söndag 22 juni 2014

Sportextra



Det har inte gått att undvika fotbollsmatcherna på TV. Jag har inte följt en hel match någon gång, för så stort tålamod har jag inte. Men jag tänkte att det kunde vara bra att bli lite uppdaterad om spelare och annat, så jag inte är helt borta när Rasmus pratar om sitt stora intresse. Givetvis är morfar ett strå vassare än jag, för han vet namnen på spelarna, vilken klubb de spelar i osv. Det kan jag aldrig tävla med.

Rasmus ringde mig en dag och berättade att "de orangefärgade" (Holland) skulle spela och eftersom orange är min älsklingsfärg, så tänkte han väl att det skulle locka mig. Nu blev det inte den matchen utan i stället den mellan Chile och Spanien som jag såg. Jag måste säga att jag undrade många gånger om det verkligen var fotboll som spelades. För mig såg det mer ut som bowling. Spelarna ramlade som käglor åt höger och vänster. Det blev strike stup i kvarten. De behövde inte ens komma nära en annan spelare förrän de ramlade. Jag har banne mig bättre balans än de här proffsspelarna.

En annan sak som slog mig var hur jätteont de fick varje gång de ramlade. De ålade sig och grimaserade samtidigt som de höll om det onda benet eller näsan eller vad det nu var de trodde de hade ont i. Det borde finnas anställda "blåsare" som kunde komma in på planen och blåsa bort det onda. Precis som man gör på småbarn när de har slagit sig. Det hjälper nästan alltid.

Inte katten ser det ut så på en damfotbollsmatch. Det kan vara tuffa tag där med, men inte ligger de kvar och jämrar sig efter en tackling. Nej, upp snabbt och iväg efter bollen. Visst är det väl så som fotboll ska spelas? När började allt det här barnsliga beteendet egentligen? Många lag består av ett stort antal divor. När man förr pratade om divor menade man alltid en kvinnlig artist eller stjärna, men nu är det synonymt med en "tuff" fotbollsspelare. Är inte världen lite upp och ner?

17 kommentarer:

 1. Jag orkar inte med sport på tv och inte någon annanstans heller. Själva tävlingsmomentet engagerar inte och då faller liksom vitsen tror jag För att se gubbar som faller och åmar sig är ju inte så kul, det har du helt rätt i. Ett pjåskigt släkte! ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet inte varför kvinnor kallas för det svaga könet. Så helt fel!

   Radera
 2. Ha ha! Det beror på vilka länder du ser. Hade du sett en match mellan England och Irland (inte med och leker i Brasilien) skulle du inte tänkt på bowling och blåsare. Jag är också mycket trött på myglandet när det gäller att spela död. Kul att se på repriserna som avslöjar dem. Heja Holland. Kram Bosse Blåsare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar med repriserna när man ser hur spelarna ramlar helt utan anledning. Det borde ge rött kort i efterhand.

   Radera
 3. Jag är helt borta när det gäller sport. Min man är lika ointresserad, så vi har rätt dålig koll :)
  Men man läser ju i tidningarna och ser ändå vad som händer när man slår på TV:n!
  Ha en skön söndag!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är mest kul att se på allt tokigt de gör. Själva sporten intresserar mig inte alls.

   Radera
 4. Igår/inatt såg jag faktiskt matchen mellan Tyskland och Ghana. Såg o såg...är kanske litet för mycket att säga... men TV:n stod på när jag satt o läste eller kollade datorn. Blev riktigt intresserad och tyckte det var kul - men det berodde helt på laget från Ghana, de spelarna utstrålade glädje, dansade och spexade litet... Det lyfte matchen!!! Jobbade för en vinst gjorde de också, men det lyckades inte riktigt... men väl oavgjort.. 2-2. Det är väldigt sällan jag är så här insatt i ett idrottsevenemang... delar så gärna med mig... ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Jag såg faktiskt också den matchen. Undrar vad som hänt med mig egentligen....två matcher på kort tid. Ghana var mitt favoritlag med, för de gjorde verkligen att matchen blev kul.

   Radera
 5. Du är inte ensam om att ha de åsikterna, men de som ser det på annat sätt är många fler. Tur att man kan välja vad man vill se på TV. Jag har aldrig lockats av att se en fotbollsmatch. Ishockeymatch är något bättre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla kan klart inte gilla samma saker. Tacka vet jag en rejäl deckare på TV.

   Radera
 6. Ja jag håller med dig i mycket av dina fotbollsfunderingar,dom är stora och tuffa när dom står upp,,men som barnrumpor när dom ramlar..
  Min midommar har varit jättefin,,om man bortser från vädret,då vete tusan..Haé Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här var väl inte heller midsommarvädret det allra bästa.

   Radera
 7. Jag älskar att titta på den här elitfotbollen. Spelarna är så oerhört skickliga och dessutom vackra många gånger (Ronaldo !) och vissa matcher är oliiiiiiildligt spännande. som t.ex. när Costa Rica besegrade Italien och gårdagens fotbollsmatch som slutade oavgjort mellan Ghana och Tyskland, som var så favorittippat.

  Dessutom är det så härligt att se alla reaktioner från läktarna. Kan mycket väl förstå att det var över 40.000 på läktarna igår. Varför kvinnor i allmänhet inte gillar fotboll beror kanske på att (åtminstone vi äldre) aldrig spelade fotboll under vår uppväxt. Men jag tycker att man ska respektera dem som verkligen gillar att titta på VM-matcherna och inte hålla på att skriva saker som en del gör: "Kan inte förstå att det är så kul att springa runt efter en boll."

  Har man sett några matcher får man en helt annan inblick i vad som händer. Killarna är tränade i att falla och slå sig - någonting ska de väl ha för alla sina miljoner - och de har säkert fog för att grina illa ibland. Jag tycker mes synd om den stackars målvakten som alltid slänger sig så fort det kommer en boll mot honom.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då är det väl konstigt att inte målvakten grinar illa lika ofta som de övriga spelarna. Han måste ju slå sig väldigt ofta. Det finns ju damfotboll att jämföra med. Visst verkar damerna mycket tuffare än karlarna när det gäller att klara av en tackling. Har de tro större smärttröskel eller de är mindre benägna att "filma"? Fotboll är en stor sport med många intresserade, men jag tror alldeles säkert att den tål att kritiseras.

   Radera
  2. Det är ju inte så konstigt att damerna är tuffare än karlarna. Så är det ju i verkliga livet också! Det finns väl inga kvinnor som blir så sjuka som männen när de blir förkylda eller får lite feber?

   Radera
 8. Ha,ha så sant. Måste nog kolla in nån match innan VM är slut.
  Ha en bra början på den nya veckan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är matcher varje dag så du hinner säkert med någon.

   Radera