tisdag 12 september 2017

Något annat poppade upp


Jag fick sån energi efter två torra dagar och humöret steg avsevärt. Eftersom jag inte alls hunnit med vad jag skulle ha gjort i trädgården innan höstvilan så bestämde jag mig snabbt för att nu skulle det bli en riktig trädgårdsjobbardag. Med energi och humör på topp bytte jag efter frukost om till mina trädgårdskläder.

Jag har alltid en liten korg också med mig ut där jag lägger mobil, nycklar, kamera och en flaska med vatten. Mobilen är ett måste känner jag eftersom vi inte har någon fast telefon längre. Jag svarar bara om det visas ett nummer jag känner igen i displayen. Alla säljarnummer har jag blockerat. Nycklar är helt nödvändigt, för det går inte att ha ytterdörren upplåst ifall man inte själv är inne. T.o.m. när vi går ner i källaren låser vi dörren. När vi flyttade hit för över 40 år sen behövde man inte alls tänka på sådant, men idag är en del så fräcka att de stövlar in när som helst. Kameran är med mig nästan överallt. Jag har nämligen märkt att om jag glömmer ta med den så ser jag så mycket kul som jag skulle vilja fotografera. En flaska vatten är alltid bra att ha med. Då slipper jag ränna in stup i kvarten för att jag är törstig.

När jag var klar öppnade jag ytterdörren.....och stängde den igen lika snabbt. På den korta stund det tagit för mig att bli trädgårdsredo hade det hunnit börja regna ganska rejält. Det var bara att byta om igen och leta upp något annat att göra.

Filmen Trolls är fortfarande populär och det går att köpa dockor och allehanda saker med de där små trollfigurerna på. Zoé är särskilt förtjust i Poppy och jag tycker också att hon är den sötaste av dem alla. Jag hittade ett mönster på hur man virkar en sån docka och det köpte jag. Garn hade jag redan hemma och det enda som fattades sen var lite tjockare ståltråd och vaddfyllning. Vadd har jag i massor, för när huvudkuddarna blir för tråkiga kasserar jag dem, men behåller fyllningen. Ståltråd och avbitartång fick Göran ställa upp med.


Mönstret är på engelska, men det är väldigt lättförståeligt. Det enda man behöver kunna är förkortningarna...och så att virka förståss. Jag började på en arm och det gick ganska snabbt. Med tanke på den väderprognos som finns för Skåne resten av veckan blir nog Poppy klar i ett nafs.

22 kommentarer:

 1. Synd att du inte kunde ge dig ut i trädgården som du planerat.
  Men ditt andra projekt verkar ju också trevligt. :)
  Synd att regnet inte faller mer jämnt fördelat över världen.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är riktigt orättvist, det kan jag hålla med om. Vi behöver inte mer regn nu.

   Radera
 2. Lite otur med vädret men trädgården den står väl kvar. Jag önskar att jag kunde virka. Av någon obegriplig anledning har jag aldrig lärt mig det men sticka det kan jag. Just nu ligger virkning i tiden så jag får kanske försöka igen...

  Kram och lycka till med Poppy!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det jag inte hinner få klart i trädgården får göras till våren i stället. Det är ingen katastrof, men väldigt irriterande. Jag tycker virkning är så praktiskt, för man tappar aldrig några maskor.

   Radera
 3. Hösten har verkligen kommit, men ni i Skåne har haft mer än höstregn, vad jag förstått. Som du skriver, trädgårdens jobb går att göra till våren i värsta fall. Men än så länge är det gott om tid. Hela oktober brukar det gå att visats utomhus och pyssla om man vill - om det inte regnar, vill säga!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Idag har vi helt oväntat haft en solig dag.

   Radera
 4. Vi har samma otur med vädret.Jag kan tyvärr inte virka men jag lyckas ändå ha något annat att göra.
  Jag undrar vilken bokstavskombination jag hade fått om jag var född idag?
  Ha en bra dag !
  Kram!

  SvaraRadera
 5. Det är så trist att man alltid måste måste låsa inne sig, eller att låsa ute sig. Som barn låste vi och la nycklen under dörrmattan, hur många hushåll gjorde inte detta.
  Vilken tur att du har att syssla med inne, då vädret hindrar dig ifrån trädgårdsarbetet.
  Ha en fin pysseldag. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är stor skillnad mot hur det var förr. Då kunde man mer lita på även de man inte var närmre bekant med.

   Radera
 6. Jag känner igen det där alltför väl. Planera noggrant. Klä på sig rätt kläder. Sedan upptäcka att det vädret bytt "kläder" i ett nafs.
  Smart att ha med en korg ut. Vad tiden har förändrat sig mot förr. Då var inget farligt så länge det var ljust. När jag bodde i Umeå hörde jag att det var få som låste sina ytterdörrar. Tror det är ändrat där med nu.
  Inget ont utan ... nu vet jag en söt tjej som kommer att bli glad.
  Förstår att det är en fördel om "virkekunskaperna" finns är. Hos mig finns de ... :)
  Tisdagskram från han som råkade ut för samma sak som du. Det lyste vackert en sol. Jag satt på balkongen och åt lunch. Planerade trädgårdsarbete .... så var det kolsvart åt andra hållet när jag skulle in i garaget och hämta redskap. Snabbt gick jag ner till andra sidan bostaden och njöt i solen fem minuter innan det började ösregna. .. och inte kan jag virka. Vad ska jag göra Gunnel? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Vilket dilemma, men med din fantasi hittar du säkert på nåt tokigt att göra.

   Radera
 7. Visst är det tråkigt att man inte kan lita på vädret där hemma.....fast egentligen kan man ju lita på det. Regnet kommer ju alltid :)
  Men vilken söt liten Poppy du gör!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Ja, regnet kan man alltid lita på

   Radera
 8. Men vad tråkigt att det hann slå om så fort. Inomhussysslor är inte så tokigt det heller. Zoé kommer blir så glad när Poppy är klar :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror också att hon kommer att gilla Poppy.

   Radera
 9. Ska bli kul att se dockan när hon blir färdig. Idag har jag faktiskt kunnat hänga ut tvätt och fått den torr dessutom. Men väderprognosen för veckan i övrigt verkar inte vara särskilt solig. Jag tar också alltid med mig nyckel ut även om det bara är för att hämta posten i brevlådan. Är alltid rädd för att dörren ska gå i baklås.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har blivit utelåst en gång för många år sedan och det var inget skoj alls.

   Radera
 10. Trist med vädret och att du inte kom ut i trädgården... hoppas du har bättre väder idag!
  Du är så duktig - vilken underbar liten figur du virkar!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Poppy är Zoés favorit, så hon ska få den i julklapp.

   Radera