måndag 30 juni 2014

GarageväderDet har inte varit något trädgårdsväder nu några dagar, så jag har hunnit med en del inomhusjobb i stället. Sånt behövs också ibland. Något som varit åsidosatt länge är garaget. Här behövdes ett rejält "rantafej". Vi släpade ut alla pinaler vi hade där inne och det var en hel del. Mycket av det som placerats i garaget hörde inte hemma där över huvud taget. Jag undrar varför de sakerna hamnat där egentligen. Nu var det sortering som gällde. Oj, så mycket vi kunde kassera! Men jag hittade också många saker som fick igång min fantasi. Det kändes nästan som att gå på loppis...fast här slapp jag betala nåt. Det kommer att dyka upp mycket smått och gott fram över som legat gömt inne i garaget. Både altanen och trädgården kommer att få ett helt annat utseende med hjälp av de här sakerna.

Nu är det ordning och reda bland trädgårdsredskapen och annat som ska användas ute i trädgården som grill och lite leksaker. Längs med ena väggen har Göran alla attiraljer som behövs till duvorna, och maten till dem är sorterad i olika fack. På den motsatta väggen har vi en del hyllor och de ska jag nu fylla med inte bra-och-ha grejer utan absolut-nödvändiga-grejer.  Den största utmaningen är att behålla den här ordningen i fortsättningen. Det är så lätt att lägga en liten sak på fel plats, även om man inbillar sig att man ska göra det rätt om ett litet tag. Efter några sådana här felläggningar så är man illa ute.

Tyvärr är jag en sådan person som har svårt att slänga saker. Jag vänder och vrider på dem och hjärnan jobbar febrilt på att komma på en bra idé så jag med gott samvete kan behålla dem. Med åren har jag faktiskt blivit lite bättre och igår var jag riktigt på hugget. Halva carporten är full med sånt vi inte behöver mer. Göran får köra i skytteltrafik till tippen idag.

Nu skiner garaget som den värsta balsal och det är jättestor plats där inne. Det kommer nästan att se lite fjuttigt ut när jag kör in min Renault. Jag måste nog skaffa mig en lite större och lyxigare bil, eller också plockar jag in fler bra-och-ha-grejer i garaget.


20 kommentarer:

 1. Åh, så väl jag känner igen mig! Både jag och maken är riktiga ekorrar! Emellanåt så gör vi en röj men märkligt nog verkar då sakerna hamna på något annat ställe som då blir lika rörigt. Men man njuter ohämmat av den nya ordningen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tar en sväng inom garaget då och då för att beundra ordningen. Undras hur länge jag kan göra det.

   Radera
 2. Så sköönt att få gjort sådant. Tyvärr är det så svårt att komma igång, men när man väl håller på är det ju roligt.
  Jag kan inget om bilar, men är det en Renault på bilden?? Jag vill också ha en sådan när jag åker till Willys och handlar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr är det ingen Renault, men jag skulle också kunna tänka mig den att åka och shoppa i.......inte bara till Willys.

   Radera
 3. Visst är det skönt att få ordning och reda på grejerna. Och det bästa av allt är ju att man hittar så mycket "nya" saker som man inte visste man hade :)
  Men jag är också en ekorre och sparar gärna :)
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland kommer faktiskt de här bra-och-ha-grejerna till nytta och då ser man att det lönar sig att vara lite ekorre.

   Radera
 4. Vilken underbar känsla efter att man har röjt. Jag har oxå alldeles för många ha bra grejer. Ha nu en skön Måndag och efter att ha varit så duktig på att röja så kan du få vara ledig idag och bara ta det lugnt.
  Kramen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag känner att jag behöver en låååång paus.

   Radera
 5. I garaget har vi allt utom bilar. Även om vi gjorde en rejäl storstädning skulle de inte få plats. Men vi har andra förråd, bland annat en bastu, som som skulle må bra av lite vindsröjning!
  Kram
  Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ganska kul bara man sätter igång att rota bland alla grejer. Det är oftast det att komma igång som är det svåraste.

   Radera
 6. Det är så härligt när man får röja upp i ett sånt där "klambarhul". Man har ju en tendes att samla på sig grejor så länge det finns plats för det. Nu får du börja om igen!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Risken är stort att jag börjar om på nytt, även om jag varje gång lovar mig själv att NU ska jag fortsätta att hålla ordningen. Jag får skylla på mitt dåliga minne.

   Radera
 7. Jag är minimalist och har väldigt litet. Nu har jag ännu mindre efter det att mamma gick bort förra sommaren och allt som stod i hennes lägenhet bara fick "åka iväg". Det gick ju inte att skicka möbler och liknande till USA. Uppskattar att inte ha så mycket. Tror att de allra flesta har alldeles för många ting.
  Min pappa var en "hoarder" så jag vet hur det är att leva i ett överbelamrat hus.
  Du skulle ha tagit före och efter-bilder så att vi hade fått se skillnaden! :)
  Kanske det blir litet bilder på det du hittat i garaget. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ville inte chocka er med bilder före storrensningen, men det blir alldeles säkert några bilder på allt skoj jag hittade.

   Radera
 8. Det är så skönt att få gjöra ett röj, och vad passar inte bättre än såna här sommardagar där vädret inte är det bästa. Härligt att hitta massa prylar åxo.
  Ett härligt trevligt inlägg på alla sätt och vis har du
  Kramkram från mig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar rejäla storstädningar för då ser man skillnaden på före och efter.

   Radera
 9. Ja om garaget glänser så måste du skaffa en större glänsande bil.
  Så småningom blir det nog 'bra att ha grejer', jag känner igen mig.
  Man kan också ha ett garage loppis innan man städar . . . .
  Vi har haft hyggligt väder med sol, moln, regnskurar sol vind . . . . .
  Så något inne städ vill jag inte göra ännu, men jag tager en liten sak i taget.
  När man är klar med det där som hängt som en 'mara' över en, känner man sig mkt nöjd och tillfreds.

  Må gott då! / Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har pratat om den här garagerensningen länge, så det känns skönt att den äntligen blev av.

   Radera
 10. Visst känns det skönt när man fått röja lite... men oj så svårt det är att kasta något. Det kan ju vara bra att ha :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just så tänker jag med....och oftast stämmer det.

   Radera