tisdag 24 juni 2014

Nattsvart


Mörkret sänkte sig över Åstorp förra veckan. Det var inte ett annalkande åskväder som var anledningen till detta utan det faktum att Rasmus åkt på semester med sina föräldrar. De hyrde en stuga i Västergötland en vecka. I helgen kom han hem igen och nu är ordningen återställd. Hans föräldrar jobbar och Rasmus och jag är lediga. Precis som det ska vara. Igår var vi hemma hos mig, eftersom det inte är många kompisar hemma under lovet. De åker på semester lite pö om pö och ibland kan det kanske vara kul att vara ifrån varandra ett tag. Då finns det något att berätta sen när de träffas igen.

Vi gick upp till fotbollsplanen en stund. Det är länge sedan vi spelade fotboll. Mycket p.g.a. att jag haft besvär med min fot. Den är fortfarande inte helt ok, men jag trodde nog att det skulle gå bra att stå målvakt. Jag hade glömt att ta med mig handskar, men jag chansade ändå. Rasmus var väldigt hänsynsfull och sköt inga kanonskott. Tyvärr missade jag en hel del ändå...till Rasmus förtjusning. Helt plötsligt slog han en kullerbytta på planen. Han hade blivit utsatt för en ful "tackling" av en osynlig motspelare. Naturligtvis blev det straff. 

Rasmus stegade upp avståndet och la bollen tillrätta och jag stod beredd i målet. Och mål blev det så klart. Rasmus storskrattade:" Du ser ut som en ishockeymålvakt. Det är bara hjälm och klubba som fattas." Jag hade antagligen stått lite kobent med knäna ihop som en riktig NHL-målvakt, och bollen bara rullade in mellan mina fötter. Jag är inte så bevandrad i fotbollsspråket men jag tror det kallas för  "tunnel in" eller nåt sånt. 

22 kommentarer:

 1. Härligt att ordningen är återställt. Vad duktig du är som kan spela fotboll;)
  Ha en bra dag. Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan väl diskuteras hur pass skicklig jag är.

   Radera
 2. Bra att ordningen är återställd. Du kanske skulle vikariera som målvakt?? ....Lovar dej att den tårtan var mumsig.. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då slipper jag åtminstone springa så mycket.

   Radera
 3. Vad bra att ljuset har återvänt till Åstorp. Det är inte lätt att hålla reda på alla sporter. Tur att domaren var observant och blåste för straff. Idag verkar det bli en kanondag. Ni får ha det så kul. Kram Bosse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland tycker jag att domaren är lite partisk.

   Radera
 4. Bra gjort. Att inte släppa in alla bollar. Vilket fint förhållande ni verkar ha. Men det blir inte så av sig själv, så ta på dig äran.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rasmus har sovit över i natt, och ville stanna en natt till. Hurra!

   Radera
 5. Jag ser också ljuset återvända om några dar när Mirren och barnbarnen kommer och hälsar på och jag kanske följer med dem till Öland. För mig är det tur att ingen av de små barnbarnspojkarna gillar fotboll. Har bara spelat en fotbollsmatch i mitt liv (lärarna mot eleverna) och jag försökte springa ifrån bollen så mycket jag kunde då eftersom jag var rädd för den. Eleverna vann...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Jag är glad att det inte är så många spelare i de matcher jag är med i.....och dessutom är min motspelare väldigt omtänksam.

   Radera
 6. Härligt att det är ordning på Torpet igen när Rasmus kommit hem.
  Fin kommentar du fick som målvakt.
  5.2 dieten fungerar bra, går inte upp i vikt. Jag väger mig sällan man får bättre resultat om man anväder måttband och tar mått lite här och där..
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra idé att mäta sig med. Då måste ju någon siffra förhoppningsvis bli mindre.

   Radera
 7. jag är så dålig med alla slags sport ! jag vet ingenting om sport, hihi...är inte
  så intresserad heller, men jag "hör" när maken tittar på sport på tv och "lever" med !!
  kram på dig !!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är inte heller nåt sportfantast, men Rasmus gör saker och ting intressanta.

   Radera
 8. Vad bra att ni kan vara tillsammans nu igen. Du och Rasmus. Och jag tror han var glad att din fot i alla fall kändes lite bättre igen, så han fick spela fotboll med dig :)
  Ha en fin kväll!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland duger det med lite skadade spelare också

   Radera
 9. Kväller,,ja det är helt fantastiskt hur dom vaktar på sina ungar,,inte kul att få en mås i huvudet,det brukar vara fullt av barn ute på gården bland gungorna,,men inte i dag,barnen har kanske råkat ut för herr o fru mås..Haé Bra.

  SvaraRadera
 10. Det är inte dåligt att vara NHL-målvakt inte. Du kan väl göra en blandning av fotboll och hockey.
  Klart Rasmus ska vinna skam vore det väl annars.
  Tack för din kommentar. Ja det är jag som tagit filmklipp med kameran.

  Hoppas du har bättre väder än här, det är bedrövligt.

  Ha det bra

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är rädd för att det alltid blir en väldig blandning av sporter, för jag kan inte hålla isär reglerna.

   Radera
 11. Visst är det kul att leka igen... Hur gammal är Rasmus?

  SvaraRadera