måndag 13 januari 2020

Matkasse


Första gången jag hörde talas om att man kunde beställa hem en kasse med middagar för en vecka, var när Linas matkasse kom i ropet. Det verkar väldigt bekvämt att få hem förslag på olika middagar och då också ingredienserna till dem. Nu vet jag inte hur mycket man själv måste köpa till, för jag antar att allt inte finns med i kassen. Jag har aldrig funderat på att testa den här modellen, även om jag tycker det är svårt att komma på middagsförslag ibland. Det går ju att leta på nätet och där finns tips i det oändliga. Jag har många butiker i närheten så det är inga problem för mig att åka och handla.

Problemet kommer senare...när det är dags att laga till maten. Jag tycker inte det är särskilt kul att stå vid spisen varje dag. Ibland fuskar vi när vi är ute och handlar. Då slinker vi in nånstans och får oss en matbit. Givetvis kan vi inte göra så varje dag, men de dagar det fungerar är jag mer än nöjd.


Jag hade gärna prenumererat på en matkasse om det även följde en kock med hem. I lördags lyckades jag med det konststycket. Ulrika åkte ner till lillasyster i Luxemburg. Det är en jättestor hobbymassa där varje år i januari, och de har gjort det till en tradition att alltid besöka den. De första åren var jag också med, men nu hoppar jag över den och åker i stället ner nästa månad när Zoé fyller år.Bo och Rasmus kom hit till oss och erbjöd sig att stå för middagen på lördagen. Det tackade jag inte nej till. De är båda två väldigt duktiga kockar så jag lämnade över köket till dem och kikade bara in då och då för det doftade så gott. De bjöd på pannbiff med lök och brun sås. Vanlig husmanskost är bland det godaste som finns.


Rasmus har "kockat" åt oss ända sedan han var så liten att han fick stå på tå för att se vad som fanns på spisen.


Det behöver han inte göra nu längre.

26 kommentarer:

 1. Så lyxigt med egen kock! Och så mycket bättre maten brukar anmäla om man inte lagat den själv. Håller med, stå vid spisen är ingen höjdare!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att laga mat är inte min favoritsysselsättning.

   Radera
 2. Vilken fin service, att två kockar kommer hem till er, och lagar mat. Pannbiff är ju så gott.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Men så trevligt. Två kockar, inte dåligt.
  Mathias har varit hemma hos oss och lagat middagar också, han vet att jag inte är så förtjust i att stå vid spisen. Han är 22 år nu och jag frågade senast han var här om han inte skulle utbilda sig till kock, eftersom han är så duktig och förtjust i att laga mat. Nej, han ville inte laga det andra bestämde sa han, han ville göra i ordning något han själv ville ha. Ville inte vara bunden vid menyer.
  Trevlig måndag.
  Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rasmus var också ett tag inne på att utbilda sig till kock, men sen tänkte han om.

   Radera
 4. Så härligt att du fick njuta av goer mad!
  Svar..Vi skålar för oss.Ha en bra dag!
  Kram!

  SvaraRadera
 5. Så härligt att du är omgiven av så många glada och duktiga kockar! Matkasse har vi inte testat men jag förmodar att det bygger på att man har ett basförråd med kryddor och annat hemma. Själv föredrar jag att välja produkterna i butiken själv.

  Kram och ha en härlig måndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, när jag inte kan hyra in kockar blir det att jag handlar och lagar maten själv.

   Radera
 6. Vilken lyx med egna kockar i köket! ja, husmanskost är nog den bästa maten ... här blir det rotmos idag :)
  Kram

  SvaraRadera
 7. Men så bra att du har egna kockar :) Och husmanskost är ju absolut bland det bästa man kan få!
  Kram

  SvaraRadera
 8. Så härligt med hjälp i köket! Rasmus har verkligen växt till sig och blivit en stilig ung man.
  Ha en glad måndag!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 9. Han har redan växt förbi föräldrarna. Nästa delmål är morfar.

  SvaraRadera
 10. Visst är det lyxigt när någon annan kockar åt en!
  Jag får njuta av det när jag hälsar på mina barn, de är alla duktiga och ivriga. Jag har väl lite ledsnat.
  Älskar husmanskost!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är roligare att laga mat till många, så när vi samlas alla står jag gärna för maten.

   Radera
 11. Den bästa lösningen på det s k kockproblemet har du redan i dina kockar inom familjen. Vilken lycka! Grattis till den!
  Förr var jag rätt så bortskämd med egen kock (Uffe) men numera står jag av förklarliga skäl själv för kockandet. Till all lycka tycker jag om att laga mat, men visst är det någon gång skönt att få sätta sig ner vid dukat bord. Lyxigt rent av.
  Dottern prenumererade på matkasse ett tag och tyckte att det var bra, men numera lagar hon eller mågen eller sönerna själva mat. Har för mig att det sist och slutligen var en rätt dyr lösning med matkassen. Man behövde en hel del själv för att kunna följa de medföljande recepten.

  En fin måndag önskar Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Mina" kockar kommer gärna och lagar mat, så jag är nog ganska bortskämd.

   Radera
 12. Matkassar har jag funderat på men det visade sig en gång att den firman jag kollade, inte levererade hit, så kan det vara att bo på vischan :) Min bror och hans fru däremot beställer såna och gillar det men dom gillar ju att laga mat också :) Så skönt att få hem kockar som lagar, vilken tur du hade ;) det kanske är en mästerkock där i köket!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. De är mycket skickliga båda två och jag funderar på att prenumerera på dem.

   Radera
 13. Vi kan glömma "Linas matkasse" folk på landet får inte den servicen =( Inte hemkörning av pizzor eller annan mat...Jag har också tröttnat på att laga mat eller ska sanningen fram har jag aldrig gillat det... Jag stängde hellre hagar och kära maken lagade maten, nu lagar vi oftast maten ihop, jag kryddar och gör såser resten står maken för.. Så fina bilder på "kocken" Rasmus =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns roligare saker att göra än att laga mat.

   Radera
 14. Vad bra du fick det i lördags. Bilden på lilla Rasmus minns jag väl. Den är supergullig. Synd att det inte var lite längre tidsmellanrum mellan hobbymässan och Z födelsedag. Självklart har du gjort rätt prioritering och rankat födelsedagen först.
  Kram från mannen som oftast föredrar husmanskost

  SvaraRadera