter :D
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan jag tänka mig. Jag tycker det är ett mycket dumt system att höja priserna inför ett lov. Det blir omöjligt för många barnfamiljer att åka iväg.

   Radera
 6. Sen jag sluta jobba så har jag svårt för att hålla koll på lov och vilket veckonummer det är.
  ha en bra dag!
  Kra

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker det känns skönt och ha lite koll. Veckonumren däremot är jag dålig på....utom v.8 (sportlov) och v.44 (höstlov). De är ingraverade i min hjärna för alltid.

   Radera
 7. Bra med barnbarnens skolgång ... hur ska man annars veta när det är lov? Så fin bild ... alla ser glada och nöjda ut :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas jag kan ta en liknnde bild i sommar.

   Radera
 8. Jag har ju aldrig haft några barnbarn i närheten, så det där med skolans indelning av året försvann ganska kvickt när barnen slutat skolan. Nu är det över huvud taget knepigt att veta vilken veckodag det är, även om jag försöker "hålla helg". Vardagar piper mobilen 07.30, lördag och söndag 8.30. Det är sååå trevligt att få sovmorgon.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 9. Numera har jag lov att ha lov året runt. ;)
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har i och för sig jag också, men det känns extra "lovigt" under skolloven.

   Radera