måndag 27 januari 2020

Pseudonym


Göran löser mycket korsord och ibland skickar han in lösningarna, eller rättare sagt skickar ett sms. Det är väldigt bekvämt. Kostnaden blir densamma som för ett brev, men skillnaden är att med ett sms är man säker på att det kommer fram.

Vi blev lite förvånade när vi en dag läste i tidningen att Bo, vår svärson, hade vunnit trisslotter. Vad jag vet så brukar han inte lösa korsord, och dessutom prenumererar han inte på den tidningen. Han var själv lika förvånad, för han hade aldrig skickat in någon korsordslösning. I vilket fall som helst så fick han tre trisslotter och vann 120 kr.

Häromdagen löste jag ett korsord och tänkte att jag gör väl som Göran...skickar ett sms. Först läste jag vilket nummer det skulle sändas till och vilken kod som skulle anges tillsammans med lösningen. Till sist stod det att en eventuell vinst skickades till den som stod för abonnemanget på telefonen. Då ramlade poletten ner. Det är Bo som står för abonnemanget för både sin familj och Göran och mig. Alltså var det Göran som hade vunnit även om Bos namn stod bland vinnarna.

Några dagar senare kunde vi läsa att Bo, dvs. Göran, vunnit IGEN! Dagen efter låg det trisslotter i postlådan i Kvidinge. Den här gången fick Göran skrapa dem och vann 30 kr. Det verkar som han kommit in i ett vinnarflöde och vi kan bara hoppas på att det fortsätter så. Det får gärna bli lite högre vinster ibland.

28 kommentarer:

 1. Grattis till vinsten! Här aldrig skickat in, men då finns det chans att vinna, det förstår jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det är sällan vi vinner så detta var oväntat.

   Radera
 2. Grattis! Det är alltid kul att vinna lite pengar.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Gratis! Ja, tänk att det finns några faktiskt vinner. Jag skickar in ibland, men vinner inte.
  Har nästan börjat tröttna på oturen, men det gäller tydligen att inte att ge upp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Nej man måste nog vara ihärdig.

   Radera
 4. Där fick ni en förklaring i alla fall! Hur som helst så är det roligt att vinna men visst hoppas man på lite högre följdvinster.

  Kram och god måndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi håller tummarna för lite högre vinster.

   Radera
 5. Verkar som om ni kommit in i ett vinnarflöde!
  Svar..Klart att man är glad alla dagarna i veckan.Men måndagen betyder mer för mig .Måndagarna var så tröga att komma igång när jag jobbade ,sen gick alla dagarna som en dans.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förhoppningen är att vinsterna ska fortsätta droppa in.

   Radera
 6. Visst är det kul med korsord, kära maken fick en prenumeration i julklapp på en korsordstidning förra året... Ibland ropar han på mig för att få hjälp =) Vi är bra på olika saker...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Göran prenumererar också på en korsordstidning.

   Radera
 7. Jag kan förstå att Bo blev förvånad när det damp ner trisslotter i brevlådan :D Men kul att det blev vinst för Göran!
  Kram

  SvaraRadera
 8. En riktig solskenshistoria! Hoppas lyckan står er alla bi och att någon av trisslotterna som ev ramlar ner ger en storvinst!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hade varit roligt. Visst är det kul med småvinster också, men det hade inte varit fel med en storvinst så man verkligen märkte någon skillnad.

   Radera
 9. Vilken tur att vinna korsordstävlingen två gånger och dessutom lyckats få vinster på trisslotterna.
  I Geta på Åland har jag varit, så den lösningen är helt korrekt!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då får vi bara hoppas att resten av lösningen också stämmer.

   Radera
 10. Korsord är trevligt och dessutom nyttig gympa för de grå. Jag löser min dagstidnings kryss men skickar aldrig in dem. Borde kanske göra det för att (möjligen) plussa på hushållskassan. Många bäckar små ...
  God vecka 5!

  SvaraRadera
 11. Jamen!!! Du/ni verkar ha ett vinnarflow just nu. Håller tummarna att det fortsätter. Dessutom är det himla gulligt av er svärson att stå för telefonabonnemangen. Eloge!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sån här tur har vi aldrig haft tidigare.

   Radera
 12. Håller tummarna att du eller Göran vinner riktigt stort nästa gång och vilken tur att det löste sig.. Min sambo Janne löser korsord för jämnan men han skickar aldrig in något.. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi skickar inte heller in alla, men det är kul att försöka lösa dem.

   Radera
 13. Kul mystisk story som fick en sanning som hette Bo. Då hoppas jag det blir ännu större vinster under året. Det är både kul och nyttig hjärngymnastik att lösa korsord. Det gör jag varje vecka. Vinster brukar komma tätt - när de väl kommer. Än så länge försörjer jag postNord. Någon måste göra det. ;) Varje gång jag vunnit byter jag ut avsändarnamnet tills jag/vi vinner igen.
  Hoppas du inte har samma gråväder som jag har här. Samtidigt är det perfekt korsordsväder.
  Tisdagskram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är riktigt korsordsväder hos mig med. Nu hoppas jag bara på att vinsterna regnar in också.

   Radera
 14. Vad roligt! Grattis! Och fint att ni kom på hur det hela förhöll sig. För lite skumt verkade det ju vara. Och sms är ju helt klart säkrare än Post Nord. Håller tummarna för än mer tur vad gäller skraplotterna.

  SvaraRadera