måndag 16 oktober 2017

Veckodagshjärna


Jag anser mig vara en lugn och sansad person som har en del under håret. Lördagens händelse fick mig att omvärdera mitt synsätt. När jag skulle ge mig iväg på en tur med bilen, såg jag att det var ganska lite bensin kvar i tanken. Inga problem, tänkte jag. Det är bara att köra till macken och fylla på. Jag åkte iväg och parkerade framför en av pumparna. Det var väldigt mycket kunder inne i butiken, och då brukar man få gå in och be dem öppna bensinpumparna. Så gjorde jag naturligtvis, och när jag kom ut igen kunde jag inte öppna tanklocket. Vad hade hänt? Jag försökte på alla sätt och vis, men det var helt omöjligt. Till sist bad jag en man som stod bakom mig och väntade på att få tanka om han ville hjälpa mig. Han klev snällt ur sin bil och försökte öppna locket.....men han fixade det inte heller. Det var bara för mig att åka hem igen.

När jag parkerat på uppfarten och kommit in beklagade jag mig upprört för Göran över den "förbenade bilen". Göran är inte lik mig. Han tar saker och ting väldigt lugnt. När han kom ut och försökte öppna bensinlocket gick det inte. Vilken tur, tänkte jag, då ser han att det är riktigt allvarligt. -"Du får kanske låsa upp bilen först", sa han. Och det var nu som skämskudden åkte fram.

Min gamla bil både låste och startade jag med nyckel, som jag gjort i alla andra bilar jag kört. Den här nya startas med att jag har en speciell bricka med mig och då behöver jag bara trycka på en startknapp inne i bilen för att den ska starta. När jag stiger ur bilen och förflyttar mig några meter från den, så låser den sig automatiskt, eftersom den känner av att brickan avlägsnar sig. När jag ska låsa upp igen måste den här brickan  vara i närheten av bilen och jag behöver bara trycka på en knapp på handtaget för att öppna. Allt det hade jag glömt bort.


Anledningen till allt strul var att när jag gick in i butiken och bad dem öppna pumparna så låstes min bil, vilket jag inte märkte p.g.a. allt oväsen runtikring. Det är en säkerhetsåtgärd att tanklocket inte ska kunna öppnas när bilen är låst. Men jag hade min lördagshjärna inkopplad och den tänker inte i sådana banor. Den låter tankarna fara mer fritt.


Nu är det måndag och då har jag måndagshjärnan inkopplad, så idag är jag skärpt.

20 kommentarer:

 1. Det låter som en modern bil du har.
  Sådana finesser har inte min litet äldre bil. :)
  Tur att måndagshjärnan tagit över. Kanske bäst att du åker och tankar. :)
  Ibland låser sig tankarna och man kommer inte på saker och ting som man borde göra.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Ja, der hade varit smartare att vänta med tankningen till idag.

   Radera
 2. Ooops ... så det kan bli! Hade helt säkert kunna göra samma sak!
  Ha en fin måndag!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Ibland är det faktiskt helt okej att vara "lite virrig". Heller inget konstigt att nya vanor måste få "sätta sig". Jag blir glad när jag märker att jag är i gott sällskap. :)
  Ha en fin måndag!
  Kram Mia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns onekligen tryggt när andra berättar om liknande saker.

   Radera
 4. Det finns en anledning till att jag delegerat tankningen till Husse ;-) Nog för att jag kan men det är ingen favoritsyssla. Hoppas hjärnan är alert i dag!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag försöker också slippa ifrån det.

   Radera
 5. Det är tur det är du Gunnel som är så lugn och sansad och frikostig - jag menar att jag faktisk gapskrattar åt ditt inlägg - det händer saker vid pumpen så en får sig en på pumpen :-) eller något i den stilen.
  Har också ett tankminne. Kanske ett blogginlägg frampå :-)
  Lugna kramen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ser fram emot att läsa om dina tankbravader.

   Radera
 6. Hmmm det var så att säga samling vid pumpen.Bra att du har en cool man som löste problemet
  Sv....Hösten bjuder på många färger!
  Ha en bra dag!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland hänger inte hjärnan riktigt med.

   Radera
 7. Skrattar gör jag också, väldigt igenkännande. Nu har jag inte en så modern bil att det låser sig själv per automatik, men när min var ny för min del så visste jag inte alls hur jag skulle få upp tanklocket. Van från tidigare bilen låste jag alltid upp med tanklocksnyckeln, men det behövs inte i den jag har nu. Nå, så småningom hittade jag låsmekanismen som är placerad på golvet vid förarsätet. Så lånade jag ut bilen åt en person som coachar bilförare i världen. Han hamnade ut för samma sak som jag, när han skulle tanka innan han lämnade bilen tillbaka. Han gick helt enkelt bet!
  Det är inte helt lätt med allt som är nytt för en. Hoppas att du klarade biffen trots allt och inte fick soppatorsk innan du nådde bensinpumpen nästa gång.

  SvaraRadera
 8. Igenkänningsfaktorn är hög. Det där händer titt-som-tätt, man är aldrig ensam i sin förvirring. Dagens teknik kan emellanåt göra en otroligt vilse i pannkakan.
  Veckodagshjärna = ett nytt och härligt begrepp! Jag gillar ditt sätt att tänka och din underfundiga humor.
  Soliga (just nu!) och varma (elvagradiga!) — men blåsiga — hälsningar från norr!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det verkar hända ganska ofta att man inte är riktigt på alerten.

   Radera
 9. Haha! Ja, jag hade kunnat göra precis likadant :)
  Tur i alla fall att du kom hem och inte fick bensinstopp!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nog skulle det kunna gå att komma på ett enklare sätt att tanka bilen. Man kan ju föra över pangar på nätet..varför inte bensin?

   Radera
 10. Väldigt konstigt att inte någon på macken visste hur det fungerade! Du kanske kan åka dit igen och tala om för dem varför det inte gick att öppna tanklocket.
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag var aldrig inne på macken och bad om hjälp. Det var lång kö där inne, så de hade nog inte mycket tid över för vimsiga damer.

   Radera