tisdag 7 maj 2019

Idag har vi väder


Papphammars kommentar om väderkartan stämmer in på hur det är nu. Vi har verkligen väder....all slags väder på en och samma dag. Det är en väldig oordning. Jag vet inte om jag ska brista ut i gråt eller sång. Någon vidare sångröst har jag inte men skulle säkert kunna klara av Hej mitt vinterland varvat med Regniga gatan.


Jag är glad bara jag slipper sjunga som bröderna Herreys om "blixtar och dunder och magiska under".


Förra veckan hade vi sommarväder och blev lite bortskämda. Jag inbillade mig att nu skulle det fortsätta så. Vad jag bedrog mig! Denna veckan har börjat väldigt deprimerande med regn, hagel och blåst. Vi kom överens om att det fick bli inomhusjobb igår. Efter lunch traskade vi ner i källaren...Göran till sitt snickarrum och jag till syrummet. Källaren är en välsignelse. I fjor sommar var det rena paradiset att komma ner och känna lite svalka och även nu är det härligt att kunna gå en våning ner. Här slipper jag se det eländiga vädret vilket det nu än är. Det tycks aldrig bestämma sig för om det ska vara sommar, höst eller vinter.

Egentligen behövs de här ovädersdagarna, för då får jag tid att sortera och städa lite. Jag håller fortfarande på att rensa ut onödiga prylar, men det känns inte så lockande när solen skiner. Då vill jag vara i trädgården. Efter flera timmars jobb kunde jag se mitt hobbybord. Jag känner mig nöjd med dagens arbete och resultatet blev förutom ett skönjbart bord några sopsäckar.


Jag undrar hur det blir idag. Ska jag gå hit eller dit? Ner i källaren eller ut i trädgården? Det bestämmer vädret.

12 kommentarer:

 1. Vi har också väder får man säga. Det klassiska aprilvädret har behagat göra entré ni maj i stället och kallt det är det. Jag hade också hoppats på att sommarvärmen skulle stanna kvar men så väl blev det inte.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är bara att acceptera, tyvärr.

   Radera
 2. Vädret vet inte vad det vill. Här är det kallt och blåsigt och lite regn på det någon stund. Fem graders temperaturer varje dag. Nu får vi sjunga fram solen..."Nu så tittar lilla solen fram igen". Den blir kanske nyfiken om alla tanter i vår ålder stämmer upp med våra olika stämmor.
  Ha det gott Gunnel!

  SvaraRadera
  Svar
  1. En solframkallande tantkör låter toppen.

   Radera
 3. Här är vädret av sådant slag så jag bara vill koka en kopp varm choklad och krypa ner under en filt med en god bok. Tror faktiskt jag ska göra det. Men först ska jag nog ta en promenad i det yrande snövädret.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man blir inte riktigt klok på det här vädret. Garderoben får rymma både sommar och vinterplagg samtidigt.

   Radera
 4. Vi har också väder här idag. Men inger roligt sådant, regn, blåst och solsken.
  Det blir ingen långpromenad, inte ens hundarna vill gå ut.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, ingen vill väl sticka ut näsan idag.

   Radera
 5. Här var det blixtar och dunder i lördagsnatt. Inte för att jag hörde det, men andra vittnar om att det var så.
  Vi får hoppas att det här otäcka väderläget snart ger sig så att vi kan få lite varmare och en och annan fin regnskur också.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skulle vilja att det blev ett slags väder per dag, så man visste hur man skulle klä sig.

   Radera
 6. Ja, svenskt vårväder kan nog vara litet nyckfullt minst sagt. Förhoppningsvis kommer solen tillbaka snart.
  Här har vi helt plötsligt mycket varmare än vad vi “skall” ha för årstiden och självklart kommer torkan som ett brev på posten. Känner mig litet nervös inför sommaren skall jag villigt erkänna med tanke på bränder.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår din oro. Jag hoppas också på att vi inte ska få lika hett i sommar som i fjor.

   Radera