måndag 18 juni 2018

Ett äss i rockärmen

Det är inte dumt att ha ibland. Jag är ingen pokerspelare eller intresserad av något annat slags spel, men jag har ändå ett äss som jag plockar fram när jag behöver...nämligen min dotter Katarina. När jag känner att det är tomt på idéfronten så brukar jag skicka ett meddelande till henne och snabbt som ögat så får jag en del förslag på ämnen jag kan skriva om.

Hon är en stor hjälp när jag håller på med min adventskalender. I god tid får hon veta vilket tema jag valt så hon kan börja fundera. I början brukar jag inte ha några svårigheter med att komma på vad jag ska skriva om, men efter hand så blir det alltid lite motigt. Då brukar jag meddela Katarina hur många dagar jag fattas idéer till och sen tar det inte lång tid innan jag har en hel hop att välja från. Det är snart dags att bestämma temat för årets kalender för jag vill ha den klar i god tid före 1:a december.

Fotbollskommentatorer står inte högt upp på min lista över intressanta personer. Deras ordförråd är under all kritik och de använder helt obegripliga uttryck. Det kommer att bli mycket av den varan nu under VM. Göran kommer säkerligen att titta på en del matcher och då brukar jag ibland sitta framför TV:n och handarbeta. Katarina föreslog att jag kunde spela bingo samtidigt. Bingo?!?!? Jag fattade inte vad hon menade.


Hon gjorde då upp en bingobricka till mig med nio rutor. I varje ruta hade hon skrivit in ett sånt där löjligt uttryck som kommentatorerna alltid använder under alla matcher. Jag tror jag har hört dem hundratals gånger, för de upprepas ofta. När jag hörde ett sånt uttryck skulle jag kryssa i den rutan precis som på en vanlig bingobricka. Jag garanterar att jag hinner få bingo innan fem minuter har gått av matchen.

14 kommentarer:

 1. Ha ha, det där var verkligen klockren! Idrottskommentatorers språk kan verkligen var märkligt minst sagt. Jag minns bland annat när Bengt Grive kommenterade konståkning och hur han beskrev färger...

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror ingen kunde beskriva färger som han. Minns du mörkvitt?

   Radera
 2. Ha ha det var ju ett bra förslag!
  S...Vi hage ett bra möte pojken och jag!
  Barn är härliga!
  Ha en bra dag!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är klart inga stora vinster på bingon...bara tidsfördriv.

   Radera
 3. Haha, ja det var verkligen en bra bingobricka :D
  Kram

  SvaraRadera
 4. Vilken roligt idé. Att jag inte fick höra om det tidigare när maken levde, för då "tvångsmatades" jag med fotboll. Det hade varit perfekt att ha en sån där bingobricka då.
  Ha en fin måndag!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu kan jag nog stå ut med fotbollsmatcherna.

   Radera
 5. Haha ... vilken superbra idé från Katarina! :)
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Eftersom jag tycker det är väldigt spännande att se på VM-matcherna - har hittills missat bara en enda så bryr jag mig inte om språket så mycket. Tvärtom är jag glad att jag numera begriper vad kommentatorerna pratar om. Att springa i djupled hade jag inte vetat vad det betydde för tio år sen. Det här snacket kommer ju parallellt med spelet och är inte skrivet och redigerat innan så man får väl ha lite överseende med språkbruket.
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eftersom jag är totalt ointresserad av fotboll kan jag inte se nån tjusning i deras språkbruk. Vad som förvånar mig mest är att nästan alla kommentatorer använder samma slags ord och många gånger om.

   Radera
 7. Bollen är rund, ge spelarna var sin och dra ner matchtiden till en halvtimme. Nä, skämt åsido, fotboll är för långsamt för mig. För stor plan och för långa matcher. Ofta slutar dom dessutom noll-noll. Fy så trist. Men jag såg valda delar av matchen idag, o vände faktiskt mig om så jag kunde se straffmålet där jag satt framför datorn med ryggen mot teven.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det måste ha varit en spännande match. Den missade jag....attans också.

   Radera