fredag 17 januari 2020

Orange är inte alltid uppiggande


Häromdagen när jag skulle hämta in posten så lyste det så vackert när jag öppnade locket. Anledningen till detta var att det låg ett stort orange brev i lådan. Orange är en vacker färg, men den passar inte på brev. Åtminstone inte brev med denna sortens innehåll. Det har säkert lyst mycket orange på postkontoren runt om i landet den här sista veckan.

Att öppna detta brevet ger ungefär samma resultat som att skrapa en lott....ingen vinst. Visserligen hade jag fått en ökning med 250 kr, men jag undrar hur många politiker som nöjt sig med en så låg löneökning. Detta är ju lön...pensionärslön, och jag tycker jag gör lika mycket nytta som många politiker.

Sådan här tråkig information borde skickas ut på sommaren i stället när solen skiner och man är på gott humör. Att öppna det orange kuvertet samtidigt som man tittar ut genom fönstret och ser hur regnet öser ner gör att de där 250 kronorna känns mer som ett hån.


Min förhoppning var att jag skulle få så pass stor ökning så jag kunde göra som Joakim von Anka. Jag tror att ett bad hade piggat upp mig rejält.

28 kommentarer:

 1. De orange kuverten tar väldigt lång tid till utlandet. Jag brukar gå in på Pensionsmyndighetens sida och ladda ner PDF-filen. Men det orange kuvertet brukar komma. Fast numera verkar post från Sverige vara ett slags lotteri pga PostNord. Jag förstår inte hur ett välutvecklat land - i alla fall tror man att Sverige är ett sådant land - kan ha en posttjänst som inte fungerar. Känns litet som tredje världen faktiskt med tanke på PostNord. Min allmänna pension kommer att minska motsvarigheten här i USA rejält. USAs globala beskattning är mycket märklig tycker jag.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Postgången i Sverige idag är ett lotteri.

   Radera
 2. Såg att mina uttagna 25 % ökat lite. Blev lite glad gör det...Men har nog fortfarande inte fattat hur liten pensionen, då jag tar ut den på heltid i höst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir en avsevärd skillnad på "lön" när man blir pensionär.

   Radera
 3. Jag har valt att få uppgifterna via den digitala brevlådan och slipper se det retfulla kuvertet ... fick det för någon vecka sen, men inte läst!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ingen rolig läsning, precis.

   Radera
 4. Jag fick en liten ökning jag också, men jag slapp se färgen i alla fall, för jag har digital brevlåda för såna här försändelser.
  Här skiner solen i dag. Hoppas att de gör det hos dig också!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Faktum är att solen är framme här idag och jag känner redan hur mycket lättare allt är nu.

   Radera
 5. Att vara statsanställd, (pensionär) och få en så stor löneökning är nästan ett hån.
  Vad jag får vet jag inte, men med min sjukersättning så får jag nog inte ens 250:-
  Vad ska du bara hitta på med din löneökning?
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag funderar febrilt på hur jag ska kunna göra av med så mycket pengar.

   Radera
 6. Jag avskyr när detta kuvert kommer. Det är som att be om att bli på dåligt humör när man öppnar det. Sorgligt att det ska vara så när man har arbetat ett helt liv. Ligger det i brevlådan i dag kommer jag inte att öppna det!

  Kram och ha en bra fredag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Nej låt det vara, för jag gissar att det är inga uppiggande nyheter för dig heller, precis som för mig.

   Radera
 7. Jag fick också mitt orange brev ,och det blev inget "bad"
  Jag minns inte något av våra/mina te/nummer!
  Ha en bra dag!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det räcker inte ens till en strilande dusch.

   Radera
 8. Finaste Gunnel...det ÄR ett hån mot oss som jobbat hårt och äntligen skulle få vila våra trötta kroppar....Jag tycker inte att nån politiker gör skäl för den lön dom har *arga tanten har talat*

  SvaraRadera
 9. Precis som du gillar jag orange som är en av mina tre favoritfärger. Nu var jag inte helt så missnöjd med innehållet som du. Fick 565 kronor mera, vilket i och för sig inte räcker till så värst mycket här i Stockholm heller. Men det var nog den största "pensionärslöneökningen" jag fått. Så jag klagar inte;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Grattis! Det är då för väl att någon får en ökning som gör lite skillnad.

   Radera
 10. Det är bedrövligt hur pensionärer behandlas idag, många har inte råd med riktig mat eller tandläkare med mera... Politikerna själva höjer lönerna glatt och ger sig själva en massa förmåner..Tvi vale för dagens politiker...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi lever i ett orättvist samhälle. Förstår inte att de flesta politiker tycks sakna insikt om vad som är rättvist.

   Radera
 11. Jag har hört massor av klagomål på pensionerna undrar hur mycket våra politiker får i pension och sen har dom ju sina små fallskärmar att falla tillbaka på också. Hoppas i alla fall att din helg blir bra.. Kram Nicki

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag tror inte någon politiker har de ekonomiska bekymmer som många pensionärer brottas med idag.

   Radera
 12. Jag tror du gör miljoner mer nytta än dem. ;)
  Borde det inte gå att stämma eller anmäla för färgbrott eller något liknande? Komma med trista nyheter i en så fin färgs lockelse. Finns det något lämplig årstid eller dag. Skottårsdagen. Då blir det bara trist i år och vart fjärde år. Grattis! Du slog mig. Jag tror det var 133 kronors höjning för mig. Samtidigt är det bra. Om jag fått flera tusen kronors höjning skulle jag riskera huvudvärk av att fundera ut hur jag skulle ta ut svängarna på bästa möjliga sätt. Hur ska du fira?
  Helgkram Bosse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska slösa min stora pensionshöjning på saker jag antagligen hittar på hobbymässan i Köpenhamn om några veckor.

   Radera
 13. Det är bedrövligt :( så jag förstår att du inte just då tyckte att den orangea färgen var så tilltalande!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kuvertet var helt ok, men innehållet kunde varit trevligare.

   Radera
 14. Mors,Ja dom korvörena som vi fick i ökad pension dom togs ju tillbaka med råge på direkten.Haé Kram.

  SvaraRadera