onsdag 13 juni 2018

Lurendrejeri


Igår var Göran hos optikern och jag följde med för att vara smakråd när det gällde nya bågar. Vi hade fått hem ett annonsblad från butiken att man kunde välja mellan gratis synundersökning eller 710 kr rabatt på glas och bågar. Man kunde inte kombinera de två rabatterna, men vi tänkte att det var en bra idé att använda rabatten på bågarna. En ögonundersökning gör en ögonläkare bättre än en optiker, och det kostar bara 300 kr.

Det viktigaste för Göran nu var att få ett par läsglasögon och då fodras bara att optikern kollar vilken synstyrka han behöver på glasen. Enligt killen som expedierade oss så fanns det egentligen inget att välja mellan. Det gjordes inte endast syntest utan man var tvungen att ta en ögonundersökning. Jag tycker man skulle få välja vilket man vill göra. Jag för min del har större förtroende för en ögonläkare när det gäller ögonsjukdomar. Ifall optikern upptäcker starr eller något annat fel så gör han ändå inget utan remitterar till en ögonläkare. Då ska man först betala 700kr hos optikern för att få veta att man har något fel och sen 300 kr hos ögonläkaren, som ska åtgärda det.

Expediten sa att för att kunna beställa glasögon måste man först veta styrkan på glasen. Det fattade vi också, men då ska det inte stå att det är två erbjudanden, för det är det inte i verkligheten. Räknar man krasst på det hela så kostade ögonundersökningen 700 kr och då blev det 10 kr över som rabatt på glas och bågar. Det kallar jag inte för rabatt. Det är rena lurendrejeriet. Expediten hade lite svårt att argumentera emot våra åsikter, men han kunde klart inte göra något. Glädjande nog hade Göran ingen starr och han fick läsglasögon till ett hyfsat pris. Jag tycker ändå att butiken borde se över sitt annonserande om erbjudanden.

18 kommentarer:

 1. Det där brukar kallas för falska marknadsföring, som görs för att lura kunden på pengar. Inte smart alls. En gång och aldrig mera brukar resultatet bli. Skönt att Göran inte har starr, det mest positiva i allt detta.
  ha det gott i dag Gunnel!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kommer aldrig att gynna den här butiken mer.

   Radera
 2. Tycker att det är ofta som allt inte ingår, utan att det blir mer och mer som tillkommer. Men det är skönt att han "bara" behövde läsglas.
  Nu ser ni båda bra ut! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Ja, vi ser mycket bra ut nu.

   Radera
 3. falsk marknadsföring!!
  Bra att han bara behövde läsglasögon!
  S.....Klart att man blir förståndigare med åren ,men... ibland så får man vara lite "galen" och skylla på åldern.
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Verkligen dålig stil att göra så. Falsk marknadsföring :(
  Men skönt i alla fall att Göran inte hade någon starr!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Kan bara hålla med om att sådana erbjudanden inte känns helt seriösa när man verkligen inser vad de innebär. Irriterande minst sagt. Skönt att det löste sig så att Göran fick beställt nya till ett rimligt pris.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bättre att skriva ut vad som gäller. Man får ju ändå veta det när man kommer till butiken.

   Radera
 6. Uselt tycker jag ... falsk marknadsföring är det! Tyvärr så är det nog inte helt ovanligt ...
  Bra att Göran inte har några problem i alla fall - ja, förutom att han behöver läsglasögon.
  Kram
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han ser fram emot att kunna läsa utan förstoringsglas.

   Radera
 7. Så illa gjort av dem, men alla är inte såna. Åke var hos optikern och kollade synen och sen var det tal om glasögon - "Du behöver inga specialglas sa optikern, så om du vill kan gå till ÖB eller någon mack och köpa dig ett par läsglasögon". Det var väl just!!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var verkligen omtänksamt. Sådana optiker är sällsynta.

   Radera
 8. Verkligen lurendrejeri. Trist att dom annonserar som om det var två olika erbjudanden..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår inte hur de kan försvara det. Ingen kan någonsin få 710 kr rabatt på glas och bågar.

   Radera
 9. Trist när man är med om sådant som du beskriver.
  Tror att det förekommer allt möjligt slags lurendrejeri och falsk marknadsföring.
  Bra i alla fall att Göran inte hade starr och fick sina glasögon.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rabatterbjudanden stämmer oftast inte.

   Radera