torsdag 14 september 2017

Alla vill se bra ut


Häromdagen kom jag och tänka på att det är evigheter sen jag putsade fönster. Inte för att jag saknar det, men jag kom bara att tänka på det. Hur går det egentligen för de företag som tillhandahåller den här servicen? Det finns väl ingen som ringer och ber dem komma och putsa deras fönster nu? Förhoppningsvis har de annat att erbjuda också.

Själv skulle jag aldrig kunna tänka mig att jobba som fönsterputsare, för det är något av det tråkigaste jag vet. Mest kanske för att det känns så onödigt. I varje fall så händer det alltid så hos mig att så fort jag putsat klart så börjar det regna. Men jag lovar....jag har inte putsat fönster på evigheter så jag vet inte varför det öser ner varje dag.


Det beror klart lite på var man jobbar, men det är säkert bra om man inte är höjdrädd. Jag vet inte om ni kan se en liten mörk fläck mitt på den stora skyskrapan.


När jag zoomade in fick jag se att det hängde en stor "korg" där och i den var två personer som putsade rutorna utvändigt. Korgen eller vad den nu heter gick att flytta både upp och ner och i sidled. Jag skulle kunna tänka mig att när de putsat klart alla rutorna är det dags att börja om från början igen. Det måste vara en väldigt trygg anställning, för jobbet tar aldrig slut. 

18 kommentarer:

 1. Jag putsade alltid fönster i Sverige och även min mamma. Oj, fönstren vi hade i villan i Enebyberg var svåra och knepiga att putsa eftersom de hade så många glas“delar" i varje fönster. Villan var byggd 1929.
  Här i USA tvättar väldigt få sina fönster och delvis kanske pga att man inte kan öppna dem enkelt. Jag har helt enkelt “förfallit" ;) och beter mig som en amerikan, dvs jag putsar inga fönster. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter so en bra idé. Det lönar sig inte att putsa, för det varar så kort tid.

   Radera
 2. Jag vill också se bra ut, därför så har jag köpt nya glasögon. Tänk vad jag ser bra ut nu. Inte alls så jobbigt längre att läsa, behöver inte kisa.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så kanske man kan göra...köpa nya glasögon i stället för att putsa fönster.

   Radera
 3. Att putsa fönster är bland det tråkigaste som finns - lite lättare nu med en batteridriven fönstertvättare :) Här blir det ingen fönstertvätt förrän det är dags att ta fram adventsljusstakarna.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Putsa fönster är verkligen tråkigt så jag funderar på att anlita en firma som gör det. Det kostar inte så mycket och rena fönster gör att allt ser renare ut tycker jag. Men höjdarjobb passar inte mig ;-)

  Kram och god torsdag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Jag undrar om alla "höjdarjobb" är lika välbetalda.

   Radera
 5. Aldrig hade jag tagit det höjdarjobbet,
  nä nä ...Jag låter också min slumrande talang ta över idag.
  Kram!

  SvaraRadera
 6. Att putsa fönster är nog bland det tråkigaste jag vet. Dels är det otacksamt eftersom det inte håller någon längre tid. Och sen blir mina fönster alltid randiga :(
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag får aldrig heller mina fönster blanka. Alltid är det nåt streck kvar som irriterar.

   Radera
 7. Tryggt JA. Men jag hade aldrig vågat jobba där. Men för den som inte lider av höjdskräck måste det vara underbart att vända sig om och njuta av allt. Eller har de inte tid?
  Tur det inte putsades några fönster igår förmiddag. Som här har stormat och ösregnat. Undra hur mycket av den varan som landat på din sida.
  Kram Bosse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har inte märkt av stormen alls....och vi har inte ens fått något regn på en hel dag.

   Radera
 8. Putsat fönster har jag gjort till leda. Med ett stort hus med dubbelkopplade fönster med tre rutor i varje har man stått och petat i tusen och åter tusen hörnor. Nu går det som en lek när jag har treglasfönster som bara behöver putsas på ut- och insida. Dessutom kan jag stå på en liten köksstege och putsa utvändigt.
  Ha en fin dag!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fönster som man måste dela på borde vara förbjudna.

   Radera
 9. Häftig bild. Om du inte hade sagt något så skulle jag nog inte sett pricken.
  Förut då jag kunde så tyckte jag att det inte var så pjåkigt att tvätta fönster, det blev så fint efteråt. Nu kan jag inte det längre och mysingen tycker som du, jättetrist.
  Så du kanske kan gissa hur våra fönster ser ut. Men än så ser vi ut.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. När det blir för mörkt inomhus kan man väl spola av fönsterna.

   Radera