måndag 20 juni 2016

Jag har vad som krävs för att bli fotbollsspelare


Göran har abonnerat på TV:n nu under EM och jag har fått avstå alla spännande deckarserier. Men det kommer jag att ta igen sen, var så säker. Egentligen har det inte gjort så mycket, för jag har hunnit med en hel del annat som egentligen är viktigare än att lösa mordgåtor (påhittade alltså). Fast lite har jag ändå saknat Poirot, som är min favoritdeckare. Han har lite av katten Gustav i sig, för han lider då verkligen inte av några mindervärdeskomplex. Han tycker själv att han är världsbäst, men trots det anser jag inte att han är odräglig. Han är inte någon diva som vissa fotbollsspelare. Det har ju blivit så att jag har hamnat i TV-soffan ibland och då kastat ett getöga på spelarna när de jagar runt efter bollen, ungefär som på en hundkapplöpning där hundarna jagar efter en "hare".

När det nu inte fanns något vettigt att se på TV så har jag ändrat om lite med gardiner och annat småpynt. Jag märkte då att jag hade väldigt dålig balans. Förr om åren har jag bara ställt en massa stolar framför fönstret och sen har jag klivit upp där och hängt upp gardinerna  och sprungit fram och tillbaka på stolarna som en alpget för att få dem att hänga snyggt. Nu fick Göran fästa gardinerna vid ena sidan och jag tog hand om den andra. Jag fick ta en stege till hjälp och klättra ett steg i taget. När jag kom högst upp var jag nästan svimfärdig och det var ändå ingen höjd att tala om. Jag höll ett krampaktigt tag om stegen och vågade inte släppa den förrän jag stod på golvet igen. Det är otroligt så dålig min balans har blivit.

Även om jag numera inte är en mästare på att hänga upp gardiner så kan jag trösta mig med att jag kan bli fotbollsspelare. För att bli det fodras först och främst dålig balans. Ju större stjärna desto sämre balans. Jag vet inga andra som ramlar så lätt som fotbollsspelare. Det räcker att en motspelare springer förbi så ramlar de i backen bara av vinddraget. Med den dåliga balans jag besitter nu är jag garanterat mogen för ett proffskontrakt. Undras vilken klubb som hör av sig först.

28 kommentarer:

 1. För att träna balansen ska du stå på ett ben när du borstar tänderna!! Det är inte lätt, försök!
  Att kliva på¨stolar i vår ålder är inte så tillrådligt, men det är ju inte alltid det finns en hjälpande hand.
  Ha det gott i midsommarveckan!
  Kram Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min dotter föreslog också en del balansövningar, men än har de inte gett något resultat.

   Radera
 2. Min Göran är den som åxo kollar på detta, men då vi har fler tv-apparater går det bra . Var å en får titta på sitt .

  Hm......Men det här med fotboll.....tokspringa efter en boll kors å tvärs. Sen händer det ju inget haha.

  Ha det så gott å kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker att titta på fotbollsmatcher är ganska ointressant. Men alla kan ju inte gilla samma saker.

   Radera
 3. Lasse tittar på Sverigematcherna, men inte mycket mer - viket jag är tacksam över :)
  Förr hade jag bra balans, men den har blivit sämre med åldern ... hm - fotbollsspelarna kanske blir gamla i förtid?
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 4. En intressant iakttagelse om detta med balansen. Uffe brukar säga att de "filmar" när de bara lägger sig ner av vinddraget. Ungefär. Kanske de får mera betalt? Stygga jag!
  Tillsvidare duger jag knappast till fotbollsspelare men när också min balans blir sämre så hoppas jag att jag kan kvala in i samma fotbollsförbund som du. Hoppas ändå att du kan träna upp balansen lite grann....för egentligen har varken du eller jag knappast tid med att bli fotbollsspelare och bra klarar vi ju oss också på pensionen och vad i himlens namn ska vi göra med alla miljoner vi får?
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Jag tänkte faktiskt inte på vilket besvär det blir med alla pengarna. Du har naturligtvis rätt att vi har inte tid och springa runt och leka.....vi har viktigare saker för oss.

   Radera
 5. Det var också en intressant syn på balansen. ;)
  Jag håller med dig att fotbollsspelare verkar vara väldigt dåliga på att hålla balansen.
  Att gå upp på en stege fick jag problem med (och har fortfarande problem med om jag inte har stöd på stegen, dvs en litet längre stege som jag kan luta mig mot) efter en elakartad influensa för många år sedan. Antar att jag kan ansluta mig till ditt lag. :)
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad bra då är vi redan tre i laget med inbyggd dålig balans.

   Radera
 6. Godmorgon!
  Vi kan spela i samma lag du och jag.Jag har dålig balans fast jag tränar den på balanskudde ,står på ett ben i taget när jag borstar tänderna.
  SV: bra att få motion i ett glatt dansgäng!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du får inte träna på balansen allt för aktivt om du ska spela i samma lag som jag.

   Radera
 7. Du får skaffa er en extra TV. Jag har bara en, men jag ser endast ett program i taget. Oftast ser jag inget... :-)

  Knepigt det där med balansen, ungdomar brukar ha bra balanssinne. Sämre blir det med åren... Sämre och sämre... inget kul alls att tänka på. Å andra sidan kanske vi kan bilda ett fotbollslag, proffsigt sådant alltså! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror vi kunde bli ett väldigt populärt lag. Tack och lov så tar ju fotbolls-EM slut någon gång och då räcker det med en TV till oss.

   Radera
 8. EM-äventyret fortsätter åtminstone en match till för di svenske gossarna. Men det tycks inte ha förstått själva affärsidén, som Carl Bildt sa - att bollen ska in i mål.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då är det ju tur att andra hjälper dem med det.

   Radera
 9. Poirot gillar jag också :) Alldeles lagom spänning och inte en massa blodiga scener!
  Men kliv nu inte upp på höga stegar så du drattar i golvet!!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, jag ska hålla mig på mattan.

   Radera
 10. Stefan har tittat på de flesta matcherna, ibland tittar jag också, om jag inte hittar på något annat.
  Vi kan spela i samma lag, för jag har har dålig balans, och sen denna yrsel.
  Tittar du på Rasmus då han spelar fotboll?
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. När Rasmus spelar är det en helt annan sak. Då är det ju spännande.

   Radera
 11. Det sägs ju vara normalt med försämrad balans ju äldre vi blir och somliga påstår att kvinnor redan vid 40 års ålder kan få problem med att tex stå och ta på skorna. För att få skriva proffskontrakt måste man väl också vara extremt smärtkänslig och gråta/grimasera när man ramlar?

  SvaraRadera
 12. Jag tycker det är roligt att se de skickliga fotbollsspelarna och har tittat på många matcher nu. Gärna då när Ronaldo spelar, han är så vacker tycker jag. Jag har ju hört lite mindre fördelaktiga saker om honom på sistone, men det tänker jag bort när han spelar. Men jag håller med dig att många ramlar väldigt lätt, i synnerhet i straffområdet.

  Apropå balansen måste jag också hålla mig i någonstans när jag ska upp på min lilla trappstege. Jag, som gick balansgång på en smal bom när jag var ung. Stå och ta på sig skorna kan jag bara glömma.
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ronaldo är lite för mycket diva för att vara i min smak. Allt man hör om kändisar är säkerligen inte sant.

   Radera
 13. Om inte ditt balans-svaga lag redan är fullt så blir jag också med. Jag kan, om inte annat, sitta på avbytarbänken. Om jag håller i mig. Förresten är det säkert bara en fördel om man är höjdrädd också. Och nog kan jag alltid få till en smärtfull grimas och ett kvidande ljud när vinddraget fäller mig. (Från bänken.)
  Som grädde på sport-moset så blir det snart OS också! Visst är vi lyckligt lottade? :D
  Kram från norr!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Du är så välkommen i laget. Vårt lag måste givetvis ha säkerhetsbälten på avbytarbänken, annars ligger alla i en hög på marken.

   Radera
 14. Det blir en plats ledig nu efter Zlatan. Du kommer klara det galant men de är fula mot varandra ibland de där vimsiga proffsen så du får plocka fram vassa armbågar. Zlatan må vara bra men ibland undrar jag om han inte är lite överreklamerad. Det är ju en lagsport för tusan. Spela lugnt! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då får jag låta håret växa lite så jag kan sätta upp det i en hästsvans.

   Radera