tisdag 10 oktober 2017

Livet vissa dagarIbland kan livet kännas ganska inrutat även om man inte förvärvsarbetar. Det enda som egentligen har ändrats är ju att jag inte har några bestämda tider på morgonen då jag måste åka hemifrån. Jo, det händer förståss att jag har någon morgontid att passa ibland, men det är mycket sällan. Vardagliga saker kommer man aldrig ifrån. Det är samma för alla människor om man är ung eller gammal. Vissa dagar är helt klart inte lika upplyftande som andra.


Om jag är på mindre bra humör en dag är det som om allt går utför vad jag än håller på med. Ingenting blir som jag tänkt mig.


Det är aldrig så illa så det känns som att jag tappar fotfästet helt.


 Men det gäller ändå att inte tappa sugen.


Det är bara till att låtsas som om det regnar...


 tills man känner sig på topp igen.....


och kan skratta åt eländet. Det sägs ju att ett gott skratt förlänger livet.

26 kommentarer:

 1. Precis va jag behövde efter allt elände här i USA.
  Världens härligaste leenden i sista bilden.
  Tack och gonatt från

  Ruth i Virginia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar också Hannas och Daniels leenden.

   Radera
 2. Då man tycker att livet är trist och eländigt, så gäller det att fånga ljusglimtarna, och njuta utav det goda. För inte hjälper det att deppa ihop.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det är till att spotta i nävarna och ta nya tag.

   Radera
 3. Så bra du har fått till det med passliga bilder till din text.
  Det finns dagar och dagar och de tråkiga dagarna tror jag att är högst nödvändiga för att man ska uppskatta de mindre tråkiga ännu mera.
  Och mitt i all tråkighet så brukar kreativiteten få liv. Jag kan tänka mig att du har fått igång massor av olika projekt efter en sådan dag.

  Ha en fin höstdag i Åstorp!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Du har rätt...det behövs sådana dagar också och faktiskt så har jag kommit på en hel del nya projekt. Hjärnan behöver kanske lite variation.

   Radera
 4. Livet är väl helt enkelt upp och ner och så är det nog för oss alla. Jag tycker det finns fördelar med rutiner men det måste vara skönt att starta dagen i egen takt. Många härliga bilder som man helt klart blir glad av!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar rutiner, men det ska helst vara rutiner som jag själv bestämt och inte påtvingade. Att starta morgonen i sin egen takt är en rutin som jag verkligen kan rekommendera.

   Radera
 5. Vi är många som känner igen oss. Vissa dagar är sega och trista. Kanonfina bilder! Tack för titten även i dag... Jag är nog periodare när det gäller bloggbesök... :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så är det nog lite för alla. Ibland hinner man läsa många bloggar och ibland tycks tiden inte räcka till för någonting.

   Radera
 6. Där fick du allt till det ... igen! Fina bilder ... perfekt till din text som verkligen känns igen ur vardagslivet.
  Härlig bild på barnbarnen!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag tror också att alla känner så emellanåt. Som tur är brukar jag inte vara deppig så länge utan det händer alltid något som höjer humöret avsevärt.

   Radera
 7. Vilka härliga bilder på barnbarnen! Och visst är det så att man inte alltid känner sig på topp....Och ett gott skratt förlänger livet, eller åtminstone munnen :D
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Humöret går upp och ner ibland. Barnbarn är verkligen humörhöjande.

   Radera
 8. Härliga bilder till din filosofi!Och i världen finns det många tappade "sugar"
  S....Det finns mycket kloka ord i världen.Tyvärr så glömmer man bort dom .
  Kram!

  SvaraRadera
 9. Det finns en fin låt med Julie Andrews som heter "Some days are diamonds, some days are stones". Och precis så är det ju. Den handlar om kärlek men kan också handla om livet i stort.
  Hälsningar från ett grått och regnigt norr.
  https://www.youtube.com/watch?v=l_D7K8zHUrY

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den har jag aldrig hört, men det stämmer hur det kan vara ibland. Hos mig skiner solen, men jag hade redan bestämt mig för att sortera lite i mitt syrum, så jag får njuta av solen en annan dag.

   Radera
 10. Svar
  1. Barnbarnsbilder kan jag titta på i evigheter.

   Radera
 11. Härliga bilder på barnbarnen och rolig bildtext!
  Kram

  SvaraRadera
 12. Men nu fick du minsann användning för en massa fina barnbarnsfoton! Eller? Sista fotot var helt underbart, den lille skrattar så han/hon kiknar! Och vilka lockar grabben har! Ja nog kan dom förgylla livet och våra dagar allt.
  Kram

  SvaraRadera
 13. Applåd för detta inlägg och bilderna därtill!
  Kram

  SvaraRadera