torsdag 21 september 2017

Hjärtan ligger mig varmt om hjärtat

Hjärtformen har alltid fascinerat mig. Även mindre barn ritar hjärtan för att visa att det är något de tycker om. Hjärtat är starkt förknippat med känslor. Formen varierar från bulliga  till långsmala, men det går ändå inte att ta miste på vad det ska föreställa. I fjor handlade min adventskalender om hjärtan och det var så kul att försöka komma på 24 inlägg som hade anknytning till just hjärtan.


Hjärtformen hittar man lite överallt både i naturen och inomhus. Jag har t.ex. två vaser som jag köpte en gång till Alla Hjärtans Dag, men de står alltid högst upp på min bokhylla.


Det är knappast en hemlighet att sömnad är min stora hobby, och naturligtvis har jag sytt hjärtan i olika material och färg. När jag har mina rosa gardiner uppe i köket hänger jag en hjärtgirland över skänken som tar upp färgerna jag har i köket just då.


När vi gjorde vid i vårt badrum var det ett hörn som såg lite trist ut. Det piggades snabbt upp med en rad hjärtan som jag fäste på en halskedja.


I mitt datarum har jag nu satt upp en vilddjurmönstrad gardin och i fönsterkarmen står krukor och prydnader som går i stil med den. Eftersom jag bara har en längd försökte jag först hänga den lite mer än hälften över fönstret. Naturligtvis blev den inte kvar där utan jag fick gå och rätta till den nästan varje dag. Då försökte jag tejpa fast ringarna på gardinstången, men jag blev inte nöjd. I år tänkte jag att jag skulle göra på ett annat sätt. Gardinen hänger som en normalt draperad gardin och vid den "tomma" sidan fäste jag sju sydda hjärtan i sammet som tar upp färger och mönster från gardinen. Jag flätade en snodd som jag sydde fast alla hjärtan på. Nu ser fönstret mer inramat ut.

21 kommentarer:

 1. Du är så pysslig och påhittig. Tänk om jag haft lite av de.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Pysslig tycker jag du också verkar vara.

   Radera
 2. Ombonad och hjärtligt mysfint har du det!
  Hjärtat och hjärtan på rätta stället, det är du det :-)
  Kram

  SvaraRadera
 3. Du är som jag, älskar hjärtan. Fast, jag är inte så där kreativ som vad du är så jag nöjer mej med att fota hjärtan som jag hittar ute på våra promenader.
  Du har gjort så fint där vid fönstret. Ja, alla fyra bilderna tycker jag mycket om.
  Ha det bra.
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Du är verkligen otroligt händig - kul att se hur mycket fint du åstadkommer. Jag själv är inte så mycket för pynt - har bara gardiner i vardagsrummet och gästrummet på grund av min fönstervägg. Men jag tycker om att titta på bilder av andra som har det. Det ser väldigt ombonat och fint ut med alla små hjärtan.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag tycker om hjärtan i alla former och färger.

   Radera
 5. Säger som Tove: "Med hjärtat på rätta stället" - de gör sig fint allihop där man finner dem.
  Hjärtlig kram faller väl på plats. :)

  SvaraRadera
 6. Du är verkligen pysslig! Så fina dina hjärtan är :)
  Och jag skickar dig en hjärtlig kram idag!

  SvaraRadera
 7. Svar
  1. jag leker också med tyger och gardiner, och har teman; påfågelsrum och sånt :)

   Radera
  2. Alltid kul att ändra om lite.

   Radera
 8. Jag gillar verkligen ditt fönster. Det blev ju kanonsnyggt!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 9. Du har det vackert och hjärtligt hos dig!
  SV....För många är det tyvärr sanning!
  Man glömmer att umgås socialt .
  Kramen!

  SvaraRadera
 10. Snyggt, jag har ofta haft bara en gardinlängd vid fonster eftersom jag har ett stort behov av dagsljus! Och kärvänligt har du det omkring dig med alla fina hjärtan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det går alltid att smyga in ett hjärta lite här och där.

   Radera