tisdag 20 augusti 2013

Sista dagen på sommarlovet

I morgon börjar skolorna igen efter sommarlovet. Då återgår allt till det vanliga, men jag måste säga att jag hade föredragit att fortsätta som jag gjort senaste tiden. Hösten är i antågande sakta men säkert och det är en årstid som får hjärnan att jobba för högtryck. Jag längtar efter att förnya både inomhus och i trädgården och att syssla lite med mina hobbies. Värmen och allt regnande sista tiden har gjort att perennerna i rabatten där vi har fågelbadet har växt ohejdat. Det blir till att gräva upp och flytta runt lite. Fåglarna ska ju helst hitta till badet utan GPS.

Att förnya inomhus är alltid kul. Det behöver inte vara några större förändringar, men det blir för trist om det ser likadant ut år efter år. När jag städar går jag alltid runt och funderar på hur jag kan flytta runt på möbler och saker. Idéerna behåller jag för mig själv tills jag är helt säker på att de fungerar...åtminstone någorlunda. Då involverar jag Göran i det hela. Det är den tuffaste biten. Han avskyr ommöbleringar. Jag kan ha viss förståelse för det. Under våra 45 år som gifta har jag möblerat om ett antal gånger. Jag är nog snart uppe i tresiffrigt. Efter varje ommöblering säger Göran att nu går det i varje fall inte att ändra på möblerna fler gånger. Så fel han har!

                                                                                                             
Idag är det sista dagen som Rasmus är hos mig innan skolstarten. Vi gick en tur i skogen i morse för jag känner att jag behöver en dos motion varje dag. Motionsslingan är väldigt kuperad och på ett ställe fick vi klättra som bergsgetter för att komma upp. Vi följde de gula markeringarna på stenarna. Jag pustade som ett ånglok när jag kom upp. "Titta mormor! Där hänger ett fågelbo", ropade Rasmus som stod högst upp och väntade på mig. "Var då?" undrade jag.


Han pekade på det och sa:"Det är nog en ringduva som har byggt det."

Rasmus tyckte det var ganska ointressant att bara gå i skogen, så jag föreslog att vi skulle hitta på rebusar av det vi såg. Det tyckte han var en bra idé. I rebusar kan man ju både lägga till och dra ifrån bokstäver från bilderna. Första rebusen låg bara ett par steg framför oss. En skogssnigel fick bli IGEL och en grankotte fick bli KOTT.

Jag hoppas jag ska kunna fortsätta att hålla samma tempo som jag gjort under sommarmånaderna även om jag inte nu har någon draghjälp. Tack och lov så brukar Rasmus vilja vara här på helgen så då hoppas jag han smittar mig med lite av sin energi.


22 kommentarer:

 1. ringduva - hahaha - den var bra
  ja, hoppas att Rasmus smittar av sig lite :) så att du får energi
  Sv: jo, strulet är över för den här gången
  kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan behövas med lite mer energi nu inför hösten.

   Radera
 2. Här började skolorna igår och det är känns verkligen som om det är höst på allvar. Idag är det mulet och stunden i solstolen blev inte så lång, det blev helt enkelt för kallt.

  Du verkar ha en väldigt tålmodig make!!

  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sommaren försvinner alltid så fort känns det som. Göran har ganska stort tålamod, men det gäller också att kunna sälja in sin ideér.

   Radera
 3. Ni verkar verkligen ha kul ihop, du och Rasmus.
  Jag funderar också som du när jag städar. Städningen blir litet roligare då. Vi målar nog mer än möblerar om. Men som sagt - man blir inte överens med en gång om vad som kan göras.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kommer att sakna Rasmus dagliga besök. Det gäller att kunna kompromissa ibland.

   Radera
 4. Tycker också ringduva var klart godkänt...haha!

  Möblera om, nej se det går inte!!! Det går inte att sälja in det heller...

  Kram och ha det så gott med barnbarnet!
  Inger

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rasmus har precis åkt hem nu. Tur det snart är helg igen.

   Radera
 5. Vad trevligt ni verkar ha ihop du och Rasmus. Kul att han vill följa med ut i skogen också. Ni hittar säkert på något skoj efter sommaren med.

  Tack för din kommentar. Jo bilderna kommer jag fortsätta med, roligt att du tycker om det, för utan dem kan jag inte skriva. Vet inte varför men det bara är så.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker också det är lättare att komma på nåt att skriva om ifall man har en bild som passar till.

   Radera
 6. Det är bra att ha sina vapendragare, som håller igång en:)
  Mina har också börjat skolan och förskolan i Uppsala igen. Nu är det helgerna någon gång nu och då som gäller för samvaro av det allra finaste slaget.
  Du beskriver ommöblerandet så härligt och tänk Göran som har fel hela tiden.

  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår inte varför han inte lyssnar på mig. Han vet ju att jag har alltid rätt.

   Radera
 7. Hösten är en tid då jag tror de flesta vill boa in sig, dvs. inreda hemmet på nytt sätt. Man vill ha lite förändring efter perioden utomhus i värmen. Vi flyttar så ofta att det aldrig blivit aktuellt med att ändra möbleringen i hemmet, vi packar o drar iväg till nästa boplats o ser vad som passar. Ofta får man byta t.ex köksmöbler till antingen mindre eller större beroende på kökets beskaffenhet. När ska du åka o hälsa på barnbarnen. Luxembourg hade jag koll på men Dallas? I Texas? Jisses, det var inte nästgårds!
  Är barnbarnen stora nog så ni kan skypa på datorn? Det tycker jag är ett fiffigt sätt att hålla kontakten med de små.
  Kram från pörtet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi Skypar med barnbarnen, men Daniel är inte särskilt intresserad av det. Han tycker det är roligare att kolla datorn, men det kommer väl så småningom. Zoé däremot brukar vilja leka tittut när vi Skypar. Hon är ju drygt halvåret äldre. Det är så kul att få se dem "nästan på riktigt" lite då och då. Det blir höstresor på båda hållen i år.

   Radera
 8. I vårt fall är det tvärtom - Kent är det som möblerar om och jag som håller tillbaka. Han möblerar ofta om i köksskåpen så jag har svårt att hitta saker. Iofs till det bättre brukar det visa sig.

  Det enda som jag flyttar på ideligen är mina tavlor - dvs. mina egna. Mest för att försöka förbättra dem. Har man en tavla på väggen framför platsen vid matbordet upptäcker man snabbt vad man kan göra för att den ska bli bättre.

  Härligt när barnbarnen blir så stora att man kan göra rebusar med dem. Casimir, den äldsta av mina yngsta barnbarn har just börjat nollan, så det ska bli spännande att höra honom berätta när vi träffas. Förhoppningsvis om några veckor.

  Kram från Ingrid som försöker gå en promenad varje dag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I köket kan jag med bara ändra om i skåpen. Det brukar ta lite längre tid att duka de närmaste veckorna därefter.

   Radera
 9. Kväller,,Ja barnbarnen ser verkligen till att vi gamlingar kvicknar till de stunder vi har dom hos oss,som tur är så får man lite återhämtning emellanåt..
  Ja Petra frissan har humor,vi har kuliga stunder när hon klipper,,denna gång tyckte hon jag var onödigt långhårig,så då tog hon lite extra..Men jag tror jag ska överraska henne och gå en till gång före jul..Haé Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det behövs en paus mellan gångerna, för de har världens energi.

   Radera
 10. Tack rara för din omtanke! Svar: njaaaaa. Håller allt lite "koll" på dig ska du veta!
  Kram och vink.

  SvaraRadera
 11. Kul med rebusar.

  Här började skolan igår och vårt äldsta barnbarn började 1:a klass.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Första skolåret är något speciellt. Rasmus börjar på mellanstadiet nu.

   Radera