måndag 13 maj 2019

Jag hatar mössDet spelar ingen roll om de är överdragna med päls eller nåt plastmaterial. De är lika irriterande båda sorterna. Levande möss är dessutom skräckinjagande. Det är inte jag som har stått modell för de där skämtbilderna där en kvinna står uppe på en stol och en liten mus sitter nedanför och tittar på henne.....men det kunde mycket väl ha varit så.

Den musen jag retar mig på mest nu är min datormus. Mitt uppe i allt när jag sitter och skriver så lägger den av. Kopplingen förlorad står det på dataskärmen. Jag öppnade locket på undersidan och kollade....efter vad vet jag egentligen inte, men det var en reflexrörelse. Naturligtvis upptäckte jag inget konstigt, så jag satte fast locket igen. Och nu fungerade den! Vilket datamusgeni jag är! Glädjen blev kortvarig för ganska snart kom samma meddelande upp igen och pilen på skärmen ville inte flytta sig en millimeter hur mycket jag än klickade och körde runt med musen. Till saken hör att jag har tappat den i golvet ett par gånger så det kan vara det som är problemet.

Idag ska jag köpa en ny mus och förhoppningsvis ska den inte strula så. Jag hatar möss, som sagt var. Det enda muspar jag kan acceptera är Musse och Mimmi Pigg, men de lär jag väl aldrig få träffa på i verkligheten. Jag får nöja mig med en liten kopia av Mimmi.


Det är inte det sämsta.

24 kommentarer:

 1. Den lilla musen Mimmi är ju helt bedårande söt!
  Hoppas att du får tag i en bra datormus så att du slipper irritera dig på den.
  Ha en fin måndag!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 2. Jag har varit med om ditt problem. Därför har jag en mus med sladd numera ;)
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. De kanske är bättre, men jag är allergisk mot sladdar. Jag tycker de hamsar in sig i allt.

   Radera
 3. Men hon är ju så söt din lilla Mimmi ❤
  Hoppas du hittar en mus som fungerar bättre!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon älskar att klä ut sig. För det mesta blir det som prinsessa.

   Radera
 4. Det var då en söt Mimmi-kopia!
  Lycka till på musjakten!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Är inte heller förtjust i någon slags mus. Skulle vara din lilla Mus-Mimmi då! Vi får vara glada så länge vi inte har musarmbåge! Ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag sitter gärna vid datorn och skriver, men tack och lov har jag inte fått några besvär med musarm. Tycker det är jobbigare med ögonen.

   Radera
 6. Jag hatar möss.
  Din Mimmi kopia är söt!
  Svar.. Ibland så tar mina hjärnceller paus
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Möss är inget jag vill ha i närheten.

   Radera
 7. Möss är inget för mig heller och min nuvarande datormus behagar krångla från och till. Så pass att jag nog borde köpa en ny. Mimmi Pigg däremot, det är en annan femma :D

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, Mimmi Pigg bytar jag aldrig ut.

   Radera
 8. Kan bara instämma gillar inte heller möss varken riktiga eller datormöss.
  Hae hänt åtskilliga gånger att man fått problem vid datorn..Men din lilla mimmi är en riktig sötnos ha en fin kväll nu kram Nicki

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har aldrig några problem med MiniMimmi. Hon är en rikta goding.

   Radera
 9. När teknik slutar att fungera är det lätt att bli frustrerad.
  Förra sommaren råkade jag spilla ut vatten och en del kom på mitt tangentbord. Jag försökte få ut det som kommit mellan tangenterna men det betedde sig mer och mer konstigt. Jag pratade med en vän som sade - låt tangentbordet vara och se till att det kan torka så mycket som möjligt. Jag väntade och blåste litet med en hårtork för att hjälpa med torkandet. De rätta bokstäverna kom tillbaka när jag tryckte på en tangent och jag skriver nu på samma tangentbord. Det enda är att några få tangenter är litet tröga att trycka ner.
  Vanliga möss kan också ställa till det om de kommer in inomhus. Den du visar är dock söt i klänningen. :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan överse med det mesta, men när det gäller datorn har jag inget större tålamod. Den SKA bara fungera.

   Radera
 10. Också min datormus blir fånig ibland, men ofta handlar det om att jag ska rengöra den från damm...En nyligen införskaffad ligger här som reserv utifall att den jag använder för tillfället får fnatt igen och jag kanske bara slänger den i retursoporna.
  Den sötaste lilla mus jag har sett har varit hos dig, ser jag. Den vill man inte fånga i någon fälla av något slag. Du vill säkert ta den i dina armar. Det är skillnad på möss och möss, så är det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är absolut skillnad på möss och möss. Tack för tipset! Jag ska inhandla en datormus och ha i reserv.

   Radera
 11. Lustigt, vi är många som avskyr möss. Jag känner panik.
  Jag har ingen datormus utan skör med plattan på datorn, funkar toppen.
  Kram

  SvaraRadera
 12. Bruk av extern datormus upphörde då jag bröt min höger handled och vänster inte funkade, då tränade jag upp rulla på den inbygda, vilket jag trodde var komplett omöjligt lära mig. Så du lyfte på locket och kollade .... alla åtgärder är bra��

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker att allt som har med datorer att göra ska fungera...alltid. Mest för att jag inte begriper mig på dem när de krånglar.

   Radera