fredag 31 januari 2020

Ännu ett besök avklaratIgår var jag hos frissan och satt och blev ompysslad i 1 1/2 timme. Jag gillar att variera hårfärgen, och det betyder klart att när mitt eget hår växer ut blir det inte så snyggt. Tvåfärgat är inte riktigt min melodi, utom när det kommer till slingor. Det finns en färgspray som jag använder ibland, men till slut är utväxten så markant att det inte hjälper. Det är en liten salong och det är bara ägaren som jobbar där, så jag är alltid ensam vid mina besök. Jag tycker det känns riktigt skönt. När hon kletat färg i håret på mig brukar hon bjuda på kaffe. Sen passar jag på att läsa alla "sladdertidningar" hon har. Man vill ju vara lite uppdaterad.


Denna gången behövde hon inte klippa mitt hår, eftersom det inte vuxit så mycket sen förra besöket. Så härligt det känns när man går därifrån. Håret är snyggt och lättskött.


Nu behöver jag inte stå med fön eller lockborste framför spegeln så fort jag ska ge mig iväg ut nånstans. Det är bara till att spraya håret och forma till frisyren med fingrarna. Det tar fem minuter och är precis vad jag som stressad pensionär har tid med. Det är perfekt att mitt hår nu är snyggt, för jag ska åka utomlands i morgon. Köpenhamn lockar med en hobbymässa. Både Ulrika och jag ser fram emot att gå där och spana in nyheter och tips. Jag har bestämt mig för att inte köpa så mycket, för jag har gott om material hemma, men det är alltid kul att få lite inspiration och nya idéer. Det blir nog ändå så att det följer med något nytt hem. Jag har hitintills aldrig lyckats besöka en hobbymässa utan att köpa något.

Jag gjorde en liten jämförelse mellan veckans två besök. I måndags varade besöket 45 minuter och jag kan inte påstå att jag satt och njöt där i stolen. Igår varade besöket dubbelt så länge och det var behagligt varje minut. Betalningen skiljer sig också avsevärt åt. Hos tandläkaren fick jag punga ut med 1500 kr, men frissan nöjde sig med 600 kr. Nu återstår att se vad mässbesöket kommer att kosta.

27 kommentarer:

 1. Billig frissa. Jag har en relativt billig oxå, men hon tar 1000 kr för klippning och slingor. Tycker ju egentligen att det oxå är rätt dyrt. Men man brukar ju känna sig lite fin i någon vecka... Kan vara värt en hel del.Ska bli spännande att se vad du köper för pyssel. Jag har tummen mitt i handen, så pyssla är inget för mig. Men jag beundrar vad pysselkunniga får till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min frissa är betydligt billigare än de som finns på det stora köpcentrat där jag varit nån gång.

   Radera
 2. Nöjd och glad ... det blir säkert ett trevligt besök på Hobbymässan! Ha det gott Gunnel!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Förstår att besöket hos frissan var mycket behagligare!
  Hoppas ni får en trevlig dag i Köpenhamn!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Det är fint att känna sig fin. Och bra att frissan inte var så dyr. Min frissa tar nästan lika mycket för tvätt och klipp som du gav för färgning. Mycket förmånlig frissa har du. Grattis!
  Ha det njutbart på mässan imorgon!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du förstår säkert att det var Karin o inte Uffe som kommeterade ;)

   Radera
  2. Jag har lärt mig nu att du skriver under pseudonym. Tack, Karin! Det ska bli kul och se vad jag hittar för nyheter där.

   Radera
 5. Skönt att ha båda besöken avklarade.
  ....hum... kan du verkligen åka på mässan utan att handla något?? hihi, vi får väl se...
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det är bara som jag tror. Det blir alltid en del som slinker ner i väskan.

   Radera
 6. Det är verkligen skillnad på besök och besök samt timpeng och timpeng. Skönt att vara fin i håret igen för tvåfärgat är inte så snyggt.

  Kram och god fredag!

  SvaraRadera
 7. Ja ångrar hemskt att jag slutade färga/tona håret, men nu är det för sent att göra något åt det, så jag får vara nöjd med min nästa vita kalufs.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker det är snyggt med alldeles vitt hår. Det hade min mor och det såg så stiligt ut. Mitt egna hår är inte vitt utan musgrått och det gör ingen människa glad. Jag känner mig betydligt piggare idag med lite färg på toppen.

   Radera
 8. Härligt att du är nöjd med kalufsen och "res-redo" för mässan. Haha, du kan väl kolla in nyheterna åt mig också. ;) Är faktiskt liiite avis. Hobbymässor är så kul. Önskar dig/er en riktigt trevlig dag i morgon! (Hoppas på massor av intressanta mässbilder här på bloggen så småningom.)
  Kram från snöigt norr! Jodå, nu kommer snön vi inte fått tidigare. Det är alltid fråga om NÄR den kommer, inte OM. :/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska foto febrilt i morgon. Det är så ara att ha bilder och titta på när man kommer hem, för annars är risken att en del idéer glöms bort.

   Radera
 9. Det var lite skillnad på timpenning där du!! Hantverksmässa låter ju helt underbart roligt! Kul att få inspiration också, det kan man behöva då o då....fast du är duktig ändå!! Ha det så bra och njut av vistelsen <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas få många nya, kul idéer.

   Radera
 10. Visst är det härligt när man är nyfrissad =) Låter kul med mässan i Köpenhamn... Jag själv har långt hår så jag borstar bara håret om jag ska någonstans...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan inte ha långt hår, för det är tunt och babyflygigt.....med andra ord helt hopplöst. Det blir lite stadigare när det är färgat, så nu kan jag fixa frisyren enkelt.

   Radera
 11. Visst känns det fräscht att vara nyklippt och "uppiffad". Jag färger inte håret, utan låter min frisör Leo bara tvätta och klippa håret med kniv. Åsså får man ju pensionärspris där också.
  Ser framemot massvis med bilder från hobbymässan i Köpenhamn. Hoppas du kan göra några riktiga fynd:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas också där finns mycket som intresserar mig. Det brukar alltid vara något man fastnar speciellt för.

   Radera
 12. Viss skillnad i både pris och trivsel mellan besöken. Men båda är ju tämligen behövliga. A´Skönt att ha en frissa du är nöjd med. Jag besökte min igår här i Torrevieja och blev också väldigt nöjd.Halva priset mot hemma..
  Intressant och roligt att få höra/läsa mer om hobbymässan och klart att det blir några "detaljer" som får följa med hem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tro med det blir både en och två "detaljer" som åker med över till Sverige.

   Radera
 13. Jag var hos frisören i onsdag,så nu kan jag göra som du bara att ruffsa till sig .
  Ha en bra lördag!
  Kram!

  SvaraRadera