torsdag 28 juni 2018

Sol, sol, solPå omvägar via Dallas fick jag höra att Sverige vann över Mexico i fotboll. Jag visste inte ens att de spelade igår. Visserligen såg jag att Göran satt och tittade på något på datorn, men jag funderade inte så noga på vad det var. Vi ska iväg och handla lite mer material till det som behöver göras vid på huset och då brukar han alltid kolla runt på nätet var det säljs till hyfsat pris, så jag trodde det var det han gjorde. Nu är jag i varje fall uppdaterad och vet att Sverige vann med 3-0.


Själv tillbringade jag ännu en dag i trädgården. När nu både energi och arbetslust återvänt till 100% är det bäst att smida medan järnet är varmt. Vi har kommit på att vi måste ändra lite på våra rutiner. Den sista tiden har vi sovit alldeles för länge om morgnarna och när vi väl ätit frukost och ska sätta igång och vara effektiva visar termometern höga siffror. Göran, som håller på att betsa fönsterluckor, väljer att börja på skuggsidan. Det är fördelen med en uppväxt trädgård att det alltid finns skuggiga platser där man kan jobba. Ibland får vi klart avsluta mitt i och fortsätta någon annanstans när solen bränner för mycket. På så vis blir det aldrig långtråkigt för jobbet varierar väldigt.


Det bästa är ändå pauserna, tycker jag. Då sitter vi på altanen och tar igen oss. Alla måltider äts där ute och mat är alltid gott, men allra godast smakar den utomhus. En del år har vi pratat om att köpa värmeslingor och sätta upp på altanen, så vi kan sitta där även när det blir lite kyligare. Det har aldrig blivit av och jag tror inte vi kommer att göra det någon gång i framtiden heller. Igår fick vi göra raka motsatsen. Jag plockade ut vår ena golvfläkt och satte igång den så vi blev lite svalkade. Det var riktigt skönt. Tänk om man kunde konservera den här värmen vi har nu och plocka fram den i små doser längre fram på sensommaren.

18 kommentarer:

 1. Ja du tänk om vi hade kunnat ta vara på all värme som vi har nu!
  S....Vi småttingar i soffan hade kontroll på hela bröllopet! :-)
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hade varit skönt att kunnat pytsa ut lite fint väder längre fram.

   Radera
 2. Ja, det gäller att smida medan järnet är varmt :) Men ibland blir det så att inspirationen bara försvinner.
  Så härligt att ni har fått tillbaks värmen!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Värmen har kommit igen och det med besked.

   Radera
 3. Som sagt ... bäst att passa på när lusten och orken finns :) Alldeles för varmt just nu, men det ska visst bli lite svalare i morgon - hoppas på det :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det går bara att jobba ute lite på förmiddagen, sen får det bli källaren resten av dagen. Där är det svalt och skönt.

   Radera
 4. Vill ni ha lite svalare luft så kan vi leverera den. Här är det regn och 12°. Men jag njuter mer av det än 25–30. Egentligen är det här ganska behagligt. Det är lätt att andas.
  Fikapauser är alltid efterlängtade. :)
  Kram från våttgrått norr!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Regn låter som rena himmelriket. Minns knappast hur det ser ut.

   Radera
 5. I år kan man verkligen sitta ute och äta. Jag har just kommit in för att svalka av mig efter en gassig kaffepaus på framsidan. Det är stor skillnad mot förra sommaren.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är verkligen skillnad mot förr om åren. Visst går det att krypa in i skuggan, men jag måste nog ändå klaga på värmen, för jag mår inte särskilt bra av den, och det tror jag många har känning av.

   Radera
 6. Verkligen roligt att det gick bra för Sverige! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart kul att de vann, men ärligt talat så bryr jag mig inte så mycket. Fotboll är inte min favoritsport.

   Radera
 7. Fördelen nu när det är så varmt att man inte är inne i huset, så då behövs det inte städas.
  Sverige spelar på tisdag igen, kl 16,00 tror jag.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Jag har redan hunnit glömma tiden.

   Radera
 8. Jag försöker äta ute så ofta jag kan. Maten smakar så gott i friska luften.
  Ser gott ut med den där chokladen och "bubblet".
  Imorgon hoppas jag på lite lägre temperatur för nu måste jag få något gjort i trädgården.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller också tummarna för lite mer behgligt trädgårdsjobbarväder.

   Radera
 9. Tala om för mig när ni lyckats ändra era rutiner, för det gör inte jag! Det är så irriterande! Jag har klockan på ringning åtta, o redan det är ju sent, för sen ska man fika och surfa runt ett par timmar och då är det ju redan ashett!. Men denna värme gör mig så utmattad att det inte funkar att vakna tidigare. Det är ju nätterna som är något svalare...Men snart är det november och andra tongångar. Gläds åt alla semesterlediga som är här i byn, vi har mycket turister nu, de cyklar o motionerar, hit kommer inga latmaskar ska du veta, aktiv semester, det erbjuder vi. Tack o lov för att jag inte är turist

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha1 Det låter jobbigt att vara turist. Vi har faktiskt lyckats ändra på rutinerna här. Alarmet väcker mig kl.7 och då går jag upp. Nu är tack och lov frukost och bloggläsning avklarad innan solen börjat värma allt för mycket.

   Radera