söndag 30 april 2017

Våt eller torr surf?


Du är aldrig för gammal för att lära dig nya saker

Det är något som jag verkligen skriver under på. Men med tanke på damen på bilden så gäller det inte alla aktiviteter. Surfandet får vara för min del. De enda vågor jag surfar på är etervågorna. Eftersom jag är urdålig på att simma så är det inte med på min lista över saker jag vill göra någon gång. Jag tycker inte ens det ser frestande ut när jag ser det på TV:n. Jag fattar inte tjusningen med att stå så ostadigt mitt ute i havet och bli dyngsur. Tacka vet jag att sitta helt torrskodd i min sköna stol framför datorn. Där tillbringar jag många timmar med att surfa på nätet.....så egentligen är jag en surfare. 

21 kommentarer:

 1. Haha, där är vi också lika. Visserligen så kan jag simma, men ändå så varken kan, eller får jag simma, jag klarar inte av att simma pga värken i nacken, sen är det fel hållning av nacken eftersom jag har stelopererat två nackkotor.
  Jag gör som du, håller mig till surfandet på datorn.
  Trevlig valborg! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack detsamma.Torr surf är det bästa.

   Radera
 2. Jag är varken det ena eller andra. Visserligen sitter jag ibland framför datorn, men inte så mycket, det tröttar. Men jag följer mina bloggvänner så gott jag orkar.
  Så rätt du har i att lära sig nya saker, det är nyttigt även i hög ålder, eller mycket nyttigt, skillnaden mellan att vara med eller inte, känns det som ibland. Att vara med i livet eller stå och titta på medan det rinner undan.
  Ställa mig ute bland vågorna, nej inget för mig heller.
  Trevlig helg.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är alltid roligt att testa nåt nytt. Ibland kanske det inte är något som man gillar, men då har man i varje fall försökt och behöver inte undra ifall det är kul.

   Radera
 3. Jag är också en "torrsurfare".Att ge mig ut på vågorna på en smal bräda .Nej tack!!
  S....Thaimat är gott!
  Ha en bra kväll!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är inte mycket för bad i havet. Vattnet måste vara åtminstone ljummet om jag ska doppa mig.

   Radera
 4. Nej du, att stå på en sådan bräda är inget för den här donnan heller! Räcker så gott med att titta på när andra gör det. Däremot tar jag mig gärna en simtur i en simbassäng om det inte finns för mycket folk där....

  SvaraRadera
  Svar
  1. En jacuzzipool är inte heller dumt.

   Radera
 5. Jag gör som du! Sitter också i en bekväm stol och surfar på nätet :)
  Ha en trevlig valborg!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Jag tillhör också torrsurfarna och har inte provat på den våta varianten.
  Trevlig helg!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror man lär sig mer av att torrsurfa.

   Radera
 7. Det där med att surfa på vågorna är inget för mig heller - jag sitter hellre säkert och surfar via nätet :)
  Visst fanns det förr ett tvättmedel som hette Surf? Kanske finns det än...?
  Ha en trevlig Valborg!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag minns att min mor använde Surf ibland, men jag har inte sett till det ute i affärerna nu.

   Radera
 8. Torrsurfing är det som gäller även för mig. Våtsurfing - aldrig i livet!
  Här faller snön idag också. Vi har ovanligt - och onödigt! - mycket snö för att vara Valborgsmäss. Nu får våren ta sig i kragen!
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 9. Jag tycker verkligen synd om er. Här skiner solen och vi ska snart ge oss iväg och se när bålet tänds. Någon direkt värme är det ändå inte, så jag behåller vinterjackan på.

  SvaraRadera
 10. Själv har jag så urbota dålig balans så jag avstår från alla såna aktiviteter, även utförsåkning tyvärr. Jag undrar om inte mitt balanssinne påverkades redan i barndomen då jag var ett öronbarn som fick trumhinnorna punkterade otaliga gånger, så många att jag fick en hörselnedsättning som tack o lov gick över med tiden. Jag känner mig numera vinglig även på cykel, därför köpte jag en trehjuling förra året...

  SvaraRadera
 11. Jag var också ett öronbarn och din undran verkar trolig.

  SvaraRadera
 12. Hahaha ... ja, tänk så olika det är. För mig är det tvärtom. Jag älskar vattenlek, även fast jag aldrig blivit särskilt bra på vissa saker. Dyka t.ex. Jag kan dyka, men det måste ske med beräkning så att jag inte får en kallsup. Jag har istället sedan barnsben använt mig av det karaktäristiska "Lollo-hoppet" som familj och vänner har så roligt åt. Jag dyker, fast tvärt om. Fötterna kommer ner först, men också upp först ... ;)
  Jag tillhör dem som inte kan "stänga näsan" per automatik. Om jag inte håller för näsan med en hand finns risken att jag får en rejäl kallsup. Ändå har det här aldrig hindrat mig. Jag är barnsligt förtjust i att leka i vatten och hoppar gärna från klipporna ute i skärgården. Finns det möjlighet att stå på händerna på botten så gör jag det ... men det får bli med en hand, och det går alldeles utmärkt.
  Flyter som en kork gör jag dessutom, på en god och gedigen flytteknik ... för jag har inte en volym som Pippis pappa ;)
  Dessutom flyter jag lika bra på mage som på rygg, vilket min man har väldigt roligt åt när min bak guppar som en kork över ytan ... :)

  Förresten, jag hittade din kommentar som försvann. Den låg i skräpposten. Förmodligen hamnade den där för att du angav din blogspot-adress i den kommentaren. Mitt spam-filter gillar inte blogspot. Jag får ofta varningar även när jag besöker er som har blogspot. Det fick jag även den här gången när jag tittar in hos dig.
  Vet inte alls varför, men det har gjort att jag avslutade min egen blogspot-blogg och nöjer mig med wordpress helt och hållet ... :)
  Nu har jag angett att din adress inte är skräppost, så förhoppningsvis händer det inte nästa gång du försöker. Kunde vara kul om du provar. Lämna en kommentar med din blogspot som adress, bara för att se om det fungerar ...

  Kram, och glad 1:a maj :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äsch ... här fokuserade jag tydligen som jag ville. Jag la fokus på "våt och torr" ... hahaha! Det var ju Surf det handlade om, och DET är inget för mig med min dåliga balans. Så där är vi lika. Jag har testat att vindsurfa i min ungdom, men det gick inte det heller. Lyckades bara hålla balansen med seglet ett kort ögonblick, och eftersom jag var tvungen att använda båda händerna så fick jag kallsup vid varje fall ... Nä, då får det bli torrvarianten. Den funkar bäst ;)

   Radera
  2. Du är en modig kvinna i mina ögon. Jag vågar inte doppa huvudet under vattnet. Ska testa med min blogspot adress och för säkerhets skull även med Google-konto eller Facebook. Något måste väl godkännas kan jag tycka.

   Radera