fredag 15 juni 2018

Sommarlov


Idag börjar mitt nionde sommarlov efter att jag slutat jobba. Jag delar fortfarande in året i terminer och ser fram emot vårvinterlov, påsklov, sommarlov, höstlov och jullov precis som när jag jobbade. Det är något visst med en tidsperiod som heter något med LOV. Det liksom förpliktigar. Automatiskt känner jag mig mer ledig och tycker att jag har all tid i världen (vilket jag egentligen har alla dagar numera). Naturligtvis hjälper det till en del att hålla skolårets tidsplan vid liv eftersom Rasmus kommer hit varje dag efter skolans slut. Göran och jag har ändrat vår mathållning, så det blir mellis då på eftermiddagen och sen får det bli en senare middag på kvällen. Det funkar alldeles utmärkt.


Detta sommarlovet går i utrensningens tecken. Det kommer att bli många "semesterresor" till tippen. För varje år som gått så har vi försökt förenkla så mycket som möjligt både ute och inne. Resultatet är  väldigt tillfredsställande, men det finns trots det en hel del kvar. Tur är väl det, för tänk om man skulle bli helt färdig med allt. Hemska tanke! Jag vill alltid ha något projekt igång...stort eller litet. Det håller igång både kropp och hjärna.


Det låter kanske lite pretentiöst att kalla något för projekt, men det behöver inte betyda att det är något stort eller svårt. Rasmus och jag har sen han varit liten alltid haft lite småprojekt på gång. Ett år minns jag att vi åkte runt i nordvästra Skåne och testade lekplatser. Det var när han gick på förskolan. Vi gjorde upp en lista och jämförde olika lekredskap och glasskiosker som fanns i närheten osv. Den lekplats som fick högst poäng var Hembygdsparken i Ängelholm. Den låg i topp när det gällde allt.


Som tonåring är det knappast lekplatser som lockar Rasmus längre. Han tycker ändå det är kul att han och jag åker ut och gör lite undersökningar. Något som vi pratat om i en del år, men som ännu inte blivit av, är fikaundersökningen. Kanske blir det av i år. Då ska vi åka runt till en del olika caféer och testa dem. Mest blir det klart kakorna som vi kommer att betygsätta. Det ser jag fram emot.

22 kommentarer:

 1. Vilken tur att ni har Rasmus, och att han har er.
  Jag är så glad att vi har Astrid, och nu går det snabbt till bebisen kommer, planerat till den 15 juli. Om ca ett år ska deras hus vara färdigt, så då har vi dem in på knuten. // Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har mycket roligt att se fram emot.

   Radera
 2. Så skulle jag gärna vilja göra, men har bara en barnstol i bilen. Syskonen vill alltid ha den andre med. Efter att läst detta, ska jag ta ett snack med familjen. Skulle vara kul att ta dem en och en och göra små utflykter. Litet olika saker är jag på tillsammans med barnbarnen, men är begränsat till att det ska passa med bussresor... :-) Det är ett jättefnt projekt ni har tillsammans, tycker jag!

  Det andra projektet, ja, jag gör små ryck också. Det är en befrielse att bli av med saker och ting. Jag tycker det är roligt när jag köpt något nytt jag gillar, men minst lika skönt när jag lastar av skräp på återvinningsstationen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en skön känsla när man ser att en massa onödigt som bara tar plats kommer iväg till tippen.

   Radera
 3. Jag som fortfarande arbetar tycker det är väldigt trevligt att följa läsårets indelning och naturens skiftningar även om jag gillar sommaren bäst.

  Visst är det skönt att rensa ut och vi håller på för fullt. Jag som inte är den som sparar ser ändå hur mycket onödigt vi har. Förmodligen Husses fel ;-)

  Jag önskar dig ett riktigt härligt sommarlov :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Här är det nog jag som står för det mesta av samlandet.

   Radera
 4. Ordet `sommarlov´ orsakar nästan härdsmälta i hjärnans minneskort. Det blir överbelastat av alla härliga barndomsminnen. Man minns den pirriga känslan inför examensdagen och betygsbokens "avslöjande" bokstäver, den nya klänningen, finskorna och de vita knästrumporna. Och sedan den underbara känslan av total FRIHET när man sprang ut ur skolhuset för sista gången det läsåret. Vilken lycka!
  Även jag har — dock mycket försiktigt! — börjat reducera prylmassorna.
  Kram från norr!

  SvaraRadera
 5. Visst är det härligt med sommarlov och semester. Sommarloven är det slut med, men jag tycker att det är bra att jag kan få jobba på Kupan en eftermiddag i veckan, för då kan jag faktiskt fortfarande få semester.
  Ha en skön helg!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Semester låter lika trevligt som sommarlov.

   Radera
 6. Vilka roliga projekt du har! Man blir riktigt inspirerad. Fast, jag som flyttar så ofta har nog med före flytten och efter-flytten-projekt. Men det märks att du varit/är pedagog. Min pedagogiska förmåga är inte så stor har jag märkt...
  Ni kanske skulle testa geo-cashing med Rasmus. Googla får du se ifall du inte kände till utmaningen. Man åker runt och samlar casher. Har aldrig gjort det själv men har många vänner som är inbitna i "sporten". Ha en skön helg och kram från pörtet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har aldrig själv testat den sporten men läst mycket om den. Det kunde nog vara kul att prova på.

   Radera
 7. Vilken kul idé att åka runt och prova lekplatser och nu fikaställen :)
  Kakor är jag också svag för, men tyvärr finns det inte så mycket gott här nere. För många år sen köpte vi små wienerbröd som såg så goda ut, men när vi satt tänderna i dem var det inte sylt eller vaniljkräm de innehöll utan ansjovis och tonfisk :(
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken besvikelse! Den sortens wienerbröd hoppas jag att inte vi träffar på i sommar.

   Radera
 8. Underbara bilder av Rasmus! :)
  Ja, nu är det sommarlov. Mina killar åt jordgubbar när jag senast pratade med dem i dag. Snart kommer de till Åland och då får jag träffa dem.
  Här projektas det också, både i stort och i smått och det är verkligen skönt att bli av med all barlast. Mycket går till Lettland, ett barnhem och andra med. Vi har en liten organisation som samlar ihop saker och kör direkt med dem till de som verkligen behöver det som annars bara ligger. Men mycket går också här till återvinningsdepån och soptunnan blir fylld med ganska snabb fart. Men precis som hos er så tar det inte slut i brådrasket och precis som du så tycker också jag att det är skönt att ha några " projekt" på gång i vardagen.
  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man måste blanda lite tråkigare saker med sånt som man gillar. Då går allt som en dans. Det är roligt att ha något att se fram emot och det gör inget att det tar lite längre tid att färdigställa.

   Radera
 9. Fika projektet låter mycket gott och intressant! Man skulle vilja vara med...
  Kram och en fin helg!
  Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag längtar tills vi kan börja åka runt.

   Radera
 10. Härligt med projekt ... ni hittar säkert på något kul du och Rasmus!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fikaprojektet har jag längtat efter länge.

   Radera
 11. Så praktiskt att dela in ledigheten i lov haha
  Härligt att få tid att umgås mer med familjen som också är ledig då.

  SvaraRadera