fredag 23 augusti 2013

Att städa eller inte städa......det är frågan


Städning...vanlig veckostädning, alltså.....är något jag kan leva förutan. Det är så meningslöst, för det dröjer inte så länge innan man får göra om samma sak igen. Små barn gillar när de får höra samma saga eller göra samma saker femtioelva gånger. Jag är långt förbi den åldern, så jag uppskattar inte alls upprepningar av städkaraktär. Nu finns det inte mycket att göra åt det. Det är bara att ta skeden i vacker hand och ge sig i kast med dammet.

För att inte bli helt uttråkad så har jag skaffat mig lite roligare städredskap, t.ex. en dammvippa i regnbågsfärger. Den är dessutom väldigt praktisk för jag når upp på bokhyllorna utan någon större ansträngning. Ibland lånar jag Görans dammsugare, och då är jag så snäll så jag tar en sväng inom i hans datarum också. Golvtvätten har faktiskt blivit aningen roligare efter att jag införskaffade en golvmopp med inbyggd sprutfunktion. Jag fyller en behållare med rengöringsmedel och fäster på moppen och sen kan jag bara trycka på ett handtag så sprutar det ut lösning på golvet och jag kan föra moppen över golvet. Då slipper jag ifrån att vrida ur trasor stup i kvarten. Jag har värk i handlederna och vissa perioder kan jag inte lyfta eller vrida saker. Då är denna anordningen helt perfekt.

Det är mycket trivsammare när man har rent och undanplockat i huset, men det är momenten innan man når dit som jag gärna hade överlåtit åt någon annan. Man kunde kanske annonsera om jobbyte. Någon städälskare kunde komma hem till mig och städa och så kunde jag gå hem till den personen och möblera om. Då blev vi förhoppningsvis nöjda och glada båda två.24 kommentarer:

 1. Jag är förtjust i de orden. Änglarnas tofflor. Jag har också haft en dammvippa i regnbågens färger. Efter en utomhuslunch i det sköna vädret ska jag göra fredagsstädning. När jag dammar har jag alltid på musik, går gärna och sjunger för mig själv. Lurar min tröga hjärna, detta är kul grabben. :)Resultatet är inte så dumt. Synd att det inte vara längre. Önskar dig en fin helg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar också musik när jag städar, och högt ska det vara. Så jag inte hör mig själv muttra hur trist det är att städa.

   Radera
 2. då kan du inte komma hit och möblera om :) jag gillar verkligen inte att städa :) den där golvmoppen verkar vara superbra, var har du köpt den?
  Sv: jo, jag har två blåbärsbuskar som är, ja, jag vet inte riktigt när jag köpte dem, men några år är de och ger hyffsat mycket bär, riktigt goda :)
  kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har för mig att den är inköpt på Jula eller Claes Ohlssson.

   Radera
 3. Ja vi är visst inne på städtemat båda två idag. Men tyvärr kan vi nog inte byta tjänster då jag inte heller gillar att städa, däremot att möblera om och då så att det blir så lättstädat som möjligt :-) Ha en bra helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag strävar också efter att få det lättstädat. Kul att vi har samma hobby.

   Radera
 4. Städa på en bestäm dag har jag aldrig gjort...gillar inte att städa och därför gäller det för mig iallafall att "hålla efter" varje dag. Är det något som är bra med en liten lya så är det just 43 kvm....sätter i dammsugarsladden och sen kan jag gå runt i lyan utan att behöva byta kontakt!Har man sen lite sämre syn så hjälper det ju...dvs man ser inte ev dammtussar så bra. /M

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland är det bra att inte ha falkblick.

   Radera
 5. Städa är ju inte det roligaste man kan sysselsätta sig med, men med bra musik på hög volym så går det hyggligt och det känns helt OK när det är klart :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Musik är ett måste ifall man ska stå ut med städningen.

   Radera
 6. Hej, jag försöker intala mig själv att jag är bohem o att jag därför inte gillar att städa, bah, jag är bara en latmask av stora mått! Nu sedan kattbebisarna föddes har jag knappt dammsugit så den stackare som erbjuder dem ett hem kommer att upptäcka att det inte alls har vant sig vid dammsugarljudet!
  Men i helgen ska det bli av, kompisen står här i ett hörn och ser ledsen ut då ingen bryr sig om den..
  Ha en fin helg förresten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väldigt lätt att hitta på undanflykter. Bara fantasin sätter gränser för vad man kan försöka inbilla sig.

   Radera
 7. Ett tag var det populärt i mina kretsar att man som present kunde få en slav eller flera slavar. Goda vänner ställde upp och fanns till hands en hel dag och städade, lagade mat osv. Ibland var man presenten själv också. Sedan åt vi en god middag tillsammans, alla inblandade. Jätteroligt och praktiskt. Allt det vardagliga, praktiska som måste göras gick som en dans
  Kanske det är dags igen att bli varandras slavar?

  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken annorlunda och rolig idé! En sån present skulle jag vilja ha.

   Radera
 8. Sån golvmopp vill jag ha!Finns det ingen självgående???Oj vad ögonen for omkring på allt som dom hade på Ikea.Lovar att vara försiktig med spriten!!!Kram!

  SvaraRadera
 9. Man kan kanske bygga om en robotgräsklippare till en självgående golvmopp.

  SvaraRadera
 10. Skönt att läsa att det finns fler som inte gillar städning, men jag gillar tiden efter städningen, den ser jag fram emot när jag far omkring med dammsugaren och moppen.
  Vi har en arbetsfördelning, Svenne dammtorkar och jag tar golven. Sen njuter vi av en kaffetår efteråt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir definitivt mycket roligare om man kan hjälpas åt.

   Radera
 11. Jag skippar städningen den här helgen, för jag tänker göra en ordentlig rengöring, inklusive fönstertvätt i början av nästa vecka. Den som spar han har!
  Jag fick en sån där färgglad dammvippa av dottern och den är faktiskt ganska bra.
  Ha en skön helg!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag sparar också städningen....har hittat nåt roligare att göra.

   Radera
 12. Städa nej, ha snyggt omkring sig ja! En ekvation som bara leder till att man mer eller mindre tvingas att dra fram snabeldraken ibland.
  Kram Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nöden har ingen lag ibland. Jag önskar att grejerna jag plockar fram hade vett att hoppa in på rätt plats av sig själv. Då hade jag sluppit mycket onödigt plock.

   Radera
 13. Jag har också värk i axlar och händer, så maken får sköta golvstädningen här. Jag dammar och gör annat, som är i normal arbetshöjd. En sån golvmopp har jag inte hört talas om som sprutar ut något. Men vi städar med mikrotrasor här, för jag tål inga rengöringsmedel som doftar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla hjälpmedel man kan hitta som underlättar städningen är guld värda.

   Radera