torsdag 14 juni 2018

Miniregn


I går morse när jag gick ut för att hämta tidningen kändes det ovanligt friskt och skönt. När jag kom fram till brevlådan såg jag en vattenpöl på gatan. Vilken sensation! Det hade tydligen regnat under natten. Någon större mängd tror jag inte det hade kommit för det var inte särskilt blött i rabatterna. Det verkar som vi bor i en regnfri zon, för regnet smyger runt Åstorp, eller i varje fall Björnås, hela tiden. En morgon när jag körde ner till samhället tyckte jag att asfalten såg så mörk ut när jag kommit ner om backen. Mycket riktigt så var vägen blöt av regn. Uppe hos oss var det fortfarande knastertorrt. Så skönt tänkte jag då är det nog på väg upp över åsen också. Tji fick jag! Det kom inget regn utan det fortsatte bara vidare någon annanstans.


Jag blev jätteglad när jag såg vattenpölen igår och tänkte att den ska jag fotografera. Sen var det något annat som kom emellan och när jag kom ihåg det igen och stegade iväg med kameran, så kunde jag inte hitta någon pöl. Hade jag kanske drömt alltihop? Jag vet faktiskt inte, för det finns inte spår av regn någonstans här.


I och för sig så är jag ingen regnälskare, men ingenting fungerar ju i slutändan om vi inte får vatten snart. Till midsommar kan jag säkerligen duka ute i trädgården utan att var rädd för att behöva rusa in hals över huvud p.g.a. regn. Jag har försökt att putsa fönster både ut och invändigt och emellan, men inget hjälper. Som en sista utväg får jag kanske dansa en regndans.

18 kommentarer:

 1. Vi har fått "massor" med regn, hela 3 mm. Man får vara glad för det lilla.
  Däremot i Växjö ösregnade det igår då studenterna åkte runt på student-flaken. Synd om dessa ungdomarna. Tror inte att vi har regn i sikte, men blir inte alls förvånad om det ösregnar på midsommar.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har mindre hett i varje fall, så man får vara tacksam för det lilla.

   Radera
 2. Så där har vi det allihopa nu för tiden. Nästan i alla fall. Här har vi också tyckt att vi sett en regnpöl men så har den bara försvunnit. Så där bara! Vi får dansa Gunnel, alla på sina platser så kanske, kanske..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! En regndans med många dansare hade nog gjort susen.

   Radera
 3. Regndans låter bra! Kan du inte be Göran filma den, så kan du lägga ut den i bloggen sen, så att alla vi som tittar in här får njuta av den.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Du är tokig! Då blir min blogg nerlagd med omedelbar verkan.

   Radera
 4. Inte mycket till regn här heller sammanlagt knappt 5 mm fördelat på tre dagar ... ingen välbehövlig rotblöta precis, men vinbergssnäckorna lockades att komma fram en stund i morse :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Väldigt snålt på regnfronten lite överallt.

   Radera
 5. Haha, det är inte ofta man längtar efter regn i Skåne :) Men ni har verkligen haft otroligt varmt och torrt. Vi njöt när vi var hemma tre veckor :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det skönt med sol och värme, men det behövs verkligen lite blöta nu.

   Radera
 6. Igår öppnade himlen sig här och det öste ner och åskade!
  S..Klart att man hjälper en vän även om jag orsakade "smärta":-)
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så orättvist! Vi fick ingenting här.

   Radera
 7. Här kom det regn i går men det försvann lika snabbt som det dök upp. Lite synd för mer behövs. Det fanns inte en chans att föreviga det lilla som kom.

  Kram och god torsdag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, ska man fotografera regn får man vara snabb som en vassla.

   Radera
 8. Tycker verkligen att det är superbra att det regnar! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo om det nu hade gjort det. Kommer knappast ihåg hur det kändes när det regnade.

   Radera
 9. Om det inte regnar efter att du har torkat fönster, då vet jag inte vad du ska till för knep.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Normalt brukar det hjälpa, men i år verkar det besvärligt.

   Radera