fredag 14 oktober 2016

Rena rama cirkusen


Lite här och var börjar det dyka upp clowner, som inte uppför sig riktigt som man förväntar sig att en clown ska göra. De här tosingarna skrämmer och hotar människor med kniv. Clowner står normalt sett för allt som är lite barnsligt och kul och definitivt inte sådant som skadar någon annan. Sjukhusclowner tycker jag är ett utmärkt exempel på hur en clown ska bete sig. De går runt på avdelningarna och skojar och leker med de barn som oftast är allvarligt sjuka. Enligt läkare och sköterskor så är det ett väldigt bra komplement till vården. Det behövs inte bara medicin för att kroppen ska reparera sig, utan även lite skratt och lustkänsla.

Om de försöker efterlikna clownen i Stephen Kings berättelse "Det" eller vad de har tänkt sig vet jag inte. Fast tänkt har de nog inte gjort.  Stephen King har gått ut i media och uppmanat de här typerna att sluta upp. Det kanske är så att de har börjar fira Halloween lite tidigare. Julen börjar ju firas tidigare och tidigare för vart år, så kanske andra helger följer efter. Som tur är så har jag ännu inte hört talas om några knivbeväpnade tomtar.

Även om nu en del personer i USA, där det visst startade, börjat klä ut sig till clowner och bära sig illa åt, så betyder inte det att vi automatiskt måste importera samma beteende. Det räcker så bra att vi importerar alla ord och uttryck från landet i väster. Förr så klädde sig de personer som gjorde inbrott eller hade annat fuffens för sig i kläder så de smälte in i omgivningen och jag vet inte hur många övervakningsfoton det visats på personer med rånarluva över ansiktet. Givetvis för att inte bli igenkända. De här färgsprakande clownerna blir naturligtvis inte igenkända under allt smink de har i ansiktet, men de är knappast osynliga för allmänheten. Jag förstår inte riktigt vitsen med det hela.

Det måste ha varit en mycket förvirrad person som startat det här från början. Men varför måste så många följa efter? Det tycks vara mycket enklare att få en hel hop följare om man gör något dumt än om man gör något som är bra. Världen är upp och ner.

25 kommentarer:

 1. Som sagt, vi behöver inte ta till oss allt ifrån landet från andra sidan Atlanten.
  Jag hade inte sett en clown förrän jag var en bra bit över tjugo år. Det kanske låter konstigt men är faktiskt sant. Då menar jag inte i bara verkliga livet.
  Sjukhusclown är en härlig uppfinning. Tänk så de kan göra nytta och för en stund lätta de små patienternas sinnen. Guld värda är dom.
  Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den sortens clowner behöver vi fler av.

   Radera
 2. Clowner som roar på cirkus och framför allt på sjukhus är trevligt, men det här med dessa elaka typer behöver vi verkligen inte!
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej det finns nog inget mer onödigt än de här fjantarna som springer omkring och skrämmer människor.

   Radera
 3. Skrev ju om detta igår, och om clowner som skrämmer folk . Vi delar våra uppfattningar om detta. Men visst är det beklagligt. Så grymt att hålla på å skrämma oskyldiga människor och tänk om de skrämmer hjärtsvaga människor . Nä fyyy.

  Kram.

  SvaraRadera
 4. Clownen gör sig på cirkus, och där kan han stanna, förutom då han glädjer sjuka barn,
  Ha en bra dag! Kram

  SvaraRadera
 5. Usch ja, det är hemskt det där med clownerna som springer runt och skräms :(
  Så mycket sjuka människor det finns!
  Kram och trevlig fredag

  SvaraRadera
 6. DEt är hemskt det där med clownerna som springer runt och skräms .
  Vi importerar många hemska saker .tex Halloween där klär de också ut sig och skräms
  SV....Det var ett hårt danspass!
  Ha en bra dag!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nog borde man kunde hitta på trevligare sysselsättningar.

   Radera
 7. Att förmedla skräck i clowndräkt ger på något vis mereffekt åt det oerhört skrämmande och obehagliga, eftersom tanken på clowner egentligen förmedlar något helt annat; något positivt och glatt. Man undrar verkligen alldeles för ofta hur folk är funtade, men klarar ändå inte riktigt av att tänka på det - man kan lätt bli helt förtvivlad.
  Nu släpper jag tanken på detta en stund och önskar dig en riktigt härlig helg!
  Kram Mia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är helt obegripligt för vanligt sunt tänkande människor.

   Radera
 8. Precis som du säger: "De vanliga clownerna" sprider god glädje.
  Det finns ett uttryck som säger: Hopen följer kopen ... om det nu är norskt, värmländskt svenskt ... Mängden följer efter utan att tänka ungefär...
  Trevlig helg!
  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det stämmer perfekt in på den här trenden.

   Radera
 9. Bra skrivet. Clownen passarinte som ondskefull.

  Hur många är det inte som haft tanken att under niqab kan det dölj sig terrorister i värsta fall. Ska clownens klädsel börja iakttas med misstänksamhet? Knepigt, att många vill skrämma och skada andra människor. Det är varken sunt eller friskt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, clownen ska vara snäll. Hoppas detta inte blir långvarigt.

   Radera
 10. Någon tokdåre i Varberg såg jag. Jo, man undrar...
  Ha en fin fredagkväll!

  SvaraRadera
 11. Tokdårar är en bra benämning på dem.

  SvaraRadera
 12. Jag har aldrig tyckt om clowner. När jag var barn och fick gå med min pappa på cirkus så skrattade han men inte jag. Dom är patetiska, men det som sker nu är fullständigt idiotiskt! Mitt förhållande till clowner har försämrats ytterligare! :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har aldrig tyckt att clowner varit så skojiga, men jag trodde jag var ganska ensam om det.

   Radera
 13. Nej jag har inte funderat klart än. Att jag trodde att du kände till Åsneryd beror ju på att det ligger i din närhet. Min dotter är ju lärare och då de pratade om källkritik, kom den fina orten upp.
  Detta med clowner som skräms är ju alldeles fruktansvärt. Överhuvudtaget då folk har mask så är det skrämmande. Jag skulle nog få hjärtsnörp allra minst. Ha det fint i det kalla höstvädret bland alla de orange löven. / Britt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag får nog skaffa mig en GPS med extrautrustning ifall jag ska hitta till Åsneryd. Höstfärgerna är härliga.

   Radera
 14. Clowner ska vara snälla och lustigt töntiga. Men den senaste tiden har ordet clown fått en ny innebörd. Nu kan det det stå för allt från galna brottslingar till republikanska presidentkandidater.
  Norrbottnisk hälsning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Världen är som sagt upp och nervänd.

   Radera