torsdag 26 juni 2014

Träna dig i form


Med posten kom ett erbjudande om att prenumerera på en tidning som handlar mycket om träning och hälsa. Jag har läst den här tidningen några gånger, men tröttnade ganska snabbt på att läsa om alla möjliga och omöjliga tips. Det är så enkelt att skriva om dem och de som gör testerna är i regel unga och friska personer som har all energi och motivation i världen. Varför används aldrig en trött, äldre och överviktig person också i samma tester så man kan jämföra resultaten. Nu tycker jag enbart de blir missvisande.

Det fanns en liten broschyr med där jag kunde läsa lite om kommande artiklar. Jag undrar om någon på redaktionen har läst mitt inlägg om djuriskt utseende, för det fanns många tips med som anknöt lite till det.


För att bli av med gäddhänget var det mycket bra att träna med hantlar. Jag ska fråga Rasmus om jag kan låna hans en dag.


För att få bort humlekroppen och i stället kunna ståta med en getingmidja borde man träna med rockring. Det har jag faktiskt en som står nere i källaren och samlar damm. Som tonåring var jag jättebra på att få ringen att snurra både runt midja (som jag hade på den tiden), hals, armar och ben. Rena cirkusartisten!


Det är åtskilliga år sen jag var så vig, så jag antar att efter att ha testat de här två momenten är jag helt slut. Då orkar jag inte ens läsa en tidning. Inte ens om den handlar om att komma i form.

22 kommentarer:

 1. Man förväntas vara helt perfekt hela tiden, och vart man än vänder sig så får man läsa
  om träning, vila, andas, dricka vatten, och allt annat, vad alla andar gör ?

  Så många måsten ? Ska vi inte få bestämma själv?

  allt gott till dig - kram !!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vill hellre använda sunt förnuft, för jag tror det räcker långt. Alla tips kan inte passa lika bra för alla människor. Det är inget fel på att vara sig själv.

   Radera
 2. Håller helt med! Jag tittar på morgonprogrammen i tv och där gör man ofta reklam för något som heter Vitapro.
  Om jag fattat rätt så fixar man allt med denna undertablett och vi kan skippa träning, bantning sjukvård......
  Många måste väl köpa detta för annars skulle ju produkten inte finnas kvar......./M

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har svårt och tro att en tablett kan göra sådana underverk.

   Radera
 3. Många gånger när människor påstår att de tränar för att hålla sig friska, så handlar det om utseendet. Det har gjorts undersökningar på det. Att träna och röra på oss är helt säkert bra men ack så svårt när man har några krämpor. Jag köpte ett gymkort i våras, en dag när jag var nybliven elcykelägare och kände mig stark :) Klarar knappt av att ta mig ner i bassägen, än mindre vara med på allehanda träningspass...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det verkar som om utseendet är det viktigaste vid träning. Visst är det svårt när man inte är helt frisk att hänga med i svängarna-

   Radera
 4. Ta det lugnt med träningen........... Inget bra sätt alls att börja dagen på!Oliwer är bra på Ipad också ..Lite för långt att resa till dej! Kram!

  SvaraRadera
 5. Sunt förnuft är alltid bra i sådana här sammanhang.
  Det blir bara för mycket av det "goda", så jag stänger helt sonika ögon och öron
  och tar det med ro.

  kram
  Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man får känna efter vad man själv klarar av och inte stirra sig blind på vad andra gör.

   Radera
 6. Ja jag skulle också behöva träna, men det är ju så TRÅKIGT. Det finns dom som tycker det är kul och att det blir som ett gift. Maken, han som simmar, tränar alltid för något. Nu är det Vansbro, som han simmat åtskilliga ggr redan.
  Litet getingmidja låter rätt snyggt. I och för sig.
  På nätet fanns det mkt recept på fläderchampagne, så nu är det igång.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar inte heller att träna på bestämda tider. Champagnerecept hittade jag med i massor. Svårt att välja, när man aldrig testat tidigare. Nästa gång ska jag nog testa ett annat recept.

   Radera
 7. Du är härlig. Jag var inte ens bra i min ungdom med rockringen. Det ser så läckert ut när de som kan håller på. Minns tjejerna när de var små. Jag håller med dig i allvaret i texten. Torsdagskram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har faktiskt testat för ett tag sen med rockringen, men jordens dragningskraft måste ha ökat betydligt, för den hamnade på golvet hela tiden.

   Radera
 8. Min midja har också rymt. Det var länge sedan den försvann och vekar inte komma tillbaka i det skick den var en gång....
  Jag har i alla fall "något att ta av" om det blir sämre tider....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker det är bra med lite vaddering på kroppen. Man slår sig inte så illa när man ramlar.

   Radera
 9. Jag blir också så trött på all denna "motionspropaganda". Och jag skulle aldrig sätta min fot på ett gym. Skulle förmodligen bara känna mig bortkommen bland alla som inte behöver vara där :)
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har aldrig haft nån längtan efter att träna på gym. För mig räcker det med att gå i skogen eller leka med barnbarnen.

   Radera
 10. Jag tycker inte det är roligt att gå på gym och inte att sträcka och tänja här hemma heller.
  En timmes promenad varje dag passar mig, men jag fuskar allt ibland. Kryssningskilona sitter som berg.
  Ett piller skulle inte vara så dumt. Tron gör allt, sägs det.
  Kul bilder du hittat!
  Ha det bra.
  Kram Viola

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade varit smart med ett piller, men det fodras nog lite självdisciplin för att bli av med lite extrakilon.

   Radera
 11. Det var väldigt vad Mimmi gnistrar och glimmar. :)
  Rockring var jag också riktigt bra på som ung tjej.
  Du får köra på i ditt tempo och njuta av det du klarar av.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Träningslkläder är ofta glittriga har jag märkt. Det känns kanske bättre att anstränga sig då om man ser lite glamorös ut.

   Radera