tisdag 19 februari 2019

Våren är kommen


Jag har haft en underbar helg i Luxemburg. Det var soligt och varmt alla dagarna och en eftermiddag visade termometern ca 20 grader ute på altanen. Resan dit är väldigt enkel, för det är inte så lång väntetid mellan de olika bytena från bil, båt, tåg, flyg och till sist bil igen. Mina snälla grannar skjutsade mig in till Helsingborgs färjeläge, så jag slapp ta bussen in dit. På det viset tjänade jag in mycket tid. Båtturen är endast 20 minuter lång och i regel står tåget och väntar i Helsingör och det är bara att hoppa på.

Framme på Kastrup blev det lite väntan eftersom incheckningsdisken inte öppnade förrän 2 timmar innan flyget startade. När jag kommit genom säkerhetskontrollen gick jag direkt och köpte något att äta och sen var det dags att bege sig till gaten. Det är i regel ganska små plan som flyger till Luxemburg och de får alltid starta och landa ganska långt bort från terminalen. Det kändes nästan som om jag gick halvvägs till Luxemburg, för jag gick och gick och gick.....Vi var bara 31 personer inbokade så vi hade tillgång till två säten vardera. Jag gillar när jag slipper sitta och trängas.

När dörrarna ut emot vänthallen i Luxemburg öppnades såg jag med en gång min dotter. Hon hade sällskap av en liten unicorn.....en liten häst med färgglad man och ett horn i pannan. Det hade varit karneval i Zoés skola och hon var utklädd till unicorn. Hon har själv väldigt långt hår så det behövdes inga lösa hästsvansar här, men hon hade en overall på sig som påminde om hästarnas färger. Hon kom springande och kramade om mig och jag kände mig verkligen välkommen.


Zoé älskar kläder, dockor och i stort sett allt som är "flickigt". För en tid sedan köpte jag ett Barbiemönstrat tyg, och av det sydde jag en kjol till henne. Det blev en hel del tyg över och det räckte även till en liten prydnadskudde.


Jag hade två hjärtformade innerkuddar, som min mor sytt och stoppat med skumgummiremsor, som man gjorde förr. De låg på min säng när jag var tonåring, men sen har de bara blivit liggande i många år utan ytterfodral. När jag sytt färdigt Barbiekudden funderade jag på vad jag skulle göra med den andra innerkudden. Min kusin gifte sig för snart 60 år sedan och jag var tärna och bar en lång, rosa brokadklänning, som min mor sydde till mig. Efter bröllopet kortade jag av den och använde den några år till. Så småningom sydde jag om den till en kjol åt Ulrika när hon var tonåring. Rosa är Zoés favoritfärg så det passade bra att göra en kudde av brokaden. För att det inte skulle bli alldeles för intetsägande köpte jag silverglittriga bokstäver och sydde på och dekorerade med några lila blommor. Jag tycker om när jag kan återanvända och göra saker av gammalt material. I den här kudden har både gamlamormor, mormor och moster varit involverade.

12 kommentarer:

 1. Du har likadana krokus som vi har här på Odvalds. Visst är det förtjusande söta! De där kuddarna kommer Zoé säkert att ha mycket glädje av. Kuddar gjorda med kärlek och omsorg.
  Ha en fin dag!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon blev glad för kuddarna. Krokusarna fotograferade jag i Luxemburg, för mina har inte börjat visa sig än.

   Radera
 2. Härliga hjärtkuddar!
  Svar..Efter städningen känns det bra,man ska ju hålla skiten ifrån sig.
  Ha en bra dag!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt att de kan få leva vidare ett tag till.

   Radera
 3. Vilken härlig helg du har haft och vilken vårvärme! Kan tänka mig att kuddarna blev mycket uppskattade av Zoe. Här blommar krokusen för fullt men så långt har de tydligen inte kommit hos er än...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mina krokusar är inte uppkomna än, så det var kul att få en skymt av färgprakten hos min dotter.

   Radera
 4. Vilket trevligt välkommande du fick.
  Bra med snälla grannar! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var så kul att träffa Zoé igen.

   Radera
 5. Men, så vackert du har gjort med kudden! Händig kvinna.
  Du har en bit till barn och barnbarn, men som jag förstår funkar det bra.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det är bekvämt att kunna flyga och hälsa på över en helg. Blir lite besvärligare när jag vill åka till Dallas. Det fodrar mer planering.

   Radera
 6. Så fina hjärtkuddarna är.
  Du är så duktig på att handarbeta och återanvända saker, sånt tycker jag om. Kan inte själv sy längre, men det är en annan historia.
  Så härligt att resan gick smidigt och väntan inte var allt för lång. Annars kan man ju lätt tro att det blir väntetider med så många byten till olika färdmedel.
  Plus 20 grader, det är lagom om det vore sommar, för min del.
  Vårligt med krokus, vackert.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det är en ganska behaglig resa. Flygturen tar bara en och en halv timme, så man hinner aldrig bli trött av att sitta.

   Radera