måndag 18 september 2017

Fettsugning


Det skrivs inte lika mycket om fettsugning och fettsugningskliniker längre nu. Är det kanske omodernt eller man har upptäckt att det inte är så bra? I tidningar och på TV är det mycket bantning, precis som alltid. Jag har faktiskt utfört en fettsugning en gång. Inte på mig själv, utan på en gammal nalle. Den var så knölig och lealös så jag förbarmade mig över den. Jag rev ut all gammal stoppning, sen stoppade jag i ny vadd och han blev lika mjuk och go som tidigare. 

Tänk om det gick att göra så på sin egen kropp! Plocka ut lite gammalt skräp och fylla på med nytt så kroppen blev slät och fin. Inga valkar och celluliter längre. Med tiden så kommer man säkert att kunna köpa sådana här "hemma-behandlingar" precis som man kan bleka sina tänder eller färga håret själv. En sak är säker. JAG tänker aldrig testa. Jag är alldeles för feg. Och förresten så är jag nöjd med mitt utseende. Jag ser ut som en dam i mina bästa pensionärsår.

24 kommentarer:

 1. Vad fint att nalle blev ompysslad. :)
  Ja, det vore kanske något att suga ut det som inte är bra och sätta in nytt.
  Läste häromdagen om en svensk kvinna som ville se ut som en seriefigure och hon hade tagit bort flera revben!!! Hon såg fruktansvärd ut. Hur kan man ens komma på tanken att göra något sådant? Obegripligt.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår mig inte heller på de som förfular sig i stället för tvärtom. Att göra kirurgiska ingrepp utan att man är i behov av det verkar för mig helt snurrigt.

   Radera
 2. Så mysigt för nallen att bli mjuk och go igen! Så konstigt det blivit med denna fixering till utseende ... en del går verkligen till överdrift. Även om jag är missnöjd med att jag är onödigt rund och mjuk, så vill jag inte testa såna drastiska saker även om det en gång skulle bli möjligt :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår inte heller vitsen med att göra så drastiska ändringar i sitt utseende. Det finns väl viktigare saker?

   Radera
 3. :-) drar på smilbandet gör jag även denna gång!
  Kroppsfixering är ett gissel och jag tänker att med så mycket som är tillåtet och läggs "vikt vid" att vi får vara som vi är och duger gott .. så fortsätter denna hetsen. Vi går i samma klass vad gäller vår bästa ålder och kroppen hänger med oss med och i tiden vi finns :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Utseendefixeringen är jobbig och ger fel signaler till barn och ungdomar. Alla är bra som de är och behöver inte se likadana ut.

   Radera
 4. Många är så kroppsfixerade att de fixar till sig stup i kvarten.Man känner ju inte igen dom
  S...Ja nu har vi en orörd vecka framför oss.
  Kram!

  SvaraRadera
 5. Tona håret har jag gjort själv några gånger, jag har annars fortfarande min orginalfärg utan några gråa inslag. På våren och försommaren solbleks håret, så jag ändrar lite på hårfärgen alldeles gratis. Det där med tandblekning tror jag inte alls på, det måste fördärva emaljen. Mina sjukdomar och mediciner är inte alls snälla mot mina tänder, så det gäller att vårda dom ömt.
  Jag tror inte på det där med fettsugning, för jag tror att fettet kommer tillbaka. Det gäller nog att äta sunt och motionera. Haha förutom som på nallen, är funkar stoppsugning!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, är man ingen nalle är det nog inget nyttigt med fettsugning.

   Radera
 6. Att någon skulle få sätta kniven i mig utan att det är helt nödvändigt är helt otänkbart för mig. Man får vara nöjd med den kropp man fått och inte försöka förändra sig mer än att man kanske ska sköta om sig lite bättre när man blir äldre. Själv har jag börjat på seniorgympa och känner redan efter ett par gånger att det har gjort nytta. Dessutom är det kul att träna i grupp, det är svårt att komma igång om man bara är själv.
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att ta hand om sig själv så man mår bar tycker jag är alldeles utmärkt. Ingen får skära i mig heller....såvida det inte behövs p.g.a. sjukdom.

   Radera
 7. Så bra att du kunde göra nallen go och mjuk igen!
  Kram och ha en fin måndag

  SvaraRadera
 8. Ha ha . . . nej nej inte stoppa tillbaka fettet . . . fast får man nytt och fräscht innehåll så . . . hi hi . . . du är för kul Gunnel.
  Jag hade behövt fettsugas men har jag själv ställt till det får jag själv ta mig tillbaka till rätt nivå, hur det nu ska gå till . . .
  Äter sunt - inget godis chips och annat skräp, men jag tror jag behöver promenera mera, väldigt mera ... men knäna bråkar ... Ludde och jag flåsar på våra rundor.
  Ha en fin måndag, kram/ Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gäller samma här. Bråkiga knän sätter käppar i hjulet.

   Radera
 9. ja vilken stress det är med utseendet! Men ju äldre jag är desto mindre orkar jag bry mig om hur jag "borde se ut". Vilket är väldigt skön insikt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bara man själv är nöjd så är det bra. Vad andra tycker räknas inte.

   Radera
 10. Mina döttrar som är riktiga näringsexperten har länge tjatat om att jag och min nalleformade make borde sluta äta snabba kolhydrater. Gjorde det för ett par månader sedan och måste säga att den största vinsten är att jag plötsligt sover så otroligt bra. Måste ju vara ett bevis på att kolhydrater "speedar" hjärnan. Bara som ett litet tips!

  SvaraRadera
 11. Jag tycker det är bekymmersamt med all utseendefixering som verkar finnas i vårt samhälle. Inte konstigt att många unga mår dåligt, tycker de inte är tillräckligt fina osv. Vet inte hur mycket just den här utseendefixeringen är orsak till ungdomars pyskiska ohälsa, men till viss del tror jag faktiskt det inverkar.

  Det är tur att man inte kan göra allt. Vissa s.k skönhetsingrepp blir inte heller vad de förväntat utan kan bli till ett elände! Det vore mycket sundare om det blev en trend med att det är vackert att ha ett naturligt utseende. Jag har aldrig ens funderat på något ingrepp, är nog mer intresserad av att behålla rörelsekapaciteten så länge som möjligt än behålla den eventuella skönheten... :-)

  Önskar dig en bra fortsättning på veckan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror visst att det kan påverka yngre personer att må dåligt med all den här hetsen på hur man bör se ut.

   Radera
 12. Nu ska jag tala om varför man inte pratar så mycket i ämnet! För man flyttar fettet numera, från höfter och mage till tuttar och skinkor...man omfördela helt enkelt. Eller mndre enkelt? Har funderat hur jag skulle göra om jag hade gott om pengar o insett att det inte skulle bli några förbättringar, för nog är det väl ändå så att har man väl fixat ett ställe så ser resten av kroppen skröplig ut . Och så har du hamnat i den ständigt snurrande karusellen. Såg foto på Jane Fonda idag på Emmygalan igår, hon ser faktiskt rätt fräsch ut för att vara 79

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rena karusellen. Det är inte gratis heller att ändra om så på sig. De pengarna borde kunnat användas till något vettigare.

   Radera