tisdag 5 februari 2019

Tankar om tankarUnder min bloggpaus har jag haft många funderingar på allt och inget. Ibland undrar jag vad det är som sätter igång de här tankarna. Kan det vara hjärnan eller hjärtat eller något annat? Helt plötsligt bara finns de där. De mörka tankarna gäller det att man motar bort så snabbt som möjligt, men de ljusa kan man gärna suga på lite längre. Det är fantastiskt med fantasi. Tänk så mycket kreativitet som kommer ut av det, och dessutom mår man så bra av fantasi. När jag var tonåring var jag expert på att dagdrömma och faktiskt är jag lite av en expert fortfarande. Fast numera måste jag nog erkänna att det är mer sådana dagdrömmar som eventuellt kan förverkligas. Som tonåring trodde jag att jag kunde förflytta berg. Med åren inser man sina begränsningar.....men det skadar aldrig att testa. Något som jag tycker är så konstigt är just det att när man försöker komma på en lösning på ett problem är det ofta så att det dyker inte upp något förslag i hjärnan. Sen lång tid efteråt kan det helt plötsligt poppa upp världen bästa idé. Det är nästan som om det var leveranstid på idéerna.


Jag är så lyckligt lottad att det dyker upp idéer i min skalle stup i kvarten...mer eller mindre bra idéer får jag nog säga. Jag tycker det är bra att det rör sig i hjärnkontoret och sen kan jag sålla ut det mest ogenomförbara. Många gånger kan det vara kul att prova på sådant som man nästan vet inte kommer att lyckas. Jag minns när jag försökte göra en bonsai av en maskros. Det gick ganska bra en tid och den blommade även sen jag planterat den i krukan, men den klarade inte av vintern. Jag trodde i min enfald att eftersom maskrosor är perenner så skulle "min" bonsai vakna till livs när det blev vår, men antagligen gillade den inte att vara planterad i en kruka.


I år gör jag ett experiment med vår julgran. Vi har bundit fast den i en grenklyka i plommonträdet, för det har blåst en del och den klarade inte av att stå vid trädgårdstunnan utan att blåsa omkull. Ur barrningssynpunkt är det betydligt bättre att ha den stående på gräsmattan. Någon gång kommer den att börja barra och då slipper jag sopa upp något för gröna barr på en grön gräsmatta är inget som stör mitt öga.

18 kommentarer:

 1. Visst är det härligt med många ljusa tankar och bara fantasin begränsar oss! Att göra en bonsai av en maskros är en så härlig idé som jag själv aldrig skulle komma på. Att det sedan inte gick vägen spelade kanske ingen större roll. Du kläckte idén och försökte, bara en sådan sak :D

  Kram och ha en bra dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det roligaste var under tiden jag försökte sköta om maskrosen, så visst är det kul att prova på lite annorlunda saker.

   Radera
 2. Du är som jag ,massor av tankar och idéer.
  Svar...Du har så rätt,det är viktigt att se till att man mår bra.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en gåva att tankarna bara poppar upp lite då och då....utan min medverkan.

   Radera
 3. Man måste hitta ljusglimtarna och fånga dom. Många gånger så finns det något positivt i det tragiska. Då kan det vara bra att använda fantasin.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man måste bryta ett negativt mönster så fort man bara kan.

   Radera
 4. Du är kreativ! En gåva av Guds nåde. Grattis till den gåvan Gunnel. Man klarar det mesta när man fungerar så, även när man plötsligt bara har höga berg att bestiga framför sig Ha det tisdagsbra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det känns många gånger lättare när man kan drömma sig bort eller göra något helt tokigt och onödigt.

   Radera
 5. Men så härligt att ha den kreativa förmågan! Jag tror man har ganska roligt när idéerna poppar upp, gäller att förverkliga och inte ledsna om det stöter på patrull.
  Skön tisdag, kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är ganska envis av mig, men ibland får jag bara inse att den idéen som från början verkade så enkel och bra är helt ogenomförbar. Då gäller det att snabbt börja med en annan idé.

   Radera
 6. Så sant ... de mörka tankarna som kan dyka upp måste motas bort på direkten! De andra ... de ljusa, fantasifulla och kreativa tankarna ska man ta till vara - precis så som du brukar göra!
  Kram

  SvaraRadera
 7. Med mycket fantasi och massor av idéer så blir det — förhoppningsvis! — alltid något som blir förverkligat. Jag är likadan som du, det poppar ständigt upp nya projekt i hjärnkontoret. Har man tur så sänder kontorschefen där en arbetsorder till vederbörande personal (mest händerna) att ta hand om den vidare processen. Vissa projekt faller platt till marken utan åtgärd men andra blir riktigt lyckade. �� Kreativitet, händighet och lite jäklar anamma är bra samarbetspartners.
  Fortfarande kallt här, nu ca -22°, men bifogad kram är varm!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för den. Här har vi plusgrader. Det är inte alla projekt som blir så som man tänkt från början, men det gör inte så mycket.

   Radera
 8. En bonsai av en maskros! Vilken idé! Synd att den inte lyckades... det hade varit något, det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har försökt och misslyckats två gånger. Det får kanske bli en tredje gången gillt.

   Radera
 9. Ja, ibland undrar man var alla olika tankar kommer från.
  Att vara kreativ är väl jättebra!
  Min pappa var en person som alltid hade många kreativa tankar och idéer och hade många olika projekt på gång.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar att ha olika projekt igång...gärna samtidigt.

   Radera