fredag 8 juni 2018

Bovarnas paradis?


Jag såg på TV igår när domen mot terroristen som körde in i en folkmassa i Stockholm lästes upp. Det blev livstid och utvisning. Men det konstiga är att så blir det nog inte. Ett livstidsstraff tycker man borde betyda så länge personen är i livet, men så är det inte. Efter ett antal år går det att ansöka om att få straffet tidsbestämt och efter att ha avtjänat en del...långt ifrån hela tiden.... så kan internen bli fri. Dessutom kunde det nog bli besvärligt med utvisning i detta fallet, sades det, eftersom Akilovs land inte är lika humant som Sverige. Det fanns risk för repressalier om han återvände.

Ett litet barn, som gör något galet, får en tillsägelse, indragen veckopeng eller något annat "straff", men en terrorist som dödat en massa oskyldiga människor ska det daltas med. Finns det verkligen ingen vettig människa som kan få till en ändring av detta? Här är väl något för politikerna att ta tag i istället för mycket onödigt tjafs som de lägger tid och energi på.

18 kommentarer:

 1. Ja, ibland blir allting helgalet. Dessutom verkar denne förövare vara helt känslokall och tycks sakna samvete. Ruggigt är det. Han ska givetvis fara tillbaka till sitt land, och ta eventuella konsekvenser. I Norden ska han inte stanna kvar. Han kommer ändå att ha det bra under sin vistelse i fängelset under de år han sitter där. Dit går skattepengarna, också för dem vars närstående mejades ner helt samvetslöst. Jag håller med dig Gunnel, något vett måste det finnas, inte bara tjafs och undanglidanden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En fängelsevistelse i Sverige är inte riktigt vad man förväntar sig. Det har inget samband med straff i varje fall.

   Radera
 2. I det här fallet känns det väldigt tveksamt om straffet ska omvandlas. Det bästa vore om han fick avtjäna straffet i hemlandet men så fungerar inte strafflagstiftningen tyvärr.

  Kram och trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker med det hade varit bättre han fått sitta i fängelse i sitt eget land. Det hade varit mer rättvist.

   Radera
 3. Skicka hem honom,varför ska vi försörja honom!
  S.....Det är många studentutsläpp idag och nästa vecka!
  Ha en bra dag!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just det! Det är vi som får stå för fiolerna.

   Radera
 4. Han bör utvisas till sitt hemland och avtjäna straffet där - på livstid! Så oerhört irriterande att han ska åtnjuta svensk humanitet - ut med honom bara!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Ut med honom ur Sverige! Inte ska vi föda på en som har gjort så många oskyldiga männsikor så illa.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag undrar om det finns något mer land än Sverige som så månar om sina bovar. Tänk om alla hederliga människor hade haft det lika bra.

   Radera
 6. Det är katastrof, en sådan man ska utvisas med omedelbar verkan.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi är säkerligen många som tycker så.

   Radera
 7. ord ord som inte betyder så mycket.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Domar har inget med verkligheten att göra.

   Radera
 8. Tycker som övriga kommentatorer. Han borde utvisas till sitt hemland och få sitt straff där istället. På ett fängelse i Sverige där det sitter så många icke-etniska svenskar kanske han får högstatus också.
  kram från Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett fängelsestraff ska kännas som ett straff och det gör det inte i Sverige.

   Radera
 9. Akilov-monstret ville ju ha ett tidsbestämt straff. Låt honom få det, 200 år! Att avtjänas i Sibirien! Det är förfärligt vad han kostat vårt land, först och främst all sorg och förtvivlan för de drabbade vilket inte kan räknas i pengar. Och sedan alla polisutredningar och advokatarvoden. Och så ska våra skattepengar betala hans uppehälle framöver. Nej, ut med monstret!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte rätt att vi ska betala för hans uppehälle. Han ska ju ändå utvisas. Blir billigare att göra det med en gång.

   Radera