onsdag 6 september 2017

Inget nytt


Jag såg första programmet när kändisarna kom till slottet för att vara med i Biggest Loser. Finns det ingen översättare på TV? Programmet hette så när det spelades in i USA, men där passar det bra. Det är väl knappast lönt att irritera sig på sånt mer, för det blir inte bättre. I vilket fall som helst så var jag nyfiken på vilka som skulle vara med, för jag hade inte läst om det tidigare. I första avsnittet hände inte så mycket mer än att de blev vägda och fick prata med teamet som ska hjälpa dem under programmets gång.


Igår var det dags för andra delen och jag trodde det skulle pratas lite om vikten av bra kost och gärna lite tips och goda recept. Men icke! Den enda mat som visades var en tallrik med rödlök, spenat och annat grönt och alla pratade om hur jobbigt det var med hungern. Det är inget nytt. Hungern är alltid den som sätter käppar i hjulet när man vill minska i vikt.


En hel del visades från träningen och tävlingsmomenten. Det var knappast några tips man kan ta med sig till vardagen. Hur många kan få tag på 7 tunnor som man kan rulla uppför en backe? Varför visas inte lite mer normal träning som vem som helst kan göra utan en massa maskiner och annat tjafs? Jag tycker det hade varit ett utmärkt tillfälle att få med så många som möjligt på tåget. Inte så att alla människor måste banta, men att äta hälsosamt och röra på sig skadar ingen. Ibland behövs det en liten knuff och lite extra uppmuntran för att komma igång.


Det lutar nog ändå åt att detta programmet blir precis lika idiotoiiskt som alla andra dokusåpor....bara en massa bråk, skitsnack och intriger. Det började lite smått redan igår. För att svälja ner den här soppan slog jag över och tittade sen på en gammal hederlig deckare. Då blir man aldrig besviken.

26 kommentarer:

 1. Jag avstår från att se det. Känner att jag inte orkar med det. Nog vore det bättre med fokus på vardagsmotion och mer tips om kosten. Att hungern är det värsta vet nog alla redan...

  Kram och god onsdag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. När Bengt Berdrup gympade i TV för evigheter sen var det ett program som lockade många att göra samma. Nu ska allt vara så tillkrånglat.

   Radera
 2. Inget program som jag brukar titta på. Fast det finns inte mycket redigt att kolla på. Jag skulle nästan kunna vara utan tv´n.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kommer definitivt inte att se fler avsnitt.

   Radera
 3. Har inte sett programmet, men hörde Anna Book intervjuas på radion härom dagen. Tror det skulle vara bättre med ett program som får oss vanliga att motiveras till bättre mat- och träningsvanor.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett sånt program tror jag hade blivit väldigt populärt.

   Radera
 4. The Biggest Loser har jag sett en del program av. Men det var ett bra tag sedan nu.
  Efter ett tag känns det litet tjatigt och de upprepar sig.
  Ja, att de har engelska namn är väl bara att acceptera numera. Alltmer blir ju på engelska i Sverige.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Även om man kanske vänjer sig vid engelska uttryck så kan det fortfarande irritera mig.

   Radera
 5. Jag är tacksam över att jag bara har fem kanaler av vilka barnkanalen utgår och även fyran, eftersom jag avskyr reklamen. Då blir jag inte frestad av att se en massa dåliga program. Enligt din beskrivning ovan är ju tydligen Biggest loser ett sådant.
  Kram

  SvaraRadera
 6. Ja, jädrar så det går att spekulera i det svåra hos människor - att någon ens anmäler sig är mina tankar om detta ... så ja en hellre en deckare tack ...
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänk om "vanlíga" människor kunde få bestämma en veckas TV-program. Det har faktiskt visats vettiga program, men de är lätt räknade.

   Radera
 7. Jag har aldrig sett det programmet. Men jag kan tänka mig att det blir som du säger...en massa bråk och intriger.
  Kram

  SvaraRadera
 8. Hoppas Rasmus mår bättre. Jag tycker du ska hålla dig till deckare. Själv ska jag börja på projektet att minska på min gubbmage, när jag fått ihop sju tunnor som du lärt mig. Än så länge har jag noll stycken. ;)
  Bossekram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Du får kanske söka på Blocket...där kan man hitta allt.

   Radera
 9. Jag tittade också på första delen, men är tveksam till fler avsnitt! Jag kanske ska se avsnitt två också innan jag hoppar av! Biggest loser blir ju Den störste förloraren - det kan heta Vinnaren istället tycker jag! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja eftersom det går ut på att en av dem ska vinna tävlingen så låter det vettigare.

   Radera
 10. Oj, nu känner jag mig helt bortkommen. Tittar väldigt litet på TV, men inte tror jag att det är något program som går på SVT1 eller SVT2.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror det var kanal 7 som sände det. men det är inget du behöver sakna ifall du inte kan ta den kanalen.

   Radera
 11. Jag såg inte programmet ,och jag förstår att jag gick inte miste om något!
  Svar tur att vi alla är olika !
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, du missade ingenting....jag däremot förlorade en massa tid då jag kunde gjort nåt vettigare.

   Radera
 12. Jag har bara sett reklamen om att det ska börja och redan där tjafsade och mobbade de varann m.m. man undrar vem som bestämmer och tillrättalägger att så ska det vara för att bli ett intressant program ? ! Anna B torkade redan krokodil tårar i sina fint målade ögon, att dansa är bra där kan de tappa vikt.
  Ja ja må de göra som de vill för jag ska inte titta och har aldrig följt några sådana 'såpor', det finns så mycket annat intressant att se.
  Sommartid blir knappt någon tv alls, men vinterhalvåret blir mer.
  Jag skrattar gott åt katten Gustavs liv, han är cool, hi hi . . .
  Kram/ Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fortsättningen av programmet kommer säkert bara att visa en massa bråk, så det blir inget mer tittande för min del.

   Radera
 13. Det är nog bäst med en gammal hederlig deckare. Håller med. Finns många skitprogram.

  Kram på dig.

  SvaraRadera