måndag 30 oktober 2017

Höststormarna börjar så småttI lördags blåste det rejält hos oss. Det kändes lite nervöst, för vi hade bestämt att vi skulle åka till Kastrup och hämta Zoé på kvällen. Ett tag blåste det så häftigt att Öresundsbron stängdes av. Vi har klart ett alternativ till, nämligen att ta färjan över till Helsingör och sen köra bil ner till Kastrup på den danska sidan. Utan tvekan så är det betydligt bekvämare andra hållet. Jag har en brobizz som jag sätter fast på framrutan i bilen, och när vi då kommer ner till bron är det bara att köra genom passagen och eftersom jag redan har en "biljett" fastsatt i bilen, så öppnas bommen och vi kan köra vidare. Avgiften dras direkt på mitt VISA-kort.


Jag vet faktiskt inte hur många gånger jag åkt över den där bron, men det är åtskilliga. När vi ska resa iväg med flyg är det alltid Kastrup som gäller. Sturup har inte det utbud av flygturer som passar oss. Det bästa hade klart varit ifall Ängelholm hade uppgraderats till en storflygplats. Det kunde åtminstone gått direktflyg därifrån till Luxemburg, tycker jag.

Blåsten avtog när det var dags för oss att köra, vilket var väldigt skönt. Det avråddes för att köra över bron ifall man hade ett vindkänsligt fordon. Jag tror det är mest lastbilar eller skåpbilar som har nån känning av det, för en vanlig personbil är inte så hög. Vi har kört där när det blåst ganska mycket, men vi har inte haft några större besvär med det.

Eftersom Zoé´s föräldrar skulle åka vidare med ett plan till Tel Aviv tidigt på söndagsmorgonen, så stannade de kvar över natten i Köpenhamn. Zoé däremot följde med oss hem. Rasmus var med och hämtade henne och det var väldigt uppskattat. De två kusinerna satt i baksätet och hade tydligen mycket roligt att berätta för varandra, för de skrattade högt.

20 kommentarer:

 1. Vilken tur att vindarna avtog. Mysigt med barnbarn-fnitter. Fick ni vara lyssna på vad de hade att prata om?
  Vi hade rejäla vindar i går. Fy vad det knakade i huset.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu har det lugnat sig betydligt hos oss med blåsandet.

   Radera
 2. Så bra att vinden avtog så ni kunde ta bron över. Härligt att de trivs så bra tillsammans Rasmus och Zoé :)
  Vi har haft lite småblåsigt, men inte mer ... idag sol från en klarblå himmel, men bara 2 plusgrader.
  Ha den bra måndag!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt kav lugnt ute. Idag blir det Busfabriken för oss.

   Radera
 3. Läste om att det var stark blåst i Södra Sverige. Vi har också haft det blåsigt men jag tror i mindre skala.
  Låter lite läskigt att åka över bron om de varnar för blåsten, men det kanske mest gäller lastbilar som du skriver.
  Häftig bild och vacker.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det märktes inget av blåsten när vi körde över, så den hade säkert avtagit mycket.

   Radera
 4. Avundsjuk på er som bor så nära kontinenten. För oss tar det ju en hel dag att bara resa ner till Helsingborg. Därifrån brukade vi åka förr när vi skulle ut i Europa. Bra att färjeförbindelsen fortfarande finns! Skönt att Zoe tydligen inte glömt svenskan så att hon kan diskutera med sin kusin. Roligt när barnbarnen får träffa varandra.
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hennes föräldrar pratar bara svenska med henne så hon här språket dagligen.

   Radera
 5. Igår hade vi det som blåsigast...

  Tur att ni kom över bron på ett smidigt sätt, det andra alternativet hade förstås gått även om det blivit krångligare! Så kul att kusinerna "hittar" varandra med en gång även om det inte blir så ofta de ses.

  Ha det trevligt tillsammans med de små!

  SvaraRadera
 6. Vi väljer i princip nästan alltid också Kastrup som man når så snabbt och lätt. Vi har också en bizz och man kvistar ju över på nolltid. När jag flyger till Stockholm blir det däremot från Sturup. Skönt att ni kom över bron i alla fall för visst är det enklast så.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Till Stockholm kan vi ta oss från Ängelholm, och det är praktiskt.

   Radera
 7. Vilken tur ni fick hem henne. Nu får vi hoppas att ni får det mysigt i veckan.
  Blås har vi också märkt av. Båtarna till Gotland har varit inställda och jag är glad att jag varit hemma och inte suttit fast någonstans och inte kommit hem. För det är inte kul med inställda båtar eller att sitta på en båt på ett stormigt hav.
  /P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Usch, nej! Det är rena skräckscenariot.

   Radera
 8. Öresundsbron är fantastiskt vacker. Tur att ni kunde fixa kusinträffen. Jag antar att det var "fest" för barnen att träffas!

  SvaraRadera
  Svar
  1. De längtar alltid efter att träffas. Trots åldersskillnaden har de väldigt kul ihop.

   Radera
 9. Vilken tur att bron var öppen när ni skulle över i ett så viktigt ärende.
  Här blåste det så mycket att färjan till Fårö inte kunde gå och hemtjänstpersonalen från Gotland kunde inte ta sig över till de som behövde tillsyn. Det fanns dock en frå hemtjänsten på Fårö och hon fick försöka ringa runt bland vänner och anhöriga, så alla som behövde hjälp hade fått det.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blåsten kan ställa till med mycket elände.

   Radera
 10. Så bra att vinden avtog!
  Visst är det en bra skylt!
  Hoppas att du har haft en bra dag .
  God natt!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas det inte blir så mycket av de här höststormarna i år.

   Radera