torsdag 13 oktober 2016

Inget för mig


Två lördagar på rad kan man testa på att vinterbada i Ängelholm. Det finns två klubbar för de modiga. Herrarnas klubb kallas för Isbitarna och har funnits i nästan 50 år, och damernas klubb heter Iskristallerna och startades i slutet av 90-talet. Jag har en del bekanta som vinterbadar och de lovsjunger detta något enormt. Det sägs att man blir extremt pigg och får bra immunförsvar. Jag tror absolut att det stämmer, men jag behöver inte prova för att övertyga mig själv. Jag litar på att det är sant. 

De som har högt blodtryck eller kärlkrampsbesvär bör ta det lite försiktigt eller helt avstå. Man ska inte vara i vattnet för länge (ganska självklart). För att det ska få kallas för vinterbad så ska man hinna ta 7 simtag i havet, annars är det bara ett vinterdopp. Jag skulle aldrig ens kunna tänka mig ett vinterdopp...inte ens om det bara gällde att doppa tårna. På sommaren badar jag inte i havet om det är under 20 grader...dvs mycket sällan. Jag undrar hur många nya entusiaster som kommer att dyka upp de här lördagarna. För egen del ska jag klä mig i vintermundering och ge mig ut i trädgården för att klippa ner de sista perennerna. 

16 kommentarer:

 1. Aldrig i livet jag gör vinterdopp!
  SV....Man kunde kanske också få rabatt ,därför att man har ställt upp som smakråd!
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det har aldrig lockat mig heller.

   Radera
 2. Haha! Ja, jag litar också på de som har provat att det är sant :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man behöver inte alltid vara så misstänksam.

   Radera
 3. Jag badar inte på sommaren, så inte badar jag på vintern. Funderar på om jag ska göra som du i helgen, klä mig varmt och ut i trädgården.
  Ha en bra dag! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vill gärna bli klar i trädgården så jag kan hålla på i lugn och ro inomhus.

   Radera
 4. Jag är en riktig badkruka ... så det där med vinterbad det lär aldrig bli aktuellt!

  SvaraRadera
 5. Jag håller helt med dig! Jag skulle inte kunna tänka mig vare sig vinterdopp eller vinterbad.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte heller några problem med att undvika detta.

   Radera
 6. Jag skulle vilja testa att vinterbada men törs inte pga hjärtproblemen. Badar aldrig i sjöar eftersom det brukar finnas fågelparasiter när vattnet blir riktigt varmt. Vintertid behöver man ju inte oroa sig för sånt ;)
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det skulle i så fall vara det enda positiva med vinterbadandet att det är mindre parasiter i vattnet.

   Radera
 7. Modiga människor med passande namn på sina vinterbadarklubbar! :) Vinterdopp skulle genast förvandla mig till en för evigt djupfryst isbit och när (läs: om) jag andades skulle iskristallerna stå som spön i backen. Jag fryser och ryser vid blotta tanken på vinterbad. Inget för mig heller!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inget som står på min önskelista över saker jag vill prova på.

   Radera