onsdag 13 februari 2019

Tidiga vårkänslor


De som drabbats av det här fenomenet är två vildduvor. När jag satt i soffan en eftermiddag och tittade ut i trädgården såg jag hur grenarna i en av de höga cypresserna ut emot gatan rörde sig så konstigt. Det var vindstilla för övrigt men på två ställen på den här cypressen gungade grenarna upp och ner. Plötsligt fick jag syn på anledningen till det hela. Två duvor hoppade runt, runt och inspekterade. Det är alldeles för tidigt att bygga något bo nu, men det är klart aldrig fel och vara ute i god tid om man vill hitta en perfekt plats.


Jag hoppas de fastnar för den cypressen av två anledningar. För det första är den mitt framför vår altan, så vi kan sitta där i sommar och studera dem. För det andra så kan vi förhoppningsvis få ha vårt Plommonkafé fritt från duvor. Det var mycket trevligt att ha ett duvpar som tog hand om två ungar förra sommaren, men jag vill gärna kunna sitta och fika under plommonträdet


Småfåglarna börjar så smått komma tillbaka. Jag undrar så vad anledningen till deras frånvaro varit. Tror jag ska sätta ihop en enkät och skicka ut. Man vill ju gärna veta vad det är som de varit missnöjda med.

12 kommentarer:

 1. alltid mysigt att följa fåglar, bara de inte väcker en.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, morgontidiga fåglar kan jag var förutan.

   Radera
 2. Ska bli spännande om du får besked om varför.
  Svar.Kaffesump är bra Men tyvärr så la jag kaffet försent Jag trampade i en skit igår,så jag fick in skiten i bilen.Örk!!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tvivlar på att jag får nåt svar.

   Radera
 3. Åh, så roligt att få följa fåglarna! Hoppas de hittar en bra plats som passar för er alla :)
  Kram

  SvaraRadera
 4. Då får vi hoppas att de väljer rätt plats så att ni kan utnyttja ert plommoncafé utan störningsmoment.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag längtar efter att sitta där under trädet och fika. Plockar man på sig lite rejält ska det nog inte dröja så länge. Idag känns det som vår.

   Radera
 5. Skatorna har väldigt bråttom den här tiden. Jag ser dem där de flyger fram och tillbaka med kvistar i näbben. Nu ska det byggas!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Något skatbo vill jag inte gärna ha i närheten.

   Radera
 6. Trevliga hyresgäster i trädgården ... hoppas nu de väljer cypressen! Så roligt att småfåglarna är tillbaka :)
  Kram

  SvaraRadera