onsdag 27 februari 2019

Livsviktiga redskap


Göran har gott om allehanda verktyg och maskiner i sitt snickarrum. Men det viktigaste av allt saknar han; nämligen en högklackad sko och en kökskniv. Faktum är att jag många gånger har testat att skruva med en kniv. Det går alldeles utmärkt. Såvida det inte är en stjärnskruv. Kniven är perfekt för den kan hantera alla skruvstorlekar. Använder man en vanlig skruvmejsel, måste det var en mejsel för varje storlek. Så opraktiskt! Man kan väl inte gå omkring med ett helt batteri av skruvmejslar i fickorna eller väskan? En ynka liten kniv tar ingen plats. En högklackad sko är oslagbar som både hammare och flugsmällare. Har man en sko och en kniv överlever man var som helst. Då behöver man ingen schweizisk armékniv. 

Men det finns ett verktyg som jag saknar. Jag vet inte om det finns över huvud taget. Fast då är det på tiden att någon uppfinner det. Jag pratar om ett verktyg som kan hänga skåpdörrar på gängorna, eller vad det kallas. Ibland händer det tyvärr att en skåpdörr lossnar, och jag lyckas ALDRIG få den på plats igen. Och jag har försökt!!! Får jag den på plats på ena upphängningen så hänger den på sned på den andra. Vem har hittat på ett så korkat sätt att fästa dörrar? Det måsta ha varit någon som älskade att reta folk, och det har den här personen lyckats bra med. Det slutar alltid med att Göran hänger dörren på plats och jag går och tar något lugnande.

22 kommentarer:

 1. Ja, varför beter sig skåpdörrar sig så? Vi har från och till samma problem med våra. Vid ett tillfälle räckte det inte att fästa den utan fästena fick dessutom limmas i dörren. Än så länge håller det hyfsat... Vilken händig snickare!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltid bra att vara omgiven av händiga personer.

   Radera
 2. Haha ... javisst är det konstigt detta med skåpdörrar - har precis samma erfarenhet! Så sant som det är sagt - varför krångla till det med en massa olika verktyg, när man bara behöver ett par få som finns i varje hem.
  Svar: Japp jag var vaken då - gick upp vid ½5 :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Jag misstänkte det. Du slog mig med en halvtimme.

   Radera
 3. Jag har samma erfarenhet med skåpdörrar ,måste vara en manlig uppfinning..
  Svar..Jag är hemma på flera ställen!
  Ha en bra dag!
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Knopparna på kökslådor och skåp blir lösa ibland, och då passar en kniv perfekt, men inte en skruvmejsel. Ska man använda mejslen så måste man ju tömma lådan, vilket man inte behöver med kniven.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Äntligen fattar jag! Vad som fattas, alltså. Knivar har jag och känner till vad de ska användas till. Men en högklackad sko har jag faktiskt inte. Hela livet har jag gått utan att veta att den tillhör livsnödvändigheterna.
  Jag får köpa en. Vilken affär säljer skor styckevis, tror du?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha! Du får nog chansa på en loppis. De är billigare och det spelar inte så stor roll vilken storlek det är.

   Radera
 6. Äsch, det är en karl vetja! Är det några som kan komplicera den enklaste grej så är det ju de.
  Ha en fin dag!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 7. Höglackade skor och knivar finns alltid här. Och skulle inte det räcka har jag även en händig man precis som du :) Vi har det bra!
  Kram

  SvaraRadera
 8. Efter många års singelliv klarar jag det mesta (lite överdrivet!). Funkar det inte så brukar jag ta till en svordom, och genast går det bättre!

  SvaraRadera
 9. Ha ha ha det känns verkligen igen det du skriver :-) Hoppas det gick bra till slut i alla fall.. kram Nicki

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå, Göran förbarmade sig över dörren.

   Radera
 10. Du har det förspänt, du. Haha!
  Min handyman lämnade efter sig en riktigt tung och stor verktygslåda, men det fattas lite i den, men nu kommer jag inte ihåg på rak arm var det var.
  Men visst har en kniv använts av mig! Dock ingen högklackad sko. Hm? Och inga skåpsdörrar ramlar av här. Men jag skulle vilja ha tillbaka min handy man som sladdragare och gömmare, för det var alltid perfekt här. Suck, så det ser ut nu, fast jag försöker.
  Ett roligt inlägg, drog på munnen. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker inte jag har tummen mitt i handen, men ibland verkar det faktiskt så.

   Radera
 11. Vilken härlig avslutning.
  Då vet jag vad jag ska sitta och klura på nästa vecka när jag blir ensam igen. Sedan gäller det att ta ett patent.
  Kram Bosse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kommer att beställa den där uppfinningen med en gång.

   Radera