onsdag 11 juni 2014

På parkeringsplatsen


Vi åkte iväg tidigt i morse till köpcentrat för att köpa lite mer barkmull som jag lägger ut i rabatterna när jag planterat klart. De sista åren har vi gjort så, och det tänker jag fortsätta med. De ogräs som kom upp i fjor genom det här barkmullstäcket är lätt räknade. När rabatterna är klara vill jag helst bara sitta och njuta av trädgården. Det blir ändå alltid något småplock, men ogräsrensning är så själsdödande.

Göran hade ett ärende in på Jula först och då satt jag kvar i bilen på parkeringen och väntade. Det är ganska intressant att sitta och studera människor. Jag undrar hur många som har suttit och studerat mig när jag varit på väg in i affärerna. Det är alltid ett dilemma med stora parkeringsplatser...i varje fall för mig. Jag har så lätt för att glömma bort var jag parkerat min bil. På en del parkeringar står uppställt skyltar med olika frukter eller bokstäver, så man ska ha en liten susning om var man ställt bilen. Nu gäller det klart att komma ihåg den där frukten eller bokstaven när man kommer ut ur affären också. Jag vet inte hur många gånger jag vimsat runt på olika parkeringar.

Idag såg jag en man som kom ut från Jula. Han hade fyndat en hel del för han hade famnen full av varor, men han såg lite vilsen ut. Han vände sig om och tittade och sen gick han en bit innan han vände och gick på andra hållet. O, vad jag kände igen mig! Han visste inte var han ställt sin bil, och kände sig klart lika förvirrad som jag brukar göra. Helt plötsligt såg jag att han sken upp. En dam kom gående emot honom med en chokladkaka i handen. Hon öppnade den och stoppade några bitar i munnen på mannen. Han såg så nöjd ut. Tänk att få både choklad och ledsagning till sin bil!  Så vill jag också ha det i fortsättningen.

16 kommentarer:

 1. Hehe... drömläge att få choklad instoppat i munnen för att lockas till egna bilen... ;- )

  En härlig iakttagelse du bjuder oss på!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Choklad är bra för att höja humöret.

   Radera
 2. Hos mej har dom oxå gjort det lätt vid en butik där finns olika djur. Bra idé med skyltarna så man slipper irra omkring.
  Är jättemysigt att bo här och det bästa är ju att man inte har någon insyn.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gäller att ha ett kännetecken så man vet var man ska leta.

   Radera
 3. Jag skrev ett inlägg för någon timme sedan men det har visst inte kommit iväg.
  Kam just undra om det ar någon som såg oss irra kring på vårt stora köpcentra.
  Jag sa att bilen stod där det vara markerat med en apa, Nej sa herrn- det var en bäver
  När vi handlat färdigt och kom ut på parkeringen så fanns det ingen bil vid apan och
  någon bäver såg vi inte. Vi gick in på köpcentras igen och konstaterade att det fanns en ingång till,
  Där stod vår bil - på apan. Det hade varit gott med en chokladbit men det hade vi inte handlat.
  Ha det bra.
  Kram Viola

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så skönt att höra att jag inte är ensam om att ha svårt och hitta bilen. Kanske en bra idé att ladda upp med choklad i väskan nästa gång man ska parkera på en större parkeringsplats.

   Radera
 4. Jag brukar också leta efter min bil på parkeringen. Men det har aldrig hänt att en karl har kommit fram och stoppat choklad i munnen på mej. ...Hmmm jag kanske hittar min bil för fort själv???Jag har också flaska med mej som jag glömmer var jag har! Jag är urkass på att dricka! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du får inte vara så hialös. Tänk så mycket choklad du går miste om.

   Radera
 5. Nu har vi väl inga så stora parkeringar på Gotland så det borde inte vara några större problem att hitta sin bil. Ändå har det hänt att jag siktat in mig på en silverfärgad Golf, satt i nyckeln i låset och känt paniken ligga på lut när låset inte gick upp. Fel på låset, nej fel på mig, för när jag tittade in i bilen var det inte alls min pläd där i baksätet. En snabb titt på nummerskylten gjorde klart för mig att det inte alls var konstigt att nyckeln inte funkade. Det löste sig dock till slut, för en rad bort stod ROO489 snyggt och prydligt och väntade på mig.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha! Jag tycker att jag är förvirrad, men du slår mig med hästlängder.

   Radera
 6. Så gulligt! Slutet gott, allting gott.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ser fram emot chokladbiten nästa gång jag inte hittar min bil.

   Radera
 7. Det låter trevligt att få chokladtårta när man inte hittar sin bil. :)
  Här i lilla Weed och Mt Shasta skall det mycket till om man inte hittar bilen - våra parkeringsplatser är väldigt "hanterbara".
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sådana parkeringsplatser gillar jag!

   Radera
 8. Vilket trevligt inlägg. Man känner igen sig .
  Tänker åxo nu på Mannen som letade bilen på parkeringen. Själv om jag inte hittar bilen......hmm det händer, men då försöker jag låtsas att jag bara är ute och går där bland bilarna, för tänk om ....någon ser att jag är vimsig och förvirrad. Hemska tanke *ler*.

  Kramen nu från en till bilparkeringsspanare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag brukar låtsas att jag väntar på någon medan jag står och spanar efter min bil.

   Radera