onsdag 11 oktober 2017

Säng, säng, säng....


Igår monterade vi isär bäddsoffan som står i mitt ena hobbyrum. Det räckte  inte med det utan sen skulle den bäras uppför källartrappan också. Själva sängdelen var inte så tung. Det var mest det att det var svårt att hitta ett ställe där man kunde få grepp om den. Soffstommen blev en utmaning. Jag var väldigt noga med att lyfta på rätt sätt och inte vrida mig nåt konstigt. Vi fick lyfta den ett trappsteg i taget och låta den vila där innan nästa steg togs. Eftersom den bara ska iväg till tippen och inte användas mer, tyckte jag det gick bra att släpa den på golv och trädgårdsplattor så mycket som möjligt. Nu står den ute i garaget i väntan på att sopbilen kommer och hämtar den. Sex gånger om året kan vi ringa och få gratis bortforsling av stora möbler eller annat otympligt. Det tycker jag är bra service.


Jag ska ha ner en ny bäddsoffa i det rummet, och det blir den som nu står i mitt datarum. Den är lite bredare och betydligt skönare att ligga i. När man börjar ändra och flytta om i ett rum drar det ofta med sig en hel massa extra jobb. Sånt tycker jag är kul. Då blir det som nya rum. Sen får jag helt gratis motion också. Det var rena styrketräningen att få upp soffan och nästa motionspass blir i nästa vecka har vi bestämt.

Då blir det tomt i mitt datarum, men det löser vi snabbt. IKEA har en resårsäng som jag länge tyckt skulle passa bra där. Här uppe behövs ingen bäddsoffa som fälls ut när det kommer nattgäster, för jag har plats i rummet till en mindre dubbelsäng. Det är väldigt praktiskt när någon vill sova över att bara plocka bort sängöverkastet och sen är det sovklart. Extra sovplatser är alltid bra att ha när alla barn och barnbarn kommer hem samtidigt, men det måste även fungera för oss i vardagen. Jag tycker jag har hittat en perfekt lösning på bäddsituationen.

18 kommentarer:

 1. Ja, det är ett kånkande ibland. Så där håller vi på också och i all synnerhet nu när Uffe bara är vänsterhänt, men stark i den nypan som det heter duga. Ett steg i taget gäller i uppförsbacke. Då går det.
  Det är verkligen en bra service att sex gånger i året få bortforsling av otympliga grejer. Verkligen toppen! Bara att gratulera till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tar man det sakta så brukar det mesta lösa sig när det gäller flyttning av tunga saker, men det fodras nästan att man är två.

   Radera
 2. Slit och släp ... jobbigt med otympliga saker som ska flyttas, men med lagom envishet så brukar det ändå gå till slut.
  Så bra att de kommer och hämtar stora saker hos er - så hade vi det också förr, men den servicen är sen länge borttagen...
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har inte behövt utnyttja den här servicen så många gånger, men det är en stor fördel och veta att man inte själv behöver tänka på bortforslingen.

   Radera
 3. Det ena drar verkligen det andra med sig och det känner man igen. Vi får hämtat grovsopor varannan vecka och visst är det förmånligt även om du betalar för det.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är värt pengarna att få hjälp med att någon hämtar.

   Radera
 4. Visst blir det ofta en massa extrajobb när man ska flytta om. Men jag tycker också det är roligt, det blir ju lite nytt samtidigt :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland behövs det lite omändring. Det piggar upp.

   Radera
 5. Wow, verkligen bra service. Önskar jag att vi skulle få här :)
  Det är kul att få slänga lite och förnya sig :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det behövs lite genomgång av grejerna ibland. Mycket bara sparas helt i onödan.

   Radera
 6. Vilken utmärkt service att ni kan ringa och få stora möbler bortforslade. Det får vi minsann fixa själva här.
  För många år sedan var det en hämtning om året då man kunde få ställa ut större grejor och få bort dem, men det är det slut med nu.
  Du verka ha löst sängproblemet på ett tillfredsställande sätt!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Känns bra att få hjälp med större saker.

   Radera
 7. Så smart du är att lösa bäddplatser!
  Sv...Många som jag känner har drabbats av förkylning.
  Idag har Ulla och jag bara tittat på TV och sovit!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vila är säkert den bästa medicinen.

   Radera
 8. Smart att göra si av med saker som inte längre behövs. Vilken service med hämtning! Dina muskler fick sig en rejäl omgång! Hoppas att du slapp träningsvärk! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag känner inte av nån träningsvärk än i varje fall.

   Radera
 9. Å så igenkännande det där med att när en gör en förändring i ett rum så blir det det i nästa :-)
  Trodde det skulle minska då jag jag som nu bor i "allt i ett" compackt living - men se jag drar runt på möblerna lite hur som här med - dock är sovdelen intakt av inredningsmässiga stoppande skäl :-)
  Bra du var försiktig!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är helt övertygad om att man kan ändra om hur litet man än bor. Hemska tanke om det inte gick!

   Radera