torsdag 12 juni 2014

Jag fattar inte trögt


Jag är helt överbevisad om att fotbolls-VM börjar idag....även om jag har försökt förtränga det. På TV har det visats gamla program om bronsguld och jag vet inte allt. Förr hörde man ständigt skämtet att en del tittade så mycket på TV att deras ögon blev fyrkantiga. Är inte risken lika stor för TV:n att efter allt fotbollande så kommer rutan att bli rund? Man kan inte gå in i en affär utan att mötas av reklam för fotbollspizzor, fotbollsglass och fotbollsgodis som man måste smaska på när det är fotbollsfest. Pizza, glass och godis är precis lika onödigt som fotboll, men om jag måste välja så blir det de tre första.

Dagstidningen har blivit tunnare och tunnare p.g.a. ekonomisk kris sägs det. Idag var den krisen över för tidningen var tjock som en katalog. Den innehöll 5 bilagor. En med reportage från världen och lokala nyheter, en jättetunn kulturdel, en del som var enbart reklam för sportkläder (läs fotbollsskor), en sportbilaga, som det är varje dag och naturligtvis en VM-bilaga. Betyder det att fotboll inte är sport? För annars tycker jag det kunde stått en liten notis i sportdelen att idag börjar fotbolls-VM för de som är intresserade.

Droppen som fick bägaren att rinna över för mig idag var när jag öppnade min dator. T.o.m. Google har hoppat på tåget. Det rullar in en boll även där. Jag känner för att sparka på något.....om jag bara inte haft så förbenat ont i min fot.

14 kommentarer:

 1. Fotbollandet är inget för mej... Svar:Bloggaren Badtant undrade vad det beror på Mitt svar var .....Det kan vara många olika orsaker till att de inte kan läsa.En kan ju vara att vi lever i så stressade tider att vi inte läser sagor för våra barn.Att vi har lärare som har svårt för att lära ut grammatiken.Jag vill inte hålla fram att jag var bra ,men jag lekte fram grammatiken i teckenspråket så att många elever sa att nu! förstod dom den svenska grammatiken bättre.Att inlärning ska ske med lek.Visst kommer du ihåg ramsan Substantiv är namn på ting tex boll och ring.Adjektiven sen oss lär hurudana tingen är.Verb det är vad man kan göra ,se och höra ....Verb är sånt som du kan sätta att framför.Mobiler är bra men!!! Alla sms förkortningar är inte bra .Och att det är viktigt att vi umgås och pratar med varandra... Det finns säkert många fler orsaker.Men det skulle bli ett alltför långt inlägg .. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har alltid gillat grammatik. Det beror mycket på den lärare jag hade i svenska, som gjorde ämnet intressant.

   Radera
 2. Jag håller med dig! Fotboll är inget för mig. Och som tur är inte för min man heller. Annars hade det blivit jobbigt om han skulle sitta klistrad framför TV:n en hel månad.
  Ha det så bra!
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Håller med dej till 100%. Jag tål det inte heller, det räcker med sport när man sätter på radion osv. Blir vansinnig på helgerna när det bara är sport och nu ska det här spektaklet hålla på en hel månad. Tur att det finns serier fortfarande som man kan titta på och musik får man väl sätta igång med cd-spelaren..
  Ha det bra Finas mammis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man få hålla sig till CD, DVD och böcker nu en månad framåt.

   Radera
 4. Hej!
  Tittar in till dig och läser ifatt en del inlägg.
  Jag småskrattar lite och håller med dig i dina finurliga kommentarer.
  Ha det gott. Birgit

  SvaraRadera
 5. Det är så tröttsamt med all fotboll och jag blir också så arg att allt handlar om det. Vi som inte är intresserade tänker de inte på. Vi ska behöva genomlida alla dessa sporthändelser överallt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kunde vara lite mer rättvis fördelning av TV-programmen.

   Radera
 6. Någon på Google försöker få dig omvänd till fotbollsfan. Så har jag inte hos mig. Men någon i huset är redan omvänd.
  Jättebra med två TV-apparater.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det går inte att omvända mig. Det finns en i detta huset med som gillar TV:s programutbud nu.

   Radera
 7. Ha ha... känner som du! Fotbolls-VM är av noll och intet intresse! Och jag kan ju inte förstå allt ståhej runt det. Visst har du rätt i att de annars tunna tidningarna har blivit tegelstenar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror vi är ganska många som är helt ointresserade av fotbolls-VM.

   Radera