torsdag 2 maj 2019

Isdans


Jag låg och slöade i TV-soffan igår eftermiddag för det var inget trädgårdsväder. Det blåste lite småkallt och jag kände inte för att gå ut. Någon brist på sysselsättning har jag inte inomhus heller men jag tycker inte det är livsviktigt att jag är så flitig varje dag. Att pausa ofta och länge är nyttigt...speciellt i min ålder. Jag är helt säker på att jag läst det nånstans och sådana råd ska man lyssna noga på. När jag satt där kom Göran in i rummet och öppnade TV:n. Det visades en ishockeymatch mellan Sverige och Ryssland. Jag satt så skönt tillbakalutad i soffan och ishockeymatcher kan jag acceptera att titta på. De håller högt tempo och det händer saker hela tiden. Det är stor skillnad mot fotbollsmatcher.


En del spelare visste jag t.o.m. namnen på så jag kände mig lite som en expert. Jag hann se att Sverige gjorde 3 mål, sen svalnade mitt intresse och jag började sitta och spåna på nya idéer i stället. Men helt plötsligt blev jag återkallad till ishockeyn igen. Kommentatorerna pratade om Oliver Ekman Larsson och lovordade honom enormt. Alla var överens om att han var en mycket skicklig spelare. En av dem sa att han rörde sig som en gasell på isen och sa något om hans höfter också, jag minns inte vad det var, men det fick mig att titta upp. Inte för att kolla in Olivers höfter utan för att se om Tony Irwing var inbjuden som expertkommentator.


Med de lovorden borde den här ishockeyspelaren vara en given kandidat till nästa års Let´s dance tävling. Han har varit med om att vinna guld för Sverige två gånger i rad och det kanske blir en tredje gång. I min värld är guld mer värt än brons och nu gäller det vinster som de flesta minns. Jag ska fundera på vilka jag mer vill ha med i Let´s dance nästa omgång. Svenska folket får vara med och rösta. Då borde vi även få vara med och önska vem som ska delta.

16 kommentarer:

 1. Ishockey brukade jag ofta titta på när jag var yngre. Numera har jag kommit från det. Men det var många spännande matcher i VM som visades på TV.
  Let’s Dance verkar vara en mycket långlivad TV-show. Tittar faktiskt i stort sett aldrig på TV numera men brukade titta på den amerikanska versionen tidigare.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte många sporter som fångar mitt intresse nån längre stund, men ishockey är ganska ok.

   Radera
 2. Vilken bra idé du kläckte Gunnel! Givetvis ska det svenska folket vara med och välja ut vem som ska vara med i Let´s dance. Oliver Ekman Larsson är självskriven. Skriv lista på dina förslag och sänd in dem till tv-n eller till Irving, han har säkert en hel del att säga till om i den tävlingen.
  Skönt är det att vara pensionär, när man väl har insett att man kan låta bli att göra något. Det finns ju kvar att ta tag i när andan faller på. Ha en fin torsdag(måndag höll jag på att säga).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, man blir lite vilse i dagarna när det är helg mitt i veckan. Men å andra sidan så kan man ju som pensionär låtsas att det är helg när som helst.

   Radera
 3. Morn morn Åstorp, det är något visst med dig! Härligt att vara här igen :-) och den listan från svenska folket den gillar jag :-)kanske något för damen med ny identitet ... hihi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt att höra från dig igen, Tove! Karins förslag om att skicka in en lista till TV nappade jag på. Du och Oliver Ekman Larsson är med på den.....och som jag ska rösta på dig!

   Radera
 4. Bra idé Gunnel! Nog borde vi tittare få vara med och föreslå vem vi vill ska vara med i Let´s dance!
  Ishockey är verkligen mycket roligare än fotboll!
  Skönt att kunna ta det lite lugnt när man känner för det!
  Ha en bra dag!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag mår bäst när jag själv får bestämma min arbetstakt.

   Radera
 5. Ishockey tittade jag mycket på förr men numera har intresset falnat. Vad det beror på vet jag inte riktigt...

  Kram och trevlig torsdag

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skulle aldrig själv sätta på TV:n för att titta på något sportprogram. Att jag stannade kvar nu berodde kanske mest på att jag inte iddes resa mig från soffan.

   Radera
 6. Förr såg vi mycket på ishockey, Åke spelade det i sin ungdom. Det var där vid ishockeyrinken på Klintevallen jag såg honom för första gången. Jag var 5 år och han var 18. Tänk att vi gick och gifte oss! Fast det var ju några år senare förstås.
  Ha en fin dag!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ni träffades tidigt. Jag hade hunnit fylla 16 och Göran 19 innan vi träffades.

   Radera
 7. Jag tycker som du "VI" andra borde få vara med och ta ut vem som ska vara med och dansa!!
  Ha en bra dag!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart vi ska vara med från början.

   Radera
 8. Kanske dags att börja intressera sig för hockey! Om det nu finns "pojkar" som är som gaseller med rörliga höfter, hihihi. Och ditt råd att pausa ofta och länge, det har jag tagit till mig redan. Ha en skön dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var en lite annorlunda beskrivning på en hockeyspelare. Jag gillar pauser.

   Radera