torsdag 9 maj 2019

GladpostEfter alla Glad Påskhälsningar har det varit lite tunnsått med rolig post i lådan, men idag var det dags igen. Idag fick jag en Glad Posthälsning...från Bosse. Jag vann en tävling inne på hans blogg och idag kom vinsten. Det var en skraplott där man får givna bokstäver och ska skrapa fram ord. Får man 3 ord eller mer ger det vinst. Tyvärr fick jag bara två ord, men jag är nöjd ändå.

Ideligen dyker det upp erbjudanden från Miljonlotteriet, Postkodlotteriet och andra spelbolag. De åker raka vägen ner i soptunnan. De kommer inte ens in i huset. Jag kan tänka mig att någon gång då och då köpa en lott eller spela på hästar eller något liknande. Men då väljer jag själv när och hur ofta jag vill testa lyckan. Några småvinster har det blivit under årens lopp, men inga som gjort några större förändringar i mitt liv och det är inget jag sörjer över.

Inte för att jag hade tackat nej till att vinna en massa pengar, men det är faktiskt roligt att kunna längta efter saker och spara ihop så man kan skaffa sig det man önskar. Det fick jag börja göra redan som barn och det har följt med i alla år. Ibland är det säkert nyttigare att inte ha obegränsat med pengar, för det blir inget slösande. Idag pratas så mycket om att ta tillvara gammalt och återanvända. Så bra att det blivit ett lite vettigare tänk.


18 kommentarer:

 1. Grattis till vinsten! Det var ju synd att det inte ville sig riktigt, men du hade väl en spännande stund ett tag i alla fall när du skrapade.
  Ja, nog fick man lära sig att spara ihop till saker först och köpa sen. Det var minsann inte tal om att låna för att skaffa sig prylar.
  Ha en fin torsdag!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Nej, att låna ansågs nästan lite fult förr.

   Radera
 2. Stort grattis till vinsten! Jag hann inte ens läsa inlägget förrän jag förstod att jag var för sent ute. Nu blev det ingen följdvinst men du var i alla fall inte lottlös. Liknande erbjudanden åker direkt i papperskorgen här också.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag vet på förhand att jag aldrig vinner på den slags lotter ändå, så det är helt bortkastade pengar.

   Radera
 3. Grattis till glädjen av vinsten. Att det inte blev mera är som det är. Det är alltid roligt att vinna i alla fall. En fin gest att göra små tävlingar på sin blogg.
  Ha en fin torsdag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Bosse är fenomenal på att hitta på roliga och kluriga tävlingar.

   Radera
 4. Grattis! Det är alltid roligt när man vinner något i alla fall :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag kände mig som en vinnare redan innan jag skrapade lotten, och det var jag ju i och för stig också.

   Radera
 5. Grattis till vinsten! Alltid roligt att vinna något!
  Jag vill också bestämma när och om jag vill spela!
  Ha det så gott!

  SvaraRadera
 6. Det ÄR kul att skrapa men mindre roligt när man aldrig vinner! Jag är ingen tur i lotter människa och satsar så gott som aldrig något.
  Jag har funnit massa saker som inte kostar så mycket men som ger mig glädje. Frånvaro av sjukdom är också en eftertraktad vinst.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att få vara frisk är en riktig högvinst.

   Radera
 7. Här åker också alla lotterbjudanden i soppåsen. Men för massor av år sedan så bestämde jag och en god vän att vi alltid skulle köpa en trisslott när vi kom till en ny stad eller samhälle. Så det håller jag på med fortfarande. Har aldrig vunnit något, men det är liksom ett måste med trisslotten! Ha en bra helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min dotter och jag turas om att köpa trisslott från olika butiker varje gång. Ungefär samma upplägg som du och din vän.

   Radera
 8. Grattis!
  Blev det något på lotten?
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, tyvärr. Jag kunde bara skrapa fram två ord.

   Radera
 9. Jag har haft en lott i Postkodlotteriet sen det startade. Men jag har ringt dem och sagt till om att jag inte vill ha någon reklam därifrån, vilket de respekterar. Totalt så har jag vunnit ca 14 000.-.
  En svägerska till en god vän vann storvinst då grannyran var i Älmhult.
  Brukar köpa en triss då och då.
  Kram

  SvaraRadera