torsdag 7 juni 2018

Skåne är vackert


Det finns många vackra platser att besöka i Skåne. Själv har jag flyttat runt lite. Jag föddes i Ystad och bodde mina två första år i en liten by utanför Ystad som heter Kabusa. Det var där min farmor och farfar hade sitt lantbruk. Österlen på Skånes sydöstra sida är ett populärt semesterställe.

När min far fick jobb  i Eslöv flyttade vi dit och bodde där i ca 14 år. Nästan mitt i Skåne med nära till både Lund och Malmö. Därefter gick flyttlasset till Åstorp i Skånes nordvästra hörn. Här är jag fortfarande kvar med lite avstickare till först Kristianstad och sen till Helsingborg. Någon längre flytt blir det inte mer för min del, för jag trivs väldigt bra där jag bor nu.

Skånes väderkarta är också väldigt vacker för tillfället...helt orange. Men ärligt talat skulle jag kunna tänka mig lite andra färgnyanser just nu...något åt det gula eller gröna hållet. Orange är fortfarande min älsklingsfärg, men det kan vara kul med lite variation.

20 kommentarer:

 1. Jag har två av mina kusiner i Skåne - i Höör-området. Besökte den staden ibland som liten. Annars har jag inte mycket erfarenhet av ditt landskap.
  Ja, det var väldigt så orange kartan är. :) Har ni också torrt nu? Verkar vara torrt i stora delar av landet med bränder på vissa håll.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har inte fått något regn på många veckor så det är knastertorrt här nu.

   Radera
 2. Skåne har för alltid en plats i mitt hjärta sedan jag bodde där. Tyvärr hinner jag så sällan resa ner dit, men var ju där för någon månad sedan och hämtade min son som jobbat med ett projekt där ett antal månader.
  Ha en fin torsdag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här finns många mysiga ställen att besöka.

   Radera
 3. Jag föll pladask för Skåne när vi var dit för ett antal år sedan på en Leaderresa. Vi besökte många små företag där och åt mycket god mat på restaurangerna runt och i Höör. Jag kunde gott och väl tänka mig att bo i Skåne jag också. Österlen med sitt vackra ljus, som man har sett både i tv- tidningar, böcker och på tavlor skulle jag gärna besöka. Man vet aldrig när vi lättar för en utflykt lite längre söderut. Danmark hägrar också. Men det blir ingen resa än på ett bra tag ditåt. Vi flyger över ett par gånger innan dess, det vet jag. Hoppas på regn Gunnel, naturen skriker efter väta. Här hade vi nästan frost i natt. + 1,6 på södra sidan av huset och + 3,6 på norra sidan. Säkert har många haft frost på andra ställen på Åland. Järnnätterna är här.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, att tänka sig uppleva frost nu känns lite märkligt. Regn vill vi gärna ha, men det behöver klart inte bli kallt för det. Så kul om ni kom söderut på besök.

   Radera
 4. Det finns en visa som går Skåne är ett vackert land vackert land.....
  S...Dom hade mycket god mat att välja på i Hurva.
  Ha en bra dag!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och det stämmer ju bra in också.

   Radera
 5. Visst är Skåne ett fint landskap och här finns otroligt mycket att se! Själv har jag bott i Malmö, Höllviken och Skanör. Håller mig alltså vid havet. Yngsta dottern bodde en period i Helsingborg som är en fin stad. Lagom väder har vi dessutom i dag :D

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är faktiskt riktigt behagligt här med.

   Radera
 6. Den där kartan känner jag igen. Många av platserna besökte vi, eller bilade igenom för några veckor sedan.
  Jag har ett syskonbarn, med familj, i Trelleborg, annars inga anknytningar till Skåne, men tyckte mycket om att se många och för mig nya platser.
  Vi har fått tillbaka sommarvärmen och nu är det cirka 25 plusgrader här.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. 20-25 grader är helt ok, tycker jag.

   Radera
 7. Jag har ju inte varit så många gånger i Skåne, men de gånger jag varit där så har det alltid varit en trevlig upplevelse!
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har tyvärr inte besökt ditt landskap heller mer än kanske en eller två gånger.

   Radera
 8. Jag har försökt övertyga vår SPF-förening om att vi skulle kunna arrangera en bussresa till Skåne. Jag har liksom bara passerat igenom på väg söder- eller norrut. Få se om det kan bli av att se mer av det vackra landskapet. När vi kom från Bornholm åkte vi via Brösarps backar och Skåne i mitten av maj var helt otroligt vackert.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 9. Vad skönt att du hittat stället du trivs på nu. Flytta hör inte till en av mina favoritsysslor precis, även om jag lite funderar på det. Det skulle vara skönt att bo i stan.. Men samtidigt har man det rätt bra här ute på landet. Kan inte riktigt bestämma mig haha.

  SvaraRadera
  Svar
  1. När jag var ung gillade jag att bo i en stad, men efter att jag fått barn kändes det mysigare att bo i ett mindre samhälle.

   Radera
 10. Vi bor alla väldigt fint, det gäller att uppskatta vår undrebara natur.
  I dagsläget kommer jag inte att flytta, trivs bra här.
  Jag är född i Tingsryd, som sex-åring flyttade vi till pappas barndomshem i en liten by som heter Åskefälla, som ligger i Älmeboda socken, som 16-åring flyttade jag till Växjö, då jag var 20 år flyttade Stefan och jag ihop i Växjö, men där bodde vi bara i 7 månader.Flytten gick till en lägenhet i Linneryd, efter 1 ½ år gick flytten till Olofsberg, en liten stuga som vi köpte här i Linneryd.
  Då barnen kom blev stugan för liten, därför påbörjade vi en totelrenovering i huset där vi idag bor. Fast ibland känner jag att huset är förstort för Stefan och mig.
  Ha en fin dag i vackra Skåne! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vårt hus är kanske också onödigt stort för två personer, men nu har vi inrett det så vi har stora utrymmen för våra hobbies.

   Radera