torsdag 28 september 2017

Massvis med reklam


Den reklam som delas ut under helgen  är det lite si och så med. Ibland kommer den inte alls och ibland har nog utdelaren varit trött på det hela och lagt en hel hög med papper i vår postlåda....och sen kört hem. Det brukar fungera bättre med den reklam som vi får samtidigt med posten. Då är broschyrerna samlade med ett papper vikt runt hela högen. Förra måndagen blev jag lite konfunderad när jag plockade in posten. I reklamhögen fanns bl.a. fem stycken broschyrer från Bygg Max. Aha, tänkte jag, de har nog mycket till extrapris denna veckan. Men det var fem likadana broschyrer. Jag kollade genom dem så jag vet det. Hur tänkte den person som sorterade reklamen den här gången?

Det spelar ingen roll vilket jobb man har, det ska skötas ordentligt. De som betalar för jobbet förutsätter klart att personen eller personerna i fråga gör sin del av avtalet. Det fifflas både högt och lågt och det är precis lika illa vem som än gör det. Nu går det klart inte att jämföra slarvig reklamutdelning med de som skor sig på andras bekostnad och lyfter stora belopp utan att vara berättigad till det. Det sägs att ett rent samvete är den bästa huvudkudden. Jag gissar att det är många som sover väldigt knöligt.

På tal om att missköta sitt jobb så har socialchefen här i vår kommun fått sparken efter att ha fällt en grov och väldigt opassande kommentar under en konferens. En del av de andra cheferna hade regerat och tagit kontakt med vår kommunchef. Jag tycker det är helt i sin ordning att han blir avskedad. Det hade hänt samma vem som än hade uppfört sig så illa. Men jag tycker inte det är i sin ordning att han får åtta månadslöner som plåster på såren. Det hade aldrig hänt för vem som helst. Även om inte socialchefens samvete är så rent så tror jag nog att han sover ganska gott ändå med de där åtta månadslönerna instoppade under kudden.

24 kommentarer:

 1. Världen är ur led tycker jag. Och det gäller både Sverige och USA.
  PostNord i Sverige (kanske inte de som delar ut) verkar inte ha fattat att de faktiskt skall dela ut posten. :) Mycket konstigt företag som inte klarar av det de har som uppdrag att göra.
  Bra att personer som missköter sig sägs upp. Inte bra med fallskärmar.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Samma sak gäller med reklamen här. Under helgen är det lite hipp som happ men via posten kommer den punktligt. Dock väldigt mycket och det mesta hamnar i pappersåtervinningen utan genomläsning.

  Jag förstår inte heller varför olämpliga chefer etc ska få maffiga avgångsvederlag eller per automatik flyttas till en annan och bra tjänst. Nej, det gillas inte :-(

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla måste stå för vad de gjort och inte belönas när de klantat sig.

   Radera
 3. Man kan sätta upp en lapp att man inte vill ha reklam, men då missar man en del, så vi får helt enkelt stå ut med all reklam.
  Jag jobbade inom äldrevården då jag blev sjuk. Var mycket sjukskriven. Kommunen ville bli av med mig. Så 2004 sa de upp mig, eller, vi gjorde en övrenskommelse. Jag skulle få tre månadslöner i avgångsvederlag, men jag tyckte att jag var värd 6 månaslöner. Och jag fick faktiskt 6 månaerslöner. Så här i efterhand, så skulle jag begärt 12 månadslöner. Jag hade inte gjort något olämpligt, bara blivit sjuk.
  Ha en bra dag! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dert finns en del reklam som jag vill ha. Hade du varit chef och gjort nåt dumt hade du inte behövt förhandla. Då hade pengarna kommit till automatiskt.

   Radera
 4. Har för mig att reklamutdelaren får betalt per. utdelat.
  Med allt fler som tackar nej till reklam så frestas de galet nog att fuska. Ingen ursäkt egentligen.
  Fy fan för den utdelningen till den bortgjorde. När jag efter 12 år inte längre var tillräckligt kvalitetsgivande i mitt vårdyrke ville kommunen bli av med mig. Först erbjöd de 1 månadsavgångsvederlag. Så 3 med tanke på att jag jobbar så kort tid i kommunen? Det hela avslutades med en överenskommelse om 6 månader. Att jag tillsammans hade 38 år i vårdens tjänst men på olika ställen hade ringa betydelse.
  Nå ja ...
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vanliga hederliga anställda uppskattas inte alls.

   Radera
 5. Jag har avsagt mig all reklam. Tycker de är ointressanta och tycker man så så är det ett enormt slöseri med naturresurser med pappersreklam som bara kastas bort. Tror det är ganska vanligt att det slarvas med reklamutdelning. Ser ibland hela buntar som ine verkar bli hämtade av någon som ska dela ut dem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Viss reklam är jag intresserad av och då blir det att ta det onda med det goda.

   Radera
 6. Man undrar ju ibland hur många miljarder som läggs på reklam i brevlådan. I måndags uteblev posten helt. Reklam och två tidningar som jag prenumererar på. Man får väl hoppas på att det är en engångsföreteelse. Cheferna har väl avtal som måste följas, men man tycker ju att borde vara förenat med ett lämpligt beteende också.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är man en bra chef behöver man väl knappast vara rädd för att få sparken och då behövs ingen fallskärm. Det fungerar ju så för oss övriga.

   Radera
 7. Kära nån så mycket av samma reklam du får!
  Ja du om man skulle syna politikerna ,så hittar man nog en hel del.
  sv......Jag hade en mysig dag igår Och idag har jag solen här!
  Kram!

  SvaraRadera
 8. Ibland blir man så trött på all denna reklamen som dimper ner i lådan.....
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket är helt onödigt, men eftersom jag tycker en del är bra så är det svårt att stoppa det helt.

   Radera
 9. Man slutar aldrig att förbluffas... Undrar hur många gånger jag har funderat på hur folk egentligen sover... och hur många vändor jag har tagit till återvinningen med all "pappersmassa"...
  Ha det gott!
  Kram Mia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror många helt saknar samvete.

   Radera
 10. Hörde just i nyheterna att Transportstyrelsens f.d. chef, Maria Ågren, äntligen fått sparken, med omedelbar verkan också som generaldirektör i regeringskansliet. (Den s.k. elefantkyrkogården.) Hoppas det blir fler stolpskott som får kicken, på riktigt, utan bonusar och andra belöningar.
  Jag vill också ha reklamen, läser det som är intressant och slänger resten. Men det räcker med ETT exemplar av varje ... :)
  Hälsningar från norr!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr blir det nog en del bonusar som kommer att delas ut.

   Radera
 11. Jag tror tyvärr att vi har olika referenser när det gäller moral.Det som vi sover illa av, ligger andra och njuter av.Tvi vale. Kram

  SvaraRadera
 12. Vi råkade ofta ut för just detta med reklambladen ... så mycket onödig reklam som damp ner gjorde att vi avsade oss den - den som kommer med morgontidningen kommer ändå :)
  Avskedade chefer i den ställningen borde då inte få mer än "vanliga" inkomsttagare!
  Önskar dig en ny bra dag!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, all reklam kan man visst inte slippa ifrån.

   Radera