onsdag 27 september 2017

Stenmarksluvor och väjningsplikt


Det rasslar in nyhetsbrev i min maillåda lite då och då. Mycket handlar om hobby eller mode och mycket är naturligtvis bara en massa reklam. De mailen åker direkt i papperskorgen, men de intressanta brukar jag läsa genom. Nu sist fick jag ett mail där jag kunde klicka och få se en modevisning. Videosnutten var från Tommy Hilfigers visning, en designer som jag inte är så uppdaterad på. Jag vet vem karlen är....eller har läst om honom....men hans kläder är inget som gjort något större intryck på mig. Efter att ha sett hans visning kan jag konstatera att jag har inte ändrat uppfattning.


Modellerna kom fram på ett stort podium och var tvungna att gå nerför en trappa innan de nådde golvet där publiken satt. I mitten var en stor tom cirkel omgärdad av ett staket där mannekängerna kunde promenera, och runt den här cirkeln fanns ännu ett promenadstråk innan publiken fick plats. Det såg ut att vara fullsatt. Jag har alltid förvånat mig över varför kvinnliga mannekänger går så underligt. De liksom gungar fram och slänger det ena benet framför det andra så det ser ut som om de tror de har blivit stoppade av polisen för nykterhetskontroll och ska visa att de kan gå längs en rak linje. Någonstans har jag läst att det skulle se vackert ut och göra benen längre och snyggare. Vackert är det definitivt inte och tjejerna är redan tillräckligt långbenta. Killarna går helt normalt. Något som är gemensamt för båda könen är att de ser så uttråkade ut.....nästan sura. De behöver givetvis inte gå runt och gapskratta men ett leende hade väl inte varit fel.


När det gäller kläderna blev jag alltså inte imponerad. Inga nyheter över huvud taget. Det såg ut som garderoben hos vem som helst. Jag hade hoppats på att få se lite roliga och vågade modeller. Annars tycker jag det är fusk att kalla sig för modeskapare. Alla tjejer bar en enfärgad Stenmarkluva till varenda plagg de visade. Det spelade ingen roll om de bar klänning, korta tröjor där magen var bar eller ytterkläder. Jag fattade inte vitsen med det hela. Alla killar var barhuvade.


Själva gåendet var stor show. Ungefär 60 plagg visades av lika många ungdomar. De slapp alltså att byta om efter att de gått sin runda. Det gick undan, vill jag lova. Så fort de kommit nerför trappan svängde de växelvis mot höger eller vänster och tog rundan först inne i cirkeln och sen kom de på nåt sätt ut till gången där publiken satt. Det var rena labyrinten och det kom folk från trappan och golvet och höger och vänster och jag fick nästan blunda ibland för jag blev alldeles vimsig. Att de kunde hålla reda på hur, var och hur snabbt de skulle gå är för mig en gåta. Deras koordinationsförmåga var enorm. Det var som när man ser medlemmar i musikkårer marschera in emellan varandra medan de spelar. Min bloggkompis Tove har haft väjningsplikt  som ett bloggtema och den här modevisningen illustrerade verkligen vad det ordet betyder.

20 kommentarer:

 1. Men visst är det märkligt att kvinnliga modeller går så för det ser allt annat än naturligt ut. Men det är så klart så de är beordrade att gå. Manliga modeller ser däremot avslappnade ut och oftast mycket gladare. Jag hade personligen sett normalbyggda och leende kvinnor visa upp plaggen!

  Kram och god onsdag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då hade man också haft en aning om hur plaggen såg ut på de flesta av oss.

   Radera
 2. Det måste ha sett konstigt ut med mössa till alla kläder! Var deras frisör sjuk?
  Ha nu en fin vecka!
  Kram Karin

  SvaraRadera
 3. Nu är ju inte detta med modevisning något jag brukar titta på, men ibland så visar de ju något på tv och jag är lika förundrad varje gång över deras gångstil ...
  Stenmarkmössa till "den lilla svarta" ... wow!
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Modevisningar har aldrig tilltalat mig. Håller med dig, tjejer går så lustigt.
  På tal om Stenmarksmössan, så har min svåger sin Stenmarksmössa kvar, fast han får inte använda den för deras barn.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Tack du för länken och ditt inlägg på rubriken!
  Du lockar till skratt och jag nickar högljudd när jag läser din beskrivning av kvinnliga modeller sätt att gå och se ut!
  Mössa till min nya klänning?
  Ska tänka på saken!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tänkte automatiskt på dig när jag såg röran av mannekänger. Jag tror jag avstår från mössa.

   Radera
 6. Jag är alltid så nervös att modellerna ska snubbla på sina höga klackar eller trassla in sig i de långa klänningarna så jag har nästan svårt att koncentrera mig på hur kläderna ser ut :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Jag håller med dig där. Det ser livsfarligt ut ibland.

   Radera
 7. Man kan ju undra varför kvinnliga modeller går så! Är de kissnödiga?
  Sv...Jag blev nöjd med tandtråd!
  Kram!

  SvaraRadera
 8. Jag har också lite svårt att förstå mig på det där. Oftast är det kläder ingen vanlig människa vill ha på sig som visas..

  SvaraRadera
 9. Jag har också noterat att de kvinnliga modellerna ser väldigt uttråkade ut när de visar kläder och att de går väldigt konstigt. Men skulle de vara glada och leende skulle man förmodligen bara titta på deras ansikten och inte på kläderna. De är ju så vackra...
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har också hört den förklaringen att deras leende skulle dra blickarna från kläderna....men nu tittar man ju på deras trista uppsyn i stället.

   Radera
 10. Sura, magra, inte är det lätt att vara modell, sällan är de klassiskt vackra heller, höga kindkotor och långa ben, storlek 0 så är dom nöjda. Läste nyss att man faktiskt ändrat storlekskraven på modellerna, nu finns minimivikt och mått, de allra mest utmärglade vill man inte längre se. Tack för det, kanske kan några stackars tjejer slippa ätstörningar, fast, det tror jag att dom har iaf.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske därför de ser så sorgsna ut, för att de är hungriga. Det vore mycket bättre om vanliga människor fick visa kläderna, för då fick man ett hum om ifall det kunde passa. Nu kan man bara glömma att prova några plagg.

   Radera