torsdag 22 augusti 2013

Fredrik Kempe har inte varit i min trädgård


Erik Saades låt Popular gillar jag. Det är en perfekt låt att städa eller stryka till.....lagom medryckande så man kan svabba över golven i snabb takt och sen göra nåt roligare. Det gäller att få upp ångan på både sig själv och strykjärnet vid sådana tillfällen. Jag läste att det är Fredrik Kempe som har komponerat denna melodin. Därför är jag 100% säker på att han aldrig varit i min trädgård den här tiden på året, för då hade han aldrig nånsin funderat på att skriva en sån text.

Det är nämligen Aroniatid nu. Vilken dag som helst börjar anfallen av hagalna koltrastar. De brukar sitta i häcken och lurpassa och när jag då sätter igång att plocka så flyger de runt huvudet på mig så hårtestarna far. Man hade nästan behövt bära hockeyhjälm. Jag kan tala om att då känner jag mig verkligen inte populär. Fåglar kan vara lite skrämmande tycker jag. Deras blick är så genomträngande, och man vet inte riktigt var man har de flaxande varelserna.

Det är väldigt mycket bär på busken i år. Grenarna hänger nästan och släpar i marken. Jag ska inte plocka så mycket bär i år....bara så det räcker till några burkar marmelad. Jag har planerat att göra marmelad på så mycket olika sorters bär och frukter jag kan få tag på. Till vintern tänkte jag sen ha en marmeladtestardag med nybakade bullar och alla marmelader jag kokt så jag vet vad som är värt att satsa på i fortsättningen. Jullovet blir nog en bra tid att anordna detta för då är det många som har tid att komma och vara testsmakare.

16 kommentarer:

 1. Usch va obehagligt med attackerande koltrastar! De är ju stora också. Tänker osökt på en gammal skräckis, Hitchkockfilmen Fåglarna.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag känner mig nästan som jag var med i den filmen.

   Radera
 2. Jag förstår att koltrastarna blir sur på dig när du tar bären. Men marmelad och franskbröd är så gott. Här försvinner alla småfåglarna för här är några stycken glador som äter upp dem. Gladorna tycker jag inte om för de är så förfärligt skrikiga.Du lyckas säkert bra med din marmelad. Ha det bra. kram/Anita

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har en del glador här med som seglar runt. Milda makter så stora de är!

   Radera
 3. Vilken rolig idé med marmeladprovning! Jag har i många år tänkt göra rönnbärsgele eller marmelad men inte kommit till skott. Iår skulle man nog passa på. Träden riktigt dignar ju! Ha de gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har aldrig heller testat nåt med rönnbär, men jag har sett att det lyser så vackert orange nu.

   Radera
 4. Hur kokar du dom där aroniabären, jag har tre buskar och har aldrig ens tänkt att jag skulla ta vara på bärena.
  Men nu läste jag att dom är så full av vitaminer och andra bra saker för kroppen så iår ska jag plocka dom minsann....

  Tjingelingen från Rantamodern...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inget speciellt recept utan följer vilket syltrecept som helst. I år tänkte jag testa att koka med en vaniljstång och använda Stevia i stället för vanligt socker.

   Radera
 5. jag har också en massa bär på mina aroniabuskar och ska snart plocka dem, här är inte fåglarna "ha-galna" efter dem som tur är
  kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skånska koltrastar är kanske hungrigare.o

   Radera
 6. Jag har en annan typ av aronia, kanske svartaronia, för det är inte lika stora klasar bär på mina. Men vad jag förstår så ska man även kunna använda dessa bär, men jag har ännu inte provat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bären är inte speciellt goda att äta bara, men de är visst nyttiga, så det är ju bra om man kan använda dem till något.

   Radera
 7. Jag har också aroniabär. Du vet väl att det är mycket c-vitamin i de bären!!Det gick ganska bra hos läkaren idag! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag har läst att de ska vara väldigt nyttiga.

   Radera
 8. Smart idé med marmeladprovning :) Kanske något att tänka på...

  SvaraRadera