onsdag 26 oktober 2016

En ny Miss Marple

Det talas så mycket om seniorpooler och att man ska kunna jobba i stort sett hur länge man vill. Det är klart bra för de som har den längtan. Men det har inte jag. Tack och lov så behöver jag inte för egen del bekymra mig om ifall pensionsåldern höjs. Jag kan bara beklaga de som vill sluta vid 65 och inte får den möjligheten. Det pratas så mycket om att man måste tänka på sin karriär. Jag tror förståss inte att det är så viktigt inom alla yrken. Min bästa karriär har jag nu som pensionär.

Ifall jag nån gång känner en lust för att börja jobba igen så ska jag höra om det finns något detektivuppdrag för mig. Jag har stor erfarenhet från både film och böcker. Mina lärare har varit de bästa man kan tänka sig; nämligen Miss Marple och Poirot. Det finns ingen som slår dem på fingrarna.

Jag identifierar mig givetvis mest med Jane Marple eftersom hon är kvinna. Hon beskrivs som en ca 70-årig ungmö. Där stämmer förståss inte beskrivningen så bra. Åldern passar in men jag har varit gift i snart 50 år så ungmö kan jag definitivt inte kallas för. Ung mö kanske...fast det är nog mest önsketänkande. Jane är faktiskt inte så rekorderlig som hon vill ge sken av. Hon hade ett förhållande med en gift soldat under kriget, men hon gjorde slut och det hedrar henne. Ibland plockar hon fram hans foto från byrålådan och sitter och tittar på det.


Vi har en del intressen gemensamt, för vi tycker båda två om att titta på fåglar, 


att hålla på med trädgårdsarbete 


och att sticka.

Dessutom bor vi i små samhällen...jag i Åstorp och hon i St Mary Mead. Miss Marple har bra utsikt från sin trädgård så hon ser och hör allt som händer utanför. Jag är lite mer instängd. Ingen kan titta in i min trädgård, men det betyder också att jag inte kan se vem som går ute på gatan. I så fall måste jag klippa ner alla höga buskar. Nej, jag tror jag struntar i deckarkarriären. 18 kommentarer:

 1. :-) ett nöje att läsa detta om miss Marple och dig! Träffande jämförelse och även om det skiljer på vissa punkter mellan er och era trädgårdar så tror jag nog du kan få till det! Pensionärstillvarons goda delar vi uppfattning om. Så underbart!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag fortsätter att vara pensionär. Jag har fullt upp med enbart roliga saker och det finns inget jobb som kan erbjuda samma.

   Radera
 2. Det är bra om pensionsåldern är frivillig, en del vill kanske gå vid 62, medans andra vill jobba till 70 år. Då jag var ung och frisk började jag pensionsspara, tecknade den så jag skulle kunna gå tidigast vid 55 år. Jag jobbar 200 % med mig själv. Jag vet inte hur länge jag får ha sjukersättning, men jag tror att jag får ersättning ifrån AFA tills jag är 65 år.
  Ha en bra dag! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra om pensionsåldern är frivillig. Alla kan givetvis inte tycka samma som jag, men för mig är det liv jag lever nu helt perfekt.

   Radera
 3. Härlig läsning :)
  Och visst är det roligt att drömma sig bort i dessa deckarserier :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Utan fantasi skulle livet varit väldigt trist.

   Radera
 4. Christie har aldrig varit min favorit. Men kul ändå att läsa att Miss Marple hade ett förhållande med en gift man. Eller intressant snarare. Och oväntat. Jag tyckte om GW Perssons Johansson. Synd att han gjorde sig av med honom. För sedan har inte böckerna varit lika bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Smaken är som sagt blandad precis som den ska vara.

   Radera
 5. Jag trivs bra att vara pensionär!
  SV:..Jag trodde att du visste om att murgrönan blommar. Ja ja alltid lär man sig något nytt!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är ju ingen blomstermänniska som du vet.

   Radera
 6. Underbara Agatha Christie... nostalgi. Jag plöjde alla hennes böcker i min gröna ungdom!
  Inget deckararbete här heller! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker hon är så härligt vimsig.

   Radera
 7. :-)
  Jag tror nog jag ser fram emot att bli detektiv när jag blir pensionär, fast nog gärna utan att skära ner några buskar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är bättre att ligga i buskarna och spana, tror jag.

   Radera
 8. Visst är det skönt att vara pensionär :) Klockren och kul jämförelse mellan dig och miss Marple!
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 9. "Min bästa karriär har jag nu som pensionär." Mycket bra sagt! Håller helt med. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min bästa tid är nu (var glad att det inte är en ljudblogg jag har).

   Radera